Аргонавти Всесвіту
сайт україномовної фантастики
Меню сайту
Розділи новин
Нові надходження [2375]
Новини видавництв - 2013 [3]
Новини видавництв - 2012 [2]
Новини видавництв - 2011 [2]
Новини бібліографії [100]
Нові конкурси фантастики [18]
Нові переклади [53]
Новини зі світу фантастики [22]
ЕЛЕКТРОННА КНИГОЗБІРНЯ [24]
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 1656
Головна » Новини зі світу фантастики

У книгарні "Смолоскип" (вул. Межигірська,21, М Контрактова площа, м. Київ ) можна придбати такі числа часописа УФО: 1, 3, 4 за 2011 та 1, 2 за 2012 рр.
Зміст часописів: http://archivsf.narod.ru/2007/ufo/index.htm

Підтримайте українського видавця!

Категорія: Новини зі світу фантастики | Переглядів: 657 | Дата: 24.09.2014 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

 

Сьогодні на 64-му році життя відійшов у Вічність наш колега, редактор відділу бібліографії сайту "Аргонавти Всесвіту", великий ентузіаст української фантастики, бібліограф  

Микола Олександрович Ковальчук (Nick).

 

 

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким покійного, всім, хто знав його й мав честь працювати з ним. Утрата ця невимірна, і сум наш безмежний. Але залишилися десятки забутих книг, сотні повістей і оповідань, повернених українському читачеві Миколою Ковальчуком. Тому він навіки залишиться в історії української фантастики як один з найяскравіших її бібліографів і популяризаторів. 

Світла Вам пам'ять, Миколо Олександровичу! І безмежна вдячність та низький уклін за Ваші повсякчасні труди на ниві української фантастики!

 

Категорія: Новини зі світу фантастики | Переглядів: 742 | Дата: 19.09.2014 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (4)

---------------------! ЛАНЦЮГ ЄДНАННЯ УКРАЇНИ ! -----------------------

Всесвітній громадський рух українців "Поверни Прапор" www.prapor.info
приєднується до заходу Ланцюг Єднання http://ukraina-razom.org.ua/

12 квітня 12:00 - збір, виходимо під жовто блакитними прапорами
(у Києві зустрічаємось на Майдані о 12 год під флагштоком)
12 квітня 14:00 - беремось за руки та співаємо гімн

https://www.facebook.com/events/613838598705924/

Давайте приєднаємось з жовто-блакитними прапорами, та створимо живий ланцюг із Заходу на Схід та з Півночі на Південь України,
і покажемо всім, що ми ЄДИНІ і хочемо МИРУ!

"Обніміться ж, брати мої, Молю вас, благаю!"
/Т.Г. Шевченко/

Пропонується САМОорганізуватись на 12 квітня!

З собою принести

- любляче та щире українське серце
- Жовто-Блакитні прапори
- листівки щоб роздати людям ( їх завантажити можна тут а потім роздрукувати)

http://www.prapor.info/#!untitled/c218m

ПОШИРЮЙТЕ ТА ЗПРОШУЙТЕ ДРУЗІВ !

Просимо надіслати нам фото з заходу для публікації



 

Категорія: Новини зі світу фантастики | Переглядів: 461 | Дата: 08.04.2014 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Категорія: Новини зі світу фантастики | Переглядів: 585 | Дата: 25.02.2014 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

25-26 червня на Дніпропетровщині проходили заходи відзначення переможців та фіналістів Всеукраїнської літературної премії імені Олександри Кравченко (Девіль).

 

25 червня у Дніпропетровській обласній бібліотеці для молоді ім. М.Свєтлова було названо імена переможців Всеукраїнської літературної премії імені Олександри Кравченко (Девіль).

 

Премія присуджується за прозові твори, написані українською і російською мовами. Заснована у 2013-му році Дніпропетровською обласною бібліотекою для молоді ім. М.Свєтлова і родиною української письменниці Олександри Петрівни Кравченко (Девіль) за підтримки Департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації і Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Конкурсні твори оцінювали 28 членів журі з 14 областей України та США, серед яких письменники, літературознавці та науковці.

Конкурсний відбір проводився у три тури за рейтинговою системою і перетворився на тривалий майстер-клас, оскільки більшість членів журі написала багато змістовних оглядів, рецензій і відгуків.

Зі 106 творів, поданих на конкурс, до фіналу дійшли вісім повістей і чотири романи. Твори відрізняються широким тематичним і жанровим спектром: фантастика, альтернативна історія, психологічна і філософська проза, антиутопія, казки... Половина творів, які взяли участь у фіналі, написані російською, а половина – українською мовою.

 

Переможцями стали три молоді автори з різних куточків України:

І місце – пригодницько-фентезійний роман «Окрыленные Сталью» Катерини Роженко (м.Севастополь, АР Крим);

ІІ місце – науково-фантастичний роман «Цепелін до Києва» Ігоря Сіліври (м.Чернівці);

ІІІ місце – історико-психологічний роман «Вакації у Танґермюнде» Роксолани Сьомої (Києво-Святошинський район, Київська область).


 


Дипломи фіналістів отримали Аарон К.Макдауелл (псевдонім Сергія Ємця, м.Дніпропетровськ), Андрій Гуменчук (м.Вінниця), В’ячеслав Лазурін (м.Житомир), Дарина Мельник (м.Луцьк Волинської області), Дмитро Кузьменко (м.Житомир), Марта Приріз (м.Дрогобич Львівської області), Олександра Калиновська (м.Дніпропетровськ), Юлія Гогчян (м.Дніпропетровськ), Юрій Пусов (м.Дніпропетровськ).

 

Переможці і фіналісти отримали книжки, пам’ятні подарунки, а також петриківські сувеніри – символ Дніпропетровщини.


 


Також в рамках конкурсу учасникам конкурсу було вручено особливі відзнаки:

від департаменту фізичної культури і спорту, сім’ї та молоді облдержадміністрації Катерині Роженко (м. Севастополь, АР Крим) та Ігорю Сіліврі (м.Чернівці);

від обласної бібліотеки для молоді ім. М.Свєтлова Олександрі Усмановій (м.Черкаси) і Тамілі Тарасенко (м. Гуляйполе, Запорізька обл.);

від шеф-редактора часопису «Борисфен» Фіделя Сухоноса Анні Ніколаєнко (Криворізький р-н, Дніпропетровська обл.) та Андрію Гуменчуку (Вінниця);

від обласної ради організації ветеранів України Олександрі Калиновській (м.Дніпропетровськ);

від вірменської діаспори Юлії Гогчян (м.Дніпропетровськ).

 

Представник книжкового супермаркету «Буклет» вручив фіналістам грошові сертифікати на придбання книг у книжковій мережі «Буклет» і подарував книги переможцям.

 

На базі обласного оздоровчого центру «Перлина Придніпров’я» за участі молодих літераторів відбулися майстер-класи з психології творчості. Письменницькій майстерності молодь навчали члени журі Світлана Талан (м. Сєвєродонецьк Луганської області), Людмила Скорина (м. Черкаси) та Ольга Рєпіна (м. Дніпропетровськ).

 

26 червня переможці та фіналісти взяли участь у «круглому столі» з питань розвитку сучасної української літератури на обласному радіо та здійснили ознайомчу екскурсію містом.

 

Категорія: Новини зі світу фантастики | Переглядів: 721 | Дата: 27.06.2013 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

За підсумками другого туру конкурсного відбору Всеукраїнської літературної премії імені Олександри Кравченко (Девіль) фіналістами стали 12 авторів.

 

Премія присуджується за прозові твори, написані українською і російською мовами. Заснована у 2013-му році Дніпропетровською обласною бібліотекою для молоді ім. М. Свєтлова і родиною української письменниці Олександри Петрівни Кравченко (Девіль) за підтримки Департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації і Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Конкурсний відбір проводиться у три тури за рейтинговою системою, завдяки чому зникає типова конкурсна проблема "сильних" і "слабких" груп. Конкурс перетворився на тривалий майстер-клас, оскільки більшість членів журі написала багато змістовних оглядів, рецензій і відгуків.

Зі 106 творів, поданих на конкурс, до фіналу дійшли вісім повістей і чотири романи. Твори відрізняються широким тематичним і жанровим спектром: фантастика, альтернативна історія, психологічна і філософська проза, антиутопія, казки... Доля розпорядилася так, що половина творів, які беруть участь у фіналі, російською, а половина українською мовою.

Імена авторів-фіналістів:



Аарон К.Макдауелл (псевдонім Сергія Ємця, м.Дніпропетровськ),



Андрій Гуменчук (м.Вінниця),



В’ячеслав Лазурін (м.Житомир),



Дарина Мельник (м.Луцьк Волинської області),



Дмитро Кузьменко (м.Житомир),



Ігор Сілівра (м.Чернівці),



Катерина Роженко (м.Севастополь, АР Крим),



Марта Приріз (м.Дрогобич Львівської області),



Олександра Калиновська (м.Дніпропетровськ),



Роксолана Сьома (Києво-Святошинський район, Київська область),



Юлія Гогчян (м.Дніпропетровськ),



Юрій Пусов (м.Дніпропетровськ).

 

Імена переможців будуть названі 25 червня у Дніпропетровській обласній бібліотеці для молоді ім. М.Свєтлова.


 

Категорія: Новини зі світу фантастики | Переглядів: 763 | Дата: 12.06.2013 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Протягом 11-14 квітня у Києві пройде щорічний Загальноєвропейський конвент фантастики "Єврокон - 2013". Серед гостей фестивалю - відомі письменники-фантасти Крістофер Пріст, Г. Л. Олді, А. Валентинов, М. і С. Дяченки та інші. В рамках конвенту - презентація нашого інтернет-ресурсу "Аргонавти Всесвіту", а також доповідь редактора відділу бібліографії АВ Миколи Ковальчука «Матеріали до бібліографії української фантастики 1900-1960».


Детальніше про "Єврокон-2013" та про вашу участь у ньому можна дізнатися на сайті Єврокону-2013.


Категорія: Новини зі світу фантастики | Переглядів: 628 | Дата: 03.04.2013 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

15 лютого 2013 року відбулося Мале Відкриття "Світлиці фантастики" в Будинку Книги "Київський Бібліотечній Колектор" (м. Київ) за адресою пр. Голосіївський (40-ліття Жовтня) 100/2.

Її урочисто відкрив відомий письменник-фантаст, публіцист, кіносценарист і телеведучий Андрій Всеволодович Дмитрук. Далі слово взяв Юрій Шевела - він представляв гостей, серед яких були: головний редактор Луганського видавництва "Шико" Юрій Іванов, письменник, журналіст і видавець Громовиця Бердник, головний редактор журналу "УФО", письменник-фантаст Радій Радутний, письменник-фантаст Сусана Черненко, письменник-фантаст Олег Андрос, представники сайту україномовної фантастики "Аргонавти Всесвіту" - бібліографи фантастики Микола Ковальчук та В'ячеслав Настецький, представники літературного конкурсу "Зоряна фортеця" Олег Сілін, Сергій Торенко, Михайло Зіпунов; члени КЛФ "Лоцман Фантастики", члени КЛФ "Портал" і багато інших...

     

Вечір пройшов у теплій душевній обстановці. Мета "Світлиці фантастики" - організація спільної роботи магазину, видавництв, письменників-фантастів і читачів. Запрошуємо всіх до співпраці!!!

   

Вже укладена домовленість про офіційне представництво книг видавництв «Шико» і «Сніжний Ком М». У цілому ж в асортименті Книжкового магазину планується максимально повно представити книги в жанрі фантастики, як такі, що виходили у великих видавництвах, так і рідкісні малотиражні екземпляри, а також альманахи й періодику.

Крім того, в майбутньому плануються зустрічі з письменниками-фантастами, презентації нових книг та інші цікаві заходи.

Яніна КОСАКІВСЬКА

Фото Руслана РЕБИКОВА

Категорія: Новини зі світу фантастики | Переглядів: 812 | Дата: 17.02.2013 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

У дніпропетровському видавництві "Пороги" побачила світ перша книга фантастичних оповідань молодої письменниці Ольги Кай "Портрет з минулого".

Ольга Кай пише фантастику, але це не шаблонна фантастика - авторка малює словом, відчуваючи найтонші нюанси образів своїх героїв і змальовуючи найсуперечливіші почуття.  Її герої - неоднозначні, складні, самобутні. А теми, яких торкається молода письменниця, напрочуд актуальні для сучасного світу. Це й екологія, й духовне зубожіння суспільства, й моральний вибір героїв, і пізнання себе. Та насамперед Ольга пише для людей і про людей, бо її герої та їхні емоції близькі і зрозумілі нашим сучасникам, не зважаючи на те, чи живуть вони у нашому рідному місті, чи прийшли з паралельних світів та інших часів.

Ілюстрації до книги виконала львівська письменниця і художниця Алла Марковська.

                       

Щиро вітаємо авторку з дебютом!!! Бажаємо творчої наснаги й нових цікавих книг - багато і всіляких, але неодмінно фантастичних!




Категорія: Новини зі світу фантастики | Переглядів: 793 | Дата: 22.11.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

... Якщо вже ми його не скажемо
нехай воно розкаже нас!
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Новини зі світу фантастики | Переглядів: 638 | Дата: 08.08.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 3 »
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
  • українська космічна поезія
  • сторінка письменника-фантаста
  • Олексія Кацая
сторінка письменника-фантаста
Віктора Савченка
персональний сайт
письменника-фантаста
Віктора Савченка
сайт письменника-фантаста
Ігоря Желема
сайт письменника-фантаста
Олекси Палійчука
письменника-фантаста
Олександра Левченка
письменника-фантаста
Тимура Литовченка
сайт україномовного мережевого
перекладу фантастики
україномовний сайт-дайджест
сучасної короткої фантастики
сайт Київського клубу
любителів фантастики
україномовний сайт мережевого конкурсу
фантастичних оповідань
інформаційно-літературний сайт
сайт журналу подорожей, пригод та фантастики
Статистика

Онлайн всьго: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Аргонавти Всесвіту © 2024