Марс
| |
argo-unf | Дата: Четвер, 08.07.2010, 01:19 | Повідомлення # 1 |
Admin
Група: Адміністратори
Репутація: 7
Статус: Offline
| Здається, на часі відкрити цю тему, бо венеріана щось вичахає. Ну, вже про Марс-бо гріх скаржитися на дефіцит творів! Отож, почну з усім відомої повісті Георгія Мартинова "220 днів на зорельоті". Марс описано доволі переконливо, але якийсь він млявий. І не тому що практично безживний, просто важко повірити в існування на планеті всього двох форм фауни. Харчовий ланцюжок вибудуваний, але не думаю, щоб він міг проіснувати мільйони років (автор у третій частині роману "Зореплавці" пояснює, що флору і фауну Марса створили фаетонці), та ще й без жодних змін..
|
|
| |
Bobua | Дата: Понеділок, 10.01.2011, 16:16 | Повідомлення # 2 |
Адмірал
Група: Перевірені
Репутація: 2
| Quote (argo-unf) Марс описано доволі переконливо, але якийсь він млявий. дійсно-дійсно Маю таке враження, що всі автори (після славних Бероуза й Уелса...) вирішили наділити всіх марсіан (крім тих переселенців, що земного походження, та й то небагатьох :)) якоюсь: млявістю... повільністю... незворушністю... байдужістю... безживністю... Це й живий м’ячик, що тулився до людей (як вони виявили шляхом опитування і логіки :)), задля тепла І гуманоїдні марсіани, що пригріли (в свою чергу :)) осиротілих людей-колоністів (ті "роздовбали" власну планету на друзки...) Втім, навіть з тими "млявиками" тре бути обережним (див оповідання "Тупая марсияшка" Уіндема http://lib.rus.ec/b/77557 — оце вже "дійсно в тихому болоті...") От не знаю, чи виправданий такий підхід? Для мене навпаки: • високі температури, пекуче Сонце, зумовлюють небажання рухатись (а яке задоволення йти горами й обливатись потом, в якому ще й сонячні промені фокусуватимуться? ... тим більше, що вода в Карпатах відходить донизу... зникає зі схилів разом з деревами ), краще полежати в гамаку • холод — сильна спонука рухатись, піднімати тягарі
Всесвіт повен несподіванок — переважно неприємних / з книги: Девід Герролд — День прокляття (Війна проти Кторру -2)
Повідомлення відредагував Bobua - Понеділок, 10.01.2011, 16:48 |
|
| |
argo-unf | Дата: Понеділок, 10.01.2011, 18:48 | Повідомлення # 3 |
Admin
| Quote (Bobua) холод — сильна спонука рухатись, піднімати тягарі Виходить, що на Марсі мали б жити кількаметрові гіганти-здоровані. А їх зазвичай змальовують якимись хирляками (скажімо, Б. Анібал "Моряки Всесвіту").
|
|
| |
Bobua | Дата: Четвер, 13.01.2011, 17:11 | Повідомлення # 4 |
Адмірал
| Quote (argo-unf) Виходить, що на Марсі мали б жити кількаметрові гіганти-здоровані. А їх зазвичай змальовують якимись хирляками (скажімо, Б. Анібал "Моряки Всесвіту"). або "гіперактивні" мурашки (див. фант-книги про морозостійких [лише наприкінці книги ] мурах [обережно, вони не марсіянські ] у Б.Вербера) бо ж мурахи — наймоцніші важковаговики в світі (втім ще перевірю у книзі про "тваринні досягнення", але пригадую що саме вони вперто тягяють десь з сотню свої мас)
Всесвіт повен несподіванок — переважно неприємних / з книги: Девід Герролд — День прокляття (Війна проти Кторру -2)
Повідомлення відредагував Bobua - Четвер, 13.01.2011, 17:14 |
|
| |
argo-unf | Дата: П'ятниця, 14.01.2011, 00:15 | Повідомлення # 5 |
Admin
| Здається, у Френка Рідлі в "Зеленій машині" марсіани саме мурашки. Природно, великі. Ну дуже .
|
|
| |
Flina | Дата: Неділя, 16.01.2011, 15:37 | Повідомлення # 6 |
Капітан
| Марс гарно описано у Клайва Льюіса у першій книзі трилогії "За межі безмовної планети ", і марсіани там точно не мурашки , а, навпаки, одну з рас (там їх аж три!!!, плюс ще духи) можна назвати велетнями. Якби не сучасна наука, то я може й би повірила, що по поверхні планети течуть теплі ріки, які зігрівають прилеглі території, доповюючи сонце, що атмосфера є в тих же долинних ділянках, а мертва верховинна частина планети вкрита давно зкам*янілими червоними лісами.
