Аргонавти Всесвіту
сайт україномовної фантастики
Меню сайту
Розділи новин
Нові надходження [2375]
Новини видавництв - 2013 [3]
Новини видавництв - 2012 [2]
Новини видавництв - 2011 [2]
Новини бібліографії [100]
Нові конкурси фантастики [18]
Нові переклади [53]
Новини зі світу фантастики [22]
ЕЛЕКТРОННА КНИГОЗБІРНЯ [24]
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 1654
Головна » Новини видавництв - 2013
2013 рік
 

А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА (Львів) 

РОАЛЬД, Дал. ВДВ (Великий Дружній Велетень) : Повість / Пер. з англ. Віктор Морозов; Редакція Іван Малкович; Іл. Квентіна Блейка. – Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2013. - 272, [4] с. – (Дитячий бестселер). 

ВДВ (Великий Дружній Велетень). Просто геніальна книга! Одна з найкращих і найпопулярніших казкових повістей Р. Дала
Веселