Аргонавти Всесвіту
сайт україномовної фантастики
Меню сайту
Розділи новин
Нові надходження [2375]
Новини видавництв - 2013 [3]
Новини видавництв - 2012 [2]
Новини видавництв - 2011 [2]
Новини бібліографії [100]
Нові конкурси фантастики [18]
Нові переклади [53]
Новини зі світу фантастики [22]
ЕЛЕКТРОННА КНИГОЗБІРНЯ [24]
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 1654
Головна » Новини видавництв - 2012
2012 рік
 
 
А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА (Київ)
 
ВАЙЛД, Оскар. Портрет Доріана Ґрея : Роман, п’єси, казки / Переклад Ростислава Доценка за редакцією Івана Малковича. — Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. — 320 с. — Серія «Книги, які здолали час».

Портрет Доріана Грея» — єдиний роман Оскара Уайльда, найвідоміший та найпопулярніший його твір. Вперше виданий 20 червня 1890 року. Друга редакція, у якій автор дещо доповнив та змінив твір, дописав нові розділи, вийшла у квітні 1891 року.
Роман розповідає про молодого чоловіка на ім'я Доріан Грей, портрет якого малював художник Безіл Холвард. Безіл був дуже вражений фізичною красою Доріана і невдовзі закохався у нього, вважаючи, що Доріанова краса породжує нові тенденції у його творчості. Усвідомлюючи, що одного дня його краса зблідне, Доріан бажає прикувати свою душу до картини,бажає щоб картина намальованої Безілом старіла, а він залишався молодим завжди. Бажання Доріана здійснюється, що врешті приводить його до аморального життя. На картині відображалися усі вчинки Доріана, як би вони мали відбитися на його душі і тілі.

КАФКА, Франц. Твори / Пер.: Євгена Поповича, Олекси Логвиненка, Петра Таращука за редакцією Івана Малковича; обкл.: Женько Мусієнко. — Київ:
А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. — 588 с. — Серія: «Доросла серія».
 
Це перше в Україні ґрунтовне зібрання творів Кафки. У книзі вибраних творів Франца Кафки — одного з найвидатніших німецькомовних письменників ХХ століття, австрійського чиновника, єврейського страдника і громадянина Чехії — подано оповідання з усіх прижиттєвих та посмертних видань, романи «Процес», «Америка» (уривок), «Замок» (уривок), а також його листи і щоденники.

РОЛІНҐ, Джоан Кетлін. Гаррі Поттер і в'язень Азкабану / Дж. К. Ролінґ ; з англ. пер. Віктор Морозов ; за ред. Івана Малковича. – Вид. 20-те. – Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. – 381, [2] с.

РОЛІНҐ, Джоан Кетлін. Гаррі Поттер і келих вогню / Дж. К. Ролінґ ; з англ. пер. Віктор Морозов та Софія Андрухович ; за ред. Івана Малковича та Олекси Негребецького. – Вид. 19-те. – Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. – 671 с.

РОЛІНҐ, Джоан Кетлін. Гаррі Поттер і напівкровний принц / Дж. К. Ролінґ ; з англ. пер. Віктор Морозов ; за ред. Івана Малковича. – Вид. 9-те. – Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. – 576 с.

РОЛІНҐ, Джоан Кетлін. Гаррі Поттер і Орден Фенікса / Дж. К. Ролінґ ; з англ. пер. Віктор Мороз ; за ред. Івана Малковича та Олекси Негребецького. – Вид. 15-те. – Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. – 815 с.

РОЛІНҐ, Джоан Кетлін. Гаррі Поттер і смертельні реліквії / Дж. К. Ролінґ ; з англ. пер. Віктор Морозов ; за ред. Олекси Негребецького та Івана Малковича. – Вид. 4-те. – Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. – 636 с.

РОЛІНҐ, Джоан Кетлін. Гаррі Поттер і таємна кімната / Дж. К. Ролінґ ; з англ. пер. Віктор Морозов ; за ред. ‎Петра Таращука та Івана Малковича. – Вид. 19-е. – Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. – 344, [3] с.

РОЛІНҐ, Джоан Кетлін. Гаррі Поттер і таємна кімната / Дж. К. Ролінґ ; з англ. пер. Віктор Морозов ; за ред. ‎Петра Таращука та Івана Малковича. – Вид. 20-е. – Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. – 344, [3] с.

РОЛІНҐ, Джоан Кетлін. Гаррі Поттер і філософський камінь / Дж. К. Ролінґ ; з англ. пер. Віктор Морозов ; за ред. Петра Таращука та Івана Малковича. – Вид. 23-е. – Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. – 314, [6] с. : фото.

РОЛІНҐ, Джоан Кетлін. Гаррі Поттер і філософський камінь / Дж. К. Ролінґ ; з англ. пер. Віктор Морозов ; за ред. Петра Таращука та Івана Малковича. – Вид. 24-е. – Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. – 314, [6] с. : фото.

РУТКІВСЬКИЙ, Володимир. Сторожова застава. Повість з життя Київської Русі / Іл.: Максим Паленко. – Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. – 304 с.

Нова повість неперевершеного майстра українського дитячого історичного роману Володимира Рутківського присвячена героїчним і маловідомим сторінкам нашого прадавнього минулого. П'ятикласник Вітько Бубненко якимось дивом потрапляє у 1097-й рік, де разом зі славетними праукраїнськими богатирями Іллею Муровцем, Олешком Поповичем та Добринею захищає рубежі нашої землі, тобто землі Руської.
 
ШЕВЧУК, Валерій. Птахи з невидимого острова. Збірник містичних повістей / В. Шевчук; Іл.: Наталя Михайличенко.. — Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. — 384 с. – Серія: «Доросла серія».
 
До нової книжки найвидатнішого сучасного українського майстра прози дібрано три філософські повісті ("Птахи з невидимого острова", "Сповідь", "Мор") з пригодницько-фантастичними фабулами (так звані мислительні детективи) — жанр, більше опрацьований у літературі західно-європейській, аніж в українській. Дивовижні пригоди героїв реалістично врощені в достеменну історичну атмосферу XVII та XVII ст.
Завершує книгу «Маленьке вечірнє інтермеццо» — зразок гумористично-фантастичної повісті.
Повісті «Птахи з невидимого острова» та «Початок жаху» було інсценізовано й поставлено в театрах Києва та Львова.

ШЕВЧУК, Валерій. Три листки за вікном / Іл.: Наталія Михайличенко. — Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. — 702 с. — Серія: «Перлини сучасної літератури».

Роман-трилогію "Три листки за вікном" справедливо вважають чи не найвидатнішим твором Валерія Шевчука. Саме за цей роман письменник удостоєно двома найпестижнішими преміями - Шевченківською та премією Фундації Антоновичів. "Три листки за вікном" - це химерна й захоплива таємничо-детективна історія трьох поколінь Турчиновських, яка бере початок у далекому XXVII столітті.
 
 
Азимут-Україна (Київ)
 
ПЕРВАК, Марія. Обдарована Луїза : фантаст.-містич. оповід. / Марія Первак. - К. : Азимут-Україна, 2012. - 143 с.
 

Аргумент Принт (Харків)
 
КОЦЮБИНСЬКИЙ, Михайло. Тiнi забутих предкiв. – Харків: Аргумент Принт, 2012. – 256 с. – Серія: Українська класична лiтература

Михайло Коцюбинський – одна з найяскравіших постатей в українській літературі кінця ХІХ сторіччя. У своїх творах він зумів яскраво відтворити побут і життя гуцулів, сповнених віри у надприродні сили, що співіснують поряд з людиною та можуть втручатися в її життя, показав силу й енергію простих трударів, їх нездоланну стійкість у боротьбі за нове справедливе життя, відобразив соціальні і національні прагнення українського народу, оспівав його високу поетичність. До цього видання увійшли відомі твори Михайла Коцюбинського: новела "Fata morgana", "Тіні забутих предків" та оповідання "Дорогою ціною", "На камені", "Цвет яблуні", "Intermezzo".

КОТЛЯРЕВСЬКИЙ, Іван. Енеїда. – Харків: Аргумент Принт, 2012. – 272 с. – Серія: Українська класична лiтература

Іван Петрович Котляревський (1769-1838) – драматург, громадський діяч, видатний український письменник, який почав писати сучасною українською мовою. За словами О.Гончара, він "поет, веселий мудрець, що в ньому мовби уособився оптимізм народу, патріотичне чуття, обдарованість, моральна чиста". Його поема "Енеїда" стала першим в українській літературі твором, написаним народною мовою, а п'єси "Наталка Полтавка" і "Москаль-чарівник", написані на основі живого усного мовлення народу, започаткували новий етап формування літературної мови. До цього видання увійшли відомі твори І.П.Котляревського: поема "Енеїда", п'єси "Наталка Полтавка" і "Москаль-чарівник".
 
УКРАЇНКА, Леся. Лiсова пiсня. – Харків: Аргумент Принт, 2012. – 560 с. – Серія: Українська класична лiтература

Леся Українка була однією з останніх представниць викристалізованої української інтелігенції, що безслідно зникла з приходом більшовизма на терени України. Людина більш ніж неординарна, Леся Українка замислювалася над тим, що є основою основ. Вона уважно вдивлялася в ті фатальні хвилини світової історії, що поставали перед її очима, і пророкувала зміщення світу в якийсь небезпечний бік. Аналіз її творі зазвичай настільки заангажований ідеологічними нашаруваннями, що важко відокремити правду од відвертої фальсифікації. Однак спробуймо сприйняти Лесю Українку такою, якою вона була насправді, пропустивши її твори через серце.
 
 
[б. в.] (Гола Пристань)
 
ГРАБКО, Анатолій. Волхви кують - терем будують : роман-фентезі / Анатолій Грабко. - Гола Пристань, Херсонщина : [б. в.], 2012. - 381 с.
 

Видавництво «БаК» (Львів)

ГАТА, Єва. Три чесноти, або казка про Оріхалк. Тут і там, або стежка між Парнасом та Олімпом. – Вид. 2. – Львів: БаК, 2012. – 300 с. (Книга-перевертень)

Кожен з нас приходить сюди з особливою метою і має унікальне завдання, яке потрібно втілити упродовж життя. Більшість людей від народження і до кінця своїх днів перебувають в стані лялечки і не здогадуються, що їх покликанням є перетворитися на метелика. Що для цього потрібно? Відповідь проста – зробити впевнений неординарний крок, який розірве усі перепони на шляху до щастя.
Відповіді на ці одвічні запитання Ви знайдете у цих романах-феєріях. Книга адресована для широкого кола читачів.
 

Видавець Корбуш (Київ)
 
КОТЛЯРЕВСЬКИЙ, Іван. Енеїда (іл. Оксани Тарнавської). — Київ: Корбуш, 2012. — 424 с.
 
Поема «Енеїда» («Енеида. На малороссійскій языкъ перелиціованная И. Котляревскимъ.») — поема Івана Петровича Котляревського, вперше видана у 1798 році, ставши таким чином першою друкованою книгою, написаною народною українською мовою, від якої зазвичай датується початок становлення і розвиток сучасної української літератури.
 

Видавництво Жупанського (Київ)

РУШДІ, Cалман. Гарун і Море оповідок. — Київ: Вид-во Жупанського, 2012. — 153 с.
 
«Гарун і Море оповідок» – перша дитяча книга добре відомого письменника Салмана Рушді, що ввібрала в себе пряний колорит «Тисячі та однієї ночі», ніжність «Маленького принца» та парадоксальний гумор «Аліси в країні чудес». Роман вже завоював серця великих та маленьких читачів по всьому світу — за нього автор отримав нагороду американської Гільдії Письменників, а в Лондоні та Нью-Йорку йдуть постановки театральної версії — «Гаруна…»
У родині малого Гаруна трапилося нещастя — його батько, знаний казкар, більше не може розповідати своїх чудових оповідок. Через це Гарун дуже переживає,
адже на світ більше не з'явиться жодної із чарівних батькових казок. І тоді Гарун наважується здійснити подорож до таємничого супутника Землі, Кагні, де
розташований Океан Оповідок, тих самих оповідок, які перестали живити письменницький талант його батька. Там на Гаруна чекають безліч неймовірних пригод і випробувань, де він познайомиться з химерними жителями Кагні і навіть порятує Океан Оповідок від страшної небезпеки.
 

Видавництво Старого Лева (Київ)

ГРИДІН, Сергій. Федько у пошуках чупакабри. — Львів: Видавництво Старого Лева, 2012, — 176 с. — Серія: Планета Чудасія.
 
Хто в дитинстві не мріяв про скарби? Хто не ховався від жаху під ковдру у темній кімнаті, слухаючи страшні оповідки? У кого не бігали мурашки по шкірі від
передчуття зустрічі з невідомим? Це був ти!? Тоді саме для тебе ця книга!
Весела, насичена подіями історія про добре відомого віруса Федька та його друзів. Познайомся з новими героями, поринь у вир пригод РЕАЛЬНОГО світу!
 
Ментазюк, Зірка. Таємниця козацької шаблі : пригод. повість : для дітей мол. шк. віку / Зірка Мензатюк ; іл. Івети Ключковської. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2012. - 157, [2] с. : іл. - (Українська сила).

Через детективні пригоди – до історії рідного краю. На сторінках книги – захоплююча мандрівка замками України, переплетення сучасного і минулого, містики і реальності, багато пригод і гумору. Повість для молодших школярів, яка вчить не книжного, не шароварного, а щирого патріотизму, вчить розрізняти справжнє і фальшиве.
 
 
Грані-Т (Київ)
 
БРИНИХ, Михайло. Хрустальна свиноферма. – Київ: Грані-T, 2012. – 160 с.
 
«Хрустальна свиноферма» — продовження роману Михайла Бриниха «Шахмати для дибілів», який мав шалений успіх у читачів і здобув нагороди конкурсів «Книжка року BBC» та «Коронація слова».
Це експериментальна проза, писана густим соковитим... суржиком – а отже, книжка не для всіх, а лише для тих, хто має почуття гумору.
«Када ще наш дивний світ теліпався на жалюгідній соплі над прірвою гріха, прийшов до Бога князь порока, шоб позмагацця в шахматному мастірстві. Путьом обмана, хітрості та наглих фальсифікацій діавол виіграв партію, а разом з нею - кантроль над судьбами люцтва. Відтоді, протягом століть, триває безкінечний матч-реванш між силами добра і тим, шо дурно пахне. Й ось типер настало врем´я, када за будуще планети має сражатись скромний мальчік Міша та його тренер доктор Падлюччо – алхімік, екзегет, магістр шахматної мислі та полупроводнік Божої волі. Тіки ніхто не знає, када і як це має статись. Єдине, шо ізвєсно точно: час ігри настав...»
 
 
Дуліби (Київ)

 
ГРИМИЧ, Марина Віллівна. Ти чуєш, Марго? : роман / Марина Гримич. - 2-ге вид. - К. : Дуліби, 2012. - 204, [6] с. - (Книжечка для дамської сумочки).
 
 
Егмонт Україна (Київ)

ВІДВАЖНА / Пер. з англ.: Мар'яна Чорновіл. – Київ: Егмонт Україна, 2012. – 64 с. – (Книжки за мотивами улюблених мультфільмів)

Юна принцеса Меріда, норовиста і імпульсивна дочка шотландського короля Фергюса і королеви Елінор, мріє про свободу. Вона найкраща лучниця королівства й хоче битися нарівні з чоловіками, чим викликає бурхливе обурення своєї матері, яка впевнена, що юній панянці належить мати більш витончені захоплення. Зрештою, відкинувши старі традиції і волю своїх батьків, Меріда втікає з дому і відправляється на пошуки овіяної легендами старої чаклунки, яка може допомогти виконати її бажання. Але, всупереч очікуванням принцеси, примхлива чаклунка вирішує провчити зухвалу лучницю, наславши на неї страшне прокляття. Тепер, щоб виправити свої помилки, Меріда повинна пройти через безліч випробувань, відкрити для себе сенс істинної відваги і знайти спосіб розвіяти прокляття, поки не стало надто пізно.
 
 
Зелений пес/Гамазин (Київ)

СЕРНА, Сергій. Макс. Вибір є завжди.– Київ: Зелений пес/Гамазин, 2012.– 192 с.

Вічний пошук сенсу буття та боротьба з усталеними законами життя – головна тема книги фантастики молодого письменника Сергія Серни. Події відбуваються на різних планетах Cонячної системи у ХХVI столітті н. е. Герої книги намагаються зробити свій вибір, втекти від сірості життя, знайти альтернативу сірій буденності. Перетинаючи простір та час, відвойовуючи право на інше життя вони врешті решт знаходять себе.
 

Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля" (Харків)

ІВАНЦОВА, Міла. Ключі від ліфта [Текст] : [роман] / Міла Іванцова. — Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2012. — 288 с.
 
…Що може статися, коли в будинку раптово припиняється подача електроенергії? Згасає світло, вимикаються холодильник, праска, телевізор, радіо. Але це ще нічого, якщо ти в межах своєї квартири. А якщо – в ліфті? Темрява і страх зненацька охоплюють тебе. І, здається, виходу немає.
В своєму новому романі Людмила Іванцова пропонує тим, хто потрапив в таку халепу, свій ключик до виходу з подібної ситуації. Саме через зупинку ліфта дивним чином переплітаються долі чотирьох різних героїв – двох колишніх однокласників Ігоря та Лева та двох молодих жінок Лізи та Олі.
Перші двоє – звичайні сучасні чоловіки, мешканці Києва. Вони мало чим відрізняються від інших – в міру успішні, в міру заклопотанні буденним життям. Вони мають свої розваги та турботи, виборюють місце під сонцем і в поті чола заробляють собі на хліб насущний. Але серед усіх буденних потреб є одна, котра ніяк не піддається рішенню: відчути смак життя. А точніше – віднайти в ньому ту «чисту радість», яка була в дитинстві.
На відміну від них, у Лізи та Ольги навіть немає часу замислитись над таким глобальним питанням. Адже у своєму житті вони не шукали шляху до складних істин. А тим більше – пригод. Долі цих молодих жінок несподіваним чином переплелися за межами батьківщини, куди вони вирушили на заробітки, мріючи повернутися додому і вирватись на інший рівень існування.
Всі чотири долі несподівано переплітаються в мить, коли зупинилися ліфти…
 
КІНГ, Стівен. 11/22/63 : роман / Стівен Кінг ; [пер. з англ. та комент. О. Красюка].  — Харків: Видавництво: «Клуб Сімейного Дозвілля», 2012. – 894 с.

Стівен Кінг декілька років збирав матеріал для цього роману, вивчав архіви, відвідував місце, звідки було зроблено фатальний постріл.
«Я ніколи не писав нічого подібного раніше», — зізнається автор.
Ще до виходу роману з друку режисер Джонатан Деммі, володар Оскара за фільм «Мовчання ягнят», повідомив, що почав роботу над його екранізацією!
22 листопада 1963 року в Далласі пролунали три постріли. Президента Кеннеді було вбито, і світ змінився.
У наш час звичайний вчитель Джек Еппінг дізнається, що у барі його приятеля розташований портал, що веде в 1958 рік.
Джек може почати нове життя у часи Елвіса Преслі та рок-н-рола, познайомитися з відлюдником Лі Харві Освальдом і не дати йому вбити президента. Але чи можна грати з минулим?
Що чекає на світ, де Кеннеді залишиться живим?

КІНДРУК, Макс. Бот: роман / Передмова І. Геращенко. – Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2012. – 480 с.

Головний герой книги – звичайний українець, молодий київський програміст, що працює над розробкою ігрових ботів. Спокусившись на великі гроші, хлопець відправляється у віддалену лабораторію, де стає одним з членів міжнародної наукової групи. Але, замість обіцяних тисяч доларів, він отримує смертельні пригоди. Боти, яких йому треба зупинити, це нанороботи, що вирвалися з-під контролю. Їм до вподоби смак людської плоті…
«Бот» – це перший український технотрилер, гостросюжетний роман, в якому поєднуються сучасні технології, людська психологія та чисто голлівудський «екшн». Події в книзі вигадані, проте все решта — місця, природні об’єкти, техніка, зброя, фізіологічні особливості живих організмів і т.п. — цілком реальне. Майстерно описані технічні деталі роблять роман небувало реалістичним.
Події відбуваються в пустелі Атакама, Чилі.

КОРНІЙ, Дара. Зворотний бік світла. — Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2012. — 320 с.

Світло не може існувати без темряви, а інколи навіть закохуються одне в одного: Птаха – світла безсмертна, Стриб - темний. А от Мальва ще не визначилася, більше того - дівчина донедавна й гадки не мала про своє покликання і про те, чия кров тече в її жилах. До сімнадцяти років Птаха берегла її як зіницю ока, та вже час її квіточці розпускати пелюстки – чорні чи білі, новонароджена безсмертна обиратиме сама!

КОРНІЙ, Дара. Тому, що ти є. — Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2012. — 240 с.
 
Ніколи не рано закохатися. Сашко з дитсадка марив Оксаною, та вони прожили життя нарізно. Але ніколи не пізно щось змінити. Справжнє кохання ламає всі
перешкоди, навіть перемагає смерть. Чи то так здається? Сашко, втративши кохану, заходить у кімнату номер бескінечність і отримує шанс почати все спочатку.
Яку дату він обере, щоб виправити минуле: день її весілля чи єдину пристрасну ніч, яку вони провели разом?

ЛИС, Володимир. Іван та Чорна Пантера : [роман]. — Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2012. — 320 с.

Відома супермодель Таумі Чорна Пантера Ремпбел, як годиться, веде бурхливе зіркове життя: гроші, скандали, коханці, коханки, — одне слово, богема. А для
сільського дурника Йвана вона богиня! У своєму дитячому серці він побудував їй храм і навіть заходився вивчати сакральну англійську, аби вона почула його
молитви. Насправді Таумі ніяке не божество, звичайна собі спадкова африканська жриця. І щойно вона про це дізналася, уже їй був час вирушати в далеку Україну на пошуки давнього поховання, із якого хоч-не-хоч, а треба вилучити череп могутньої чаклунки, бо інакше Пантерина слава закінчиться...

РІГС, Ренсом. Дім дивних дітей. — Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2012. — 432 с. : іл.

Таємничий острів. Покинутий притулок. Після жахливої сімейної трагедії Джейкоб опинився в цьому загадковому місці.
Підліток знайшов руїни старого будинку і з'ясував, що тут жили дуже дивні діти. Він починає розуміти, що на цьому відлюдному острові діти опинилися невипадково — їх здібності були воістину неймовірними і небезпечними! І хоча будинок давно зруйнований, можливо, вони досі живі. А зовсім скоро Джейкоб з жахом усвідомлює, що він — один з них... Книга проілюстрована унікальними старовинними фотографіями.

РОЗДОБУДЬКО, Ірен. Якби. — Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2012. — 256 с.
 
Якби можна було повернутися в минуле і щось змінити — хто про таке не мріяв?
Навіть успішній журналістці й начебто щасливій дружині Ніці є що виправити. Є дівчинка з понівеченою психікою, є хлопчик, для якого життя скінчилося зарано. То вона сама — Ніка, що й досі затинається, — і її друг, загиблий в автокатастрофі. Щоб зустрітися з ними, не треба вигадувати машину часу — досить просто увійти до свого старого під`їзду...
Ні, вона не з`їхала з глузду, то лікар порадив: вона ж хоче працювати на телебаченні! Чи чого вона насправді хоче? Урятувати товариша своїх дитячих ігор? Або у 80-х, у добу дефіциту, стати в чергу за справжнім коханням?

РОЛЛІНС, Джеймс. Вівтар Едему [Текст] / Джеймс Роллінс ; [пер. з англ. В. Горбатько]. — Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2012. — 384 с.
 
Руїни багдадського зоопарку приховують страшну таємницю. Вона зберігається у секретній лабораторії, яку пограбували американські солдати. А через вісім років в гирлі Міссісіпі після сильної бурі знайшли розбитий корабель, а на ньому... шаблезубого ягуара, змію з двома головами, папугу без пір`я.
Біолог Лорна Полк шокована — ці дивовижні істоти наділені надзвичайним інтелектом... Вчений розуміє — щось жахливе й небезпечне вирвалося на волю. Вірус, який несуть в собі монстри, може знищити людство.
Щоб вижити і спинити хвилю смерті та врятувати дітей, Лорні доведеться ризикнути всім...

УКРАЇНКА, Леся. Кращі твори. — Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2012. — 576 с.
 
Унікальна добірка найвідоміших творів відомої української поетеси та письменниці: «Contra spem spero», «Сон», «Слово, чому ти не твердая криця», «Кассандра», «Лісова пісня», «Бояриня», «Камінний господар», «Біда навчить», «Лелія», «Метелик» та багато інших.
Видання містить тексти творів в повному обсязі. Збірку підготував відомий літературознавець.

ШКЛЯР, Василь. Ключ. — Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2012. — 256 с.

«Ключ» — гостросюжетний роман із ознаками трилера та детектива. В центрі уваги опиняється журналіст і філолог Андрій Крайній – справжній ерудит, вільно володіє живими й мертвими мовами, але з матеріальними цінностями якось не склалося: доживши до віку Христа, не має даху над головою. . Він працює дуже близько до політики — пише програми для нових і старих політичних партій.
Одного дня пошуки квартири для оренди приводять Андрія на вулицю Рогнідинську, де незнайомий чоловік пропонує орендувати таку собі квартиру номер 13. Після угоди цей чоловік безслідно зникає, а Андрій залишається сам у чужій квартирі.
Сюжет побудовано як історію пошуків ключа. Ключів потрібно знайти два. Перший: ключ до загадки дивної квартири. Другий: ключ до серця коханої жінки Сани, з котрою Андрій познайомився під час розслідування.
Детективна історія приводить героїв прямісінько в пастку підступних злодіїв. Як вийти з безвихідної ситуації? Читайте в романі «Ключ».
Цей детективний трилер фахівці охрестили окультним, еротичним, містичним, філософським і навіть магічним. Йдеться про маґію незбагненної таємниці, розгадка якої однаковою мірою хвилює героя роману, читача і самого автора. "Ключ” перекладено кількома мовами, його вивчають за університетськими програмами, обсяг публікацій про нього в пресі уже давно перевищив формат самого роману. І це, здається, тільки початок. Гран-прі конкурсу "Золотий Бабай”. Премія журналу "Сучасність”. Премія журналу "Олігарх”. Лауреат міжнародного конвенту фантастів "Спіраль століть”.
 

ЕЛЕКТРОННІ КНИЖКИ:
 

КІНГ, Стівен. 11/22/63. — Харків: Видавництво: «Клуб Сімейного Дозвілля», 2012.

Стівен Кінг декілька років збирав матеріал для цього роману, вивчав архіви, відвідував місце, звідки було зроблено фатальний постріл.
«Я ніколи не писав нічого подібного раніше», — зізнається автор.
Ще до виходу роману з друку режисер Джонатан Деммі, володар Оскара за фільм «Мовчання ягнят», повідомив, що почав роботу над його екранізацією!
22 листопада 1963 року в Далласі пролунали три постріли. Президента Кеннеді було вбито, і світ змінився.
У наш час звичайний вчитель Джек Еппінг дізнається, що у барі його приятеля розташований портал, що веде в 1958 рік.
Джек може почати нове життя у часи Елвіса Преслі та рок-н-рола, познайомитися з відлюдником Лі Харві Освальдом і не дати йому вбити президента. Але чи можна грати з минулим?
Що чекає на світ, де Кеннеді залишиться живим?
Формат: TXT — 2,72 MБ; RTF — 24,28 MБ; PDF — 5,12 MБ.

КОРЕЛЛІ, Марія. Спокута Сатани. — Харків: Видавництво: «Клуб Сімейного Дозвілля», 2012.

Книжка довгий час видавалася під іменем славетного Брема Стокера. Але цей унікальний роман належить перу талановитої письменниці та напрочуд гарної жінки — Марії Кореллі.
Він — Диявол... І він хоче спокутувати... свої гріхи на землі...
Коли диявол спокушає смертних, він прибирає людської подоби. Чи може людина свідомо обирати між Добром і Злом? Чи є у нашому реальному світі місце для духовності? Чи буває жінка геніально обдарованою, чи, може, «іскра Божа» — привілей чоловіків?..
Шукати відповідей на ці запитання змушений молодий письменник Джеффрі Темпест — головний герой захопливого роману Марії Кореллі.
Формат: TXT — 1,32 MБ; RTF — 12,04 MБ; PDF — 2,98 MБ.

СТОКЕР, Брем. Дракула. Історія пристрасті і страждання... — Харків: Видавництво: «Клуб Сімейного Дозвілля», 2012.

У невеличке містечко на півночі Румунії до графа Дракули в його родовий замок їде Джонатан Харкер. Але чому ж усі, хто довідується, куди він прямує,
жахаються? Чому намагаються намовити його не відвідувати замку? Чому дивляться на Харкера із жалем...
Формат: TXT — 1,55 MБ; RTF — 13,57 MБ; PDF — 3,1 MБ.

УКРАЇНКА, Леся. Кращі твори. — Харків: Видавництво: «Клуб Сімейного Дозвілля», 2012.

Унікальна добірка найвідоміших творів відомої української поетеси та письменниці: «Contra spem spero», «Сон», «Слово, чому ти не твердая криця», «Кассандра», «Лісова пісня», «Бояриня», «Камінний господар», «Біда навчить», «Лелія», «Метелик» та багато інших.
Видання містить тексти творів в повному обсязі. Збірку підготував відомий літературознавець.
Формат: TXT — 1,35 MБ; RTF — 14,7 MБ; PDF — 7,83 MБ. 
 

Країна Мрій (Київ)
 
ВЕРН, Жюль. Діти капітана Гранта. – Київ: КМ Publishing, 2012. – ??? с.

ГАРРІСОН, Лізі. Про вовка промовка : Книга 3. Роман для підлітків. – Київ: КМ Publishing, 2012. – 381 с. – Серія: Школа монстрів

ГАРРІСОН, Лізі. Нечиста сила : Книга 2. Роман для підлітків / Пер.: Н.Тисовська. – Київ: КМ Publishing, 2012. – 256 с. – Серія: Школа монстрів

У Школі Мерстон Клео де Ніл завжди була справжньою царицею — і серед монстрів, і серед нормалів. Аж поки на обрії не з'явилися нормалка Мелоді Карвер і вискочка Френкі Штайн. І тепер навіть фотосесія для модного журналу, на яку в ролі моделей Клео запросила своїх подруг — Клодін Вовк, Лагуну Блакитну та Дракулору, потьмяніла в порівнянні з боротьбою за права монстрів, яку ініціювала Френкі. Але начувайся, Френкі! Клео ще покаже, що єгипетська киця має кігті.

КАМІ, Ґарсія; ШТОЛЬ Маргарет. Чарівні створіння. Книга перша. – Київ: КМ Publishing, 2012. – ??? с.

КАМІ, Ґарсія; ШТОЛЬ Маргарет. Чарівна терява. Книга друга. – Київ: КМ Publishing, 2012. – ??? с.
 
КАМІ, Ґарсія; ШТОЛЬ Маргарет. Чарівний хаос. Книга третя. – Київ: КМ Publishing, 2012. – ??? с.
 
КОЛЛІНЗ, Сюзанна. Переспівниця. — К.: КМ Publishing, 2012. — 381 с. — Серія: Світовий бестселер. (Третя частина трилогії "Голодні ігри")
 
«Хай везіння завжди буде на твоєму боці!» — побажали мешканці Округу 12 Катніс Евердін, коли вона вдруге вирушала на Голодні ігри. І їхнє побажання справдилося: Катніс дивом вижила. Але навіть вирвавшись із кількома іншими трибутами з кривавої арени, вона не може почуватися в безпеці. Панемом прокотилася хвиля повстань. Капітолій розлючений. Капітолій вимагає реваншу. І проти кого буде спрямована його помста? Звісно, проти головної підбурювачки—Катніс Евердін! Під загрозою і її родина, і друг Гейл, і всі мешканці Округу 12. Тож Катніс нарешті доведеться зробити вибір: померти в рабстві — чи загинути в боротьбі за свободу?
 
СТІВОТЕР Меґґі. Вічність : Роман. Книга третя / Пер. з англ.: Н.Тисовська . – Київ: КМ Publishing, 2012. – ??? с. – Серія: Вовки Мерсі-Фолз.
 
СТІВОТЕР, Меґґі. Перевтілення : Роман. Книга друга / Пер. з англ.: Н.Тисовська . – Київ: КМ Publishing, 2012. – 352 с. – Серія: Вовки Мерсі-Фолз.
 
Сем і Грейс нарешті знову разом. Невже несподіване лікування і справді подіяло, і Сем більше ніколи не перевертатиметься на вовка? І зимове кохання, про яке вони вдвох так довго мріяли, здійсниться? Та схоже, не все так просто: Грейс почувається дуже дивно, так ніби та вовчиця, на яку вона так і не перевернулася, починає прокидатися у неї в нутрі. І тепер Семові доведеться шукати протиотруту, щоб урятувати кохану. От тільки чи вдасться це йому?

СТІВОТЕР, Меґґі. Трепіт. Книга перша. – Київ: КМ Publishing, 2012. – 352 с. – Серія: Вовки Мерсі-Фолз.

Грейс була зовсім дівчинкою, коли на неї напали вовки. І якби не дивний жовтоокий вовк, який урятував її, вона б загинула в засніженому лісі. Саме тому рік у рік вона з приходом зими виглядає свого вовка, не розуміючи, чому в неї тріпоче серце, коли вона зазирає в його дивовижні очі. Та одного разу під час облави в лісі таємниця розкривається: жовтоокий вовк, отримавши кулю в шию, перевертається на хлопця на ім’я Сем, і Грейс усвідомлює, що все життя була в нього закохана, підсвідомо розгадавши його справжню сутність. Та скоро Сем знову повернеться у вовчу шкуру, і Грейс утратить його назавжди. Невже їхньому зимовому коханню так і не судилося справдитися?

 
Махаон-Україна (Київ)
 
БАКЛІ, Майкл. Сестри Ґрімм. Книга 4. Хто вбив оборотня / Майкл Баклі. — Київ: Махаон-Україна, 2012. — 336 с.: іл. — Серія: Сести Грімм.

БАКЛІ, Майкл. Сести Грімм. Книга 5. Змінити лихе майбутнє / Майкл Баклі; пер. з італ. Олександр Мокровольський; Іл. Петера Фергюсона. — Київ: Махаон-Україна, 2012. — 384 с.: іл. — Серія: Сести Грімм.
 
У цій книжці безстрашні казкові нишпорки Сабріна й Дафна Ґрімм розслідують фатальну низку крадіжок магічних предметів, адже ті крадіжки можуть додатково погіршити й так непросте становище їхньої родини у Ферипорт-Лендінґу.
Поки бабуся Рельда відчайдушно вишукує, де взяти кошти, аби сплатити фантастичні податки, накладені новим мером — Чирвовою Королевою — на смертних мешканців містечка, сестрички Ґрімм беруться розслідувати свою першу самостійну справу — а їм, звісно, допомагає витівник Пак.
Тим часом пан Каніс, давній друг їхньої родини, дедалі більше втрачає свою людську подобу, що не день стаючи все більше схожим на Великого Лихого Вовка.
Чи зуміють Сабріна з Дафною з’ясувати, хто й навіщо скоїв ті крадіжки, і змінити майбутнє своєї родини на краще?

ВІТЧЕР, Муні. Джено і біла руна Золотого Кречета / М. Вітчер ; пер. з італ. А. Перепадя, О. Мокровольський. — Київ: Махаон-Україна, 2012. — 560 с.: іл.
 
Знаменита італійська письменниця Муні Вітчер продовжує захопливу розповідь про пригоди юного мага Джена Астора Венті. Вирушивши на пошуки батьків і
брата, він здійснює другу подорож у чарівний світ.

Категорія: Новини видавництв - 2012 | Переглядів: 1452 | Дата: 12.11.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)


Навчальна книга — Богдан (Тернопіль)

ВІЛЛЕМС, Поль. Сніг. Зелене кошеня. Різдвяні вистави для дітей. — Тернопіль: Навчальна книга — Богдан, 2012. — 56 с. — (Серія «Класна світова класика»).
 
У збірці вистав для дітей одного з найоригінальніших представників бельгійського «магічного реалізму» Поля Віллемса у формі дотепних різдвяних оповідок піднімаються численні загальнолюдські морально-етичні, суспільні та культурні проблеми.

ГУМЕНЮК, Надія. Янгол у сірому. Роман. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2012. – 296 с. – ISBN: 978-966-10-2620-8. Обкладинка: М’яка.

У кожній з новел, які складають архітектоніку роману Надії Гуменюк «Янгол у сірому», — окрема людська доля, що використовується або занепадає у нестримному крутежі історії. Але всі вони зав’язуються у тугий сюжетний вузол навколо криниці, що колись стояла на хуторі, а тепер опинилася у «царському» селі. Пам’ять води невмируща, а час робить над нею нове коло... Ніщо не минає безслідно, все має своє продовження. Такий лейтмотив роману — сучасної варіації біблійної притчі про Авеля і Каїна.

ГУМЕНЮК, Надія. Янгол у сірому. Роман. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2012. – 200 с. – ISBN: 978-966-10-2830-1. Обкладинка: Тверда.

У кожній з новел, які складають архітектоніку роману Надії Гуменюк «Янгол у сірому», — окрема людська доля, що використовується або занепадає у нестримному крутежі історії. Але всі вони зав’язуються у тугий сюжетний вузол навколо криниці, що колись стояла на хуторі, а тепер опинилася у «царському» селі. Пам’ять води невмируща, а час робить над нею нове коло... Ніщо не минає безслідно, все має своє продовження. Такий лейтмотив роману — сучасної варіації біблійної притчі про Авеля і Каїна.
 
ДЕВ’ЯТКО, Наталія. Скарби Примарних островів. Книга 2. Кохана Пустельного Вітру: Роман / Наталія Дев’ятко. — Тернопіль: Навчальна книга — Богдан, 2012 — 320 с.

В основу другої частини пригодницько-фентезійної трилогії для дітей і дорослих лягла історія протистояння між безіменною сірою Імперією, створеною Химерою, давньою, майже безсмертною істотою, яка нині займає посаду головного радника Імператора; й останніми з піратських капітанів, які хочуть повернути у світ чарівництво і свободу вибору, а також владу над морями, що раніше цілком і повністю належала їм.

ЛИС, Володимир. Щоденники Ієрихар : роман. Ваза : повість. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2012. – 160 с. Серія: Горизонти фантастики.
 
Троє дітей, чоловік-невдаха, неозорі городи, школа… Здається, усе надто банально і просто. Якби ж то не дивні сни та відчуття на межі божевілля, якби ж то не раптове осяяння – «То хто ж я насправді? Хто живе в мені?».
І відповідь: «Ієрихар. Насправді я – Ієрихар, мешканка Трамедіону, астробіологічний космодослідник, супермагістр, наймолодший в історії планети автор наукового закону».
Перетворення і перевтілення, запитання і відповіді, бажання та обов´язок сплелися у єдиній душі та двох тілах жінки. Хто переможе у ній? Любов чи безсмертя?

МЕТЕРЛІНК, Моріс. Блакитний птах. — Тернопіль: Навчальна книга — Богдан, 2011. — 120 с. — (Серія «Класна українська класика»).
 
Це нове коментоване видання всесвітньо відомої феєрії "Блакитний птах” лауреата нобелівської премії в галузі літератури Моріса Метерлінка в перекладі з  французької Д.о. Чистяка. Феєрія введена до програми зі світової літератури у середній та вищій школах. 
 
РАДУТНИЙ, Радій. Важка чоловіча робота. Роман. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2012. – 624 с. Серія: Українська містика.

Багато скарбів ховають землі та води України, але трапився серед них один такий, що буквально сколихнув усю спільноту «чорних археологів». Ніхто достеменно не знав, що воно, але навіть чуток вистачило для того, щоб одночасно кілька зграй кинулися на пошуки загадкового скарбу – й суходолом, й вниз по Дніпру. Справжні бої влаштовували вони дорогою, з стріляниною, з жертвами, з потопленням кораблів та допитом полонених. Кров’ю й насильством позначився їхній шлях до мети, супроводжувався коханням та ненавистю, страхіттям та жахом – бо коли не вистачило сил у живих, вони гукали на допомогу і мертвих, і ненароджених… Багато моторошних відкриттів чекало на тих, хто вперше мав справу з цим бізнесом, тому що стерлися кордони між людськими та звірячими почуттями в його учасників. Не завжди вдавалося розрізнити, чи ще людина перед тобою, чи вже щось інше – бо не лише світ живих сколихнувся від тої чутки, але й дещо інше…

 
Національний Книжковий Проект (Київ)

КОТЛЯРЕВСЬКИЙ, Іван Петрович. Енеїда [Текст]. Наталка Полтавка : для ст. шк. віку / Іван Котляревський ; [передм. О. Колінченко]. — Вид. 2-ге, без змін. — Київ: Національний Книжковий Проект, 2012. — 288 с. — (Бібліотека шкільної класики).
 

Піраміда (Львів)

ВИННИЧУК, Юрий. Вікна застиглого часу. — Львів: Піраміда, 2012. — 216 с. — Серія: Приватна колекція.
 
У цій книзі Юрія Винничука постає дивовижний світ, побачений очима дитини, де реальність переплітається з фантастикою, а казка з дійсністю, де чарівниці й
відьми такі ж буденні, як сажотруси або двірники.
 
БРИЖАК, Марта. Червона стрічка : [оповідання] / Марта Брижак. - Л. : Піраміда, 2012. - 95 с. - (Бібліотека PostПоступу).


Пороги (Дніпропетровськ)

КАЙ Ольга. Портрет з минулого / Іл. Алла Марковська. – Дніпропетровськ : Пороги, 2012. – 80 с.
 
Ольга Кай пише фантастику, але це не шаблонна фантастика - авторка малює словом, відчуваючи найтонші нюанси образів своїх героїв і змальовуючи найсуперечливіші почуття. Її герої - неоднозначні, складні, самобутні. А теми, яких торкається молода письменниця, напрочуд актуальні для сучасного світу. Це й екологія, й духовне зубожіння суспільства, й моральний вибір героїв, і пізнання себе. Та насамперед Ольга пише для людей і про людей, бо її герої та їхні емоції близькі і зрозумілі нашим сучасникам, не зважаючи на те, чи живуть вони у нашому рідному місті, чи прийшли з паралельних світів та інших часів.
 
ХІЛЬ, Ніна Петрівна. Золотий ховрашок : [повість-феєрія] / Ніна Хіль. – Д. : Пороги, 2012. – 171 с.

 
Прудкий равлик (Київ) 

МУЛЯР, Марина. Гра. Рівень перший: Синій Коридор : [фантаст. повість] / Марина Муляр; Іл.: Ганна Ісаєнко. — Київ: Прудкий равлик, 2012. — 103 с.: іл.
 
Троє підлітків з далекого майбутнього несподівано стають свідками, а потім і учасниками небезпечної й непередбачуваної комп'ютерної гри. В їхнє звичне життя на штучно створеній планеті раптово проникають прибульці з іншого світу.


Ранок (Харків)

КРЮКОВА, Тамара Шаміліївна. Кришталевий ключ : [пригод. повість] / Тамара Крюкова. — Х. : Ранок, 2012. - 462 с. — (Дівочі історії).
 
Герої пригодницкої повісті відомої дитячої пісьменниці, лауреата багатьох премій — Тамари Крюкової, Петрик і Даринка, які приїхали на літо до бабусі в село,  дізнаються, що Відьмене болото в давнину було цілющим озером. Діти мріють позбавити зачароване джерело від чар, але для цього потрібно зробити подорож Долиною Міражів і Царством Тіней, повну небезпек, де вони зустрічаються з міфологічними персонажами: страшними людьми-вовками — вовкулаками, підступними бабами-птахами — богинкамі, прекрасними русалками — берегинями, відважними воїнами — блажинами, непередбачуваним Анчуткою... 
 
КРЮКОВА, Тамара Шаміліївна. Повторення пройденого / Тамара Крюкова. — Х. : Ранок, 2012. — 240 с. — (Шкільні прикольні історії).

Тільки уяви собі, що ти раптом опинився в 1982 році, та ще в школі, де вчаться твої майбутні батьки. Кумедно поспілкуватися зі своїм батьком, коли йому було  стільки ж років, скільки тобі зараз. 
 
КРЮКОВА, Тамара Шаміліївна. Чаклунка з останньої парти : [повість]. — Х. : Ранок, 2012. — 328 с. — (Шкільні прикольні історії).
 
Весела повість, головним героєм якої є наш сучасник, школяр на ім`я Вася і його ровесниця Липочка. Вася — горе винахідник, вічний козел відпущення. Іюлька — горе чародійка, суцільне непорозуміння. Він живе в звичайному місті і вчиться у шостому класі. Вона живе в Вернисвіті і вчиться на чарівницю. Від його винаходів одну частину школи лихоманить, а інша качається від реготу. Від її чародійства жителі Вернисвіту не знають, чи то плакати, чи то сміятися. А вже коли Іюлька потрапляє в наш світ і зустрічається з Васею... У двох словах цього не опишешь... 

ПАОЛІНІ, Крістофер. Ерагон — Спадок, або Склеп Душ (книга 4). — Харків: Ранок, 2012. — 1088 с.

Довгі місяці тренувань та битв принесли перемоги і надію, але також вони принесли і втрати, що розбивають серця. Та все ж у Ерагона та Сапфіри справжня битва ще тільки попереду: вони повинні подолати титана Гальбаторикса. Якщо вони на це відважаться, то їм належить бути сильними, бо  якщо вони не зможуть перемогти – ніхто більше не зможе. Другого шансу не буде.
Вершник та його дракон повинні зайти так далеко, як ніхто і ніколи навіть не мріяв. Але чи зможуть вони подолати злого короля та відновити справедливість в Алагезії? І якщо так, то якою ціною?"
У четвертої частини циклу «Спадок. Ерагон» – «Inheritance» найвищі результати «продажів першого дня» в 2011 році на території США – 489500 копій в друкованому (83%), цифровому та аудіо форматах!
Таки показників у 2011 році не досягала жодна доросла або дитяча книга!
 

Смарагд (Луцьк)
 
НОВА ФАНТАСТИЧНА ПРОЗА. Альманах сучасної української літератури. — Луцьк: ПФ «Смарагд», 2012. №21

«Нова фантастична проза» представлений Валентиною Гальяновою з повістю «Химеросховище», повістю Наталії Дев’ятко «Двері і Храми», оповіданнями Дмитра Кузьменка «Олеся» і «У затінку спочилих квіток», підбіркою новел Наталії Ліщинської, уривком з роману Алли Марковської «Екологи, або Копроконська історія», частиною з «Книги оповідей» Юрія Сичука «Оповідь про коло», оповіданням Сніжана Тимченко «Гін шмаркачів» і есеями Андрія Тужикова
Критика репрезентована Миколою Савицьким «Трагічні сторінки 20-літніх, або Вічна відсутність обрію», Сергієм Федаком «Нова проза» - для читання не зі сцени, а очима...», Олесем Барлігом «Нова проза Запоріжжя» і Юрієм Ганошенком «Метафізика місця, або Запоріжжя в літературному розрізі».


Смолоскип (Київ)

ГАЛИЧ Уляна. Кроки за спиною: Зб. оповідань. - Київ: Смолоскип, 2012. - 304с. – (Серія «Лауреати «Смолоскипа»). 


Теза (Вінниця)

ЕСАУЛОВ, Олександр. Зоряна електричка : Роман / О. Есаулов. — Вінниця: Теза, 2012. — ??? с.
 
Зоряна електричка – це такий собі міжпланетний вид транспорту, що з'єднує центр галактики з околицями, аби можна було швиденько з'їздити, наприклад, до дідуся, який поселився на старість усього за кілька парсеків, – порибалити чи позбирати гриби.
І ніхто з землян не знає, що валун у глибині київського парку – це сегмент міжгалактичної системи сполучення. Камінь нікому не заважає, але коли однокласник раптом у бійці дасть тобі по голові рюкзаком, можуть початися неймовірні дива.
Двоє друзів якраз у такій ситуації (тобто після бійки із застосуванням рюкзаків) почали роздумувати, відпочиваючи в парку, про древній Київ – і опинилися там в акурат 7 грудня 1240 року, в епіцентрі битви з татарами. З допомогою інопланетних спецаґентів та рудих котів вони таки благополучно повернулися додому, назавжди зоставшися фанатичними дослідниками історії Київської Русі.
Найбільше клопоту з тими переміщеннями в часопросторі мають натомість українські археологи ХХІ століття. При розкопках Десятинної церкви вони знайшли покритий мохом і глиною ...мобільник, загублений там мандрівником із майбутнього Петриком. І ніяк не можуть у численних наукових дискусіях дійти згоди, яке ж призначення мала ця унікальна шкатулка в ХІІІ столітті.
Книжка Олександра Есаулова приваблює і напруженим сюжетом, і непоганими описами історичних подій, і дотепними діалогами персонажів. Доброго слова заслуговують ілюстрації, художнє оформлення. Рудий котяра з комунікатором у лапах (ледь не написала "в руках"!) не може не викликати симпатії, так само, як і антенновухі космічні пришельці. Щодо котів, то це ж розумні й спритні інопланетні суперагенти задля маскування перетворилися на волохатих рудьків, у пошуках хлопчиська, що помилково, через технічний збій, потрапив – замість до дідуся на рибалку – на невідому планету Земля.
Відзначений 2011 року «Коронацією слова» у номінації «Романи для дітей 13-18 років».
 

Темпора (Київ) 

МЕЛЬНИК, Ярослав.
Телефонуй мені, говори зі мною. — Київ: Темпора, 2012. — 224 с. — Серія: Бібліотека "ЛітАкценту".
 
Ярослава Мельника, людину химерної долі, закордонна критика називає містиком і неосимволістом. У книзі прози цього українського письменника, який мешкає між Литвою і Францією, читач зіткнеться з гіпнотичним зсувом знайомої нам щоденної реальності, завдяки якому стає можливим духовне звільнення й вихід — через катарсис — в іншу, «паралельну» реальність.
Будинок, у якому зникають кімнати; кіносеанс, якому немає кінця; батько, який говорить із сином невідомо звідки…
Інтелектуальна насиченість сюрреалістичної прози Я. Мельника дозволяє вийти на відображення архетипів Батька, Бога, Матері, Вітчизни. Прикметні риси повістей та оповідань Ярослава Мельника — напружений сюжет, тонкість психологічного аналізу та рідкісна в наш час «класична» завершеність форми.
 

Фоліо (Харків)

ЖАДАН, Сергій Вікторович. Ворошиловград : роман / Сергій Жадан. — Харків: Фоліо, 2012. — 442 с. — (Серія "Графіті"). — Наклад: 2500 прим. — ISBN 978-966-03-5244-5.
 
Одного разу ти дізнаєшся, що твій брат зник у невідомому напрямку, приятелі займаються фінансовими аферами, а бізнес намагаються перекупити представники незрозумілих структур. Реальність виявляється хисткою та зникомою, життя робить крок убік, і ти несподівано опиняєшся поміж своїм минулим, де на тебе чекають друзі, й майбутнім, де на тебе чекають вороги. «Ворошиловград» — роман жорсткий, меланхолійний та реалістичний. Наскільки взагалі реалістичним може бути соцреалізм. Вони приходять і забирають у тебе все, що тобі належить. Вони позбавляють тебе твоєї свободи й твоєї території. Вони забирають у тебе твоє минуле і твою пам’ять. І все, що ти можеш їм протиставити — це свою любов і свою ненависть. Ну, і свої кримінальні навички. Історії українського рейдерства присвячується.
 
ЖАДАН, Сергій Вікторович. Ворошиловград : роман / Сергій Жадан. — Харків: Фоліо, 2012. — 442 с. — (Серія "Графіті"). — Наклад: 1500 прим. — ISBN 978-966-03-5245-2.
 
Одного разу ти дізнаєшся, що твій брат зник у невідомому напрямку, приятелі займаються фінансовими аферами, а бізнес намагаються перекупити представники незрозумілих структур. Реальність виявляється хисткою та зникомою, життя робить крок убік, і ти несподівано опиняєшся поміж своїм минулим, де на тебе чекають друзі, й майбутнім, де на тебе чекають вороги. «Ворошиловград» — роман жорсткий, меланхолійний та реалістичний. Наскільки взагалі реалістичним може бути соцреалізм. Вони приходять і забирають у тебе все, що тобі належить. Вони позбавляють тебе твоєї свободи й твоєї території. Вони забирають у тебе твоє минуле і твою пам’ять. І все, що ти можеш їм протиставити — це свою любов і свою ненависть. Ну, і свої кримінальні навички. Історії українського рейдерства присвячується.

КВІТКА-ОСНОВ'ЯНЕНКО, Григорій Федорович. Маруся : повісті та оповідання, драм. твори / Григорій Квітка-Основ'яненко ; [передм., прим. та комент. Л. В.
Ушкалова]. - Харків: Фоліо, 2012. - 602 с. : іл. - (Шкільна бібліотека української та світової літератури).
 
Творчість Григорія Квітки-Основ’яненка (1778—1843) посідає особливе місце в історії української літератури. Саме йому україн­ська література завдячує багатьма своїми рисами. Характер і душа українського народу, жива мова, чудове знання народних звичаїв — все це притаманне творам Квітки-Основ’яненка. До книжки ввійшли твори «Маруся», «Конотопська відьма», «Сватання на Гончарівці», «Шельменко-денщик» та ін.

КОГТЯНЦ, К. Покохати вiдьму. — Харків: Фоліо, 2012. — 188 с.
 
Новий роман Костянтина Когтянца "Покохати вiдьму" на перший погляд написаний за традиціями героїчного фентезі. Але тільки на перший погляд! Насправді автор викладає сюжет так, наче законів і канонів жанру взагалі не існує. Тут немає демонів-імператорів, герой не здобуває корону, не намагається завоювати чи порятувати світ. Він просто покохав жінку... Однак не звичайну жінку, а чаклунку. Щоправда, вона, м'яко кажучи, зовсім не відповідає стандартним уявленням про чародійок... М'яко кажучи!...

КУРКОВ, Андрій. Львiвська гастроль Джимі Хендрікса / Пер. з рос. В. Бойко. - Харків: Фоліо, 2012. — 442 с.
 
«У житті найцікавіше — це життя», — сказав одного разу письменник, звертаючись до своїх читачів. І його новий роман «Львівська гастроль Джимі Хендрікса», де переплітаються дійсність і вигадка, де немає межі між реальністю і сюрреалізмом, яскраве тому підтвердження. Над сухопутним Львовом літають чайки, і в місті часом пахне морем. Колишні хіпі в компанії з екс-капітаном КДБ збираються на Личаківському цвинтарі біля могили... американського рок-співака і гітариста Джимі ендрікса. А по стародавніх вулицях міста носиться ночами старенька іномарка з людьми, жадаючими вилікуватися...

ПЕЛЕВІН, Віктор. t. — Харків: Фоліо, 2012. — 412 с.
 
Головний герой —граф Т., авантюрист і бонвіван, майстер єдиноборств, блискучий стрілець і метальник ножів, його бояться лиходії й обожнюють журналісти скандальної хроніки. Граф пробирається в Оптину Пустинь, про яку, через часткову втрату пам"яті, нічого не пам"ятає, крім назви. На шляху йому зустрічається істота на ймення Арієль, і цей Арієль стверджує, що саме він створив й увесь світ, і самого графа Т...

 
Ярославів Вал (Київ)

БРИНИХ, Михайло. Хліб із хрящами. — Київ: Ярославів Вал, 2012. — 150 с.
 
Земля, задобрена людською плоттю, рано чи пізно розродиться. "Радіо Живих Мерців" веде прямий репортаж про кінець світу з села Міцне на Київщині."Хліб із хрящами" – це роман про голод і непрощенність, про ген канібалізму і морок свідомості. Апокаліпсис не буде лагідний до тебе, й триватиме він довше, ніж пульсація інстинкту виживання. Колишній священик стоїть на порозі свого дому й молитва його проста: сокира чи таки автомат?
 
ЩЕРБАК, Юрій. Час Великої Гри. Фантоми 2079 року. – Київ: Ярославів вал, 2012. – 440 с.

Роман Юрія Щербака "Час Великої Гри. Фантоми 2079 року" є другою книгою - продовженням гостросюжетного політичного трилера, антиутопії "Час смертохристів. Міражі 2077 року". Вихід сенсаційного роману "Час смертохристів" у 2011 році став значною літературною подією, привернув увагу читачів і критиків, про що свідчать дві престижні премії.
У центрі роману "Час Великої Гри" - драматична доля головного героя, генерала української розвідки Ігоря Гайдука. Діючи в період Великої темряви та після її закінчення, беручи участь у жорстокій політичній боротьбі, наражаючись на смертельний ризик, генерал Гайдук приймає доленосне рішення...
Роман "Час Великої Гри" продовжує стильову лінію "Часу смертохристів" - поєднання магічного реалізму з гротеском, включно з "міфологічними" сценами за участю Христа і Сатани.

Категорія: Новини видавництв - 2012 | Переглядів: 1236 | Дата: 12.11.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Форма входу
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту
  • українська космічна поезія
  • сторінка письменника-фантаста
  • Олексія Кацая
сторінка письменника-фантаста
Віктора Савченка
персональний сайт
письменника-фантаста
Віктора Савченка
сайт письменника-фантаста
Ігоря Желема
сайт письменника-фантаста
Олекси Палійчука
письменника-фантаста
Олександра Левченка
письменника-фантаста
Тимура Литовченка
сайт україномовного мережевого
перекладу фантастики
україномовний сайт-дайджест
сучасної короткої фантастики
сайт Київського клубу
любителів фантастики
україномовний сайт мережевого конкурсу
фантастичних оповідань
інформаційно-літературний сайт
сайт журналу подорожей, пригод та фантастики
Статистика

Онлайн всьго: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Аргонавти Всесвіту © 2024