Повідомлення відредагував Flina - Неділя, 16.01.2011, 15:38 |
|
| |
argo-unf | Дата: Неділя, 16.01.2011, 16:49 | Повідомлення # 7 |
Admin
| Три раси? В порівнянні з творіннячками Берроуза - це ще небагато. Яких тільки створінь не зустрічає на Барсумі Джон Картер! Після третьої частини йому якось перестаєш вірити, а далі - навіть перестаєш переставати!
|
|
| |
Flina | Дата: Неділя, 16.01.2011, 17:45 | Повідомлення # 8 |
Капітан
| Той Берроуз що про Тарзана писав??? Додано (16.01.2011, 17:45) --------------------------------------------- Ага вже бачу, той самий , ото працьовитий дядечко
|
|
| |
Bobua | Дата: П'ятниця, 21.01.2011, 13:08 | Повідомлення # 9 |
Адмірал
| Quote (Flina) Той Берроуз що про Тарзана писав??? Як, Ви не знали??? Я й досі згадую... Оце думаю чи тре мені купувати телескопчик, чи побачу я в ньому ТаркаТаркаса і Ко ? Втім на місячні чи венеріанські "хроніки" Бероуза мене, здається, вже не вистачило (особливо після "скелетоїдів з Юпітера") Quote (Flina) Ага вже бачу, той самий , ото працьовитий дядечко Я дивуюся, що не екранізували. Повно є фільмів з мечами-чарівниками, а тут мечі + техніка і вже вони здались певно й досі знімати фанту з антигравами складно, порівняно до чарівників з паличками
|
|
| |
argo-unf | Дата: П'ятниця, 21.01.2011, 18:52 | Повідомлення # 10 |
Admin
| Quote (Bobua) Я дивуюся, що не екранізували. Гм, я також дивуюся, бо анонс про зйомки був ще в році так 1998! А може, й зняли, але облажалися? Хоча ні, пропустити такий фільм було б складно...
|
|
| |
Bobua | Дата: Четвер, 03.02.2011, 14:12 | Повідомлення # 11 |
Адмірал
| Quote (argo-unf) Гм, я також дивуюся, бо анонс про зйомки був ще в році так 1998! А може, й зняли, але облажалися? Хоча ні, пропустити такий фільм було б складно... мабуть, ще не долетіли або, долетівши, напоролись на абсолютну зброю Шеклі (читайте укр. в Інеті) й теперечки вона бігає по всьому Марсу, люта як чорт, бо не може дістатися (хто зна з яких причин?) до земних запасів "протоплазми"
Повідомлення відредагував Bobua - Четвер, 03.02.2011, 14:14 |
|
| |
argo-unf | Дата: Четвер, 03.02.2011, 23:43 | Повідомлення # 12 |
Admin
| До речі, про зброю. Тут слід згадати класику - отих хлопців із загвинчуваного циліндра, що чвалали на триногах із тепловими променями і пили людську кров. Це ж треба таке вигадати !
|
|
| |
Bobua | Дата: Субота, 05.02.2011, 20:57 | Повідомлення # 13 |
Адмірал
| Quote (argo-unf) До речі, про зброю. Тут слід згадати класику - отих хлопців із загвинчуваного циліндра, що чвалали на триногах із тепловими променями і пили людську кров. Це ж треба таке вигадати ! шо, таки пили??? з такими схильностями, то мали би, як справжні упирі, жити до 1111 років... ...а тут така безглузда смерть До речі, може знаєте, чи були "триподи" Крістофера так само "марсіанистими" ? Бо, принаймні помирали майже так само безглуздо Та й взагалі... марсіанам чомусь вперто не "щастить", щойно починають мати "справи" з людьми. То Дж. Картер прийшов і все "зіпсував" , то: Quote Або от рукопис, називається “Індіанці”, тут він пише про марсіан: вони — індіанці космосу, їх вигнали і винищили, як за давніх часів індіанські племена: чероків, ірокезів, чорноногих (збірка "Колиска на орбіті (fb2)", оцифровка Vitaliy )
Повідомлення відредагував Bobua - Субота, 05.02.2011, 21:26 |
|
| |
argo-unf | Дата: Субота, 05.02.2011, 23:50 | Повідомлення # 14 |
Admin
| Quote (Bobua) шо, таки пили??? Взагалі, не пам'ятаю точно... Може, смоктали через соломинку?.. Quote (Bobua) До речі, може знаєте, чи були "триподи" Крістофера так само "марсіанистими" ? Бо, принаймні помирали майже так само безглуздо Нічого дивного, адже не секрет, хто був гуру для Крістофера і чиї літературні традиції він розвивав. Quote (Bobua) Та й взагалі... марсіанам чомусь вперто не "щастить", щойно починають мати "справи" з людьми. Ну, не скажіть. Пригадайте-но "Неймовірний світ" Гамільтона ! Там уже непереливки стало людям - за всіх отих джеддаків, спрутів і всіляких інших покручів отримали, що заслужили!
|
|
| |
Bobua | Дата: Неділя, 06.02.2011, 19:23 | Повідомлення # 15 |
Адмірал
| Quote (argo-unf) Взагалі, не пам'ятаю точно... Може, смоктали через соломинку?.. ТАк-так, це значно витонченіше й відповідніше до почесного звання прибульця Quote (argo-unf) Нічого дивного, адже не секрет, хто був гуру для Крістофера і чиї літературні традиції він розвивав а, дійсно, британці тримаються купкою Quote (argo-unf) Та й взагалі... марсіанам чомусь вперто не "щастить", щойно починають мати "справи" з людьми. Ну, не скажіть. Пригадайте-но "Неймовірний світ" Гамільтона ! Там уже непереливки стало людям - за всіх отих джеддаків, спрутів і всіляких інших покручів отримали, що заслужили! з Гамільтоном у мене здається не склалось, До речі, укр. його мабуть нема...
|
|
| |
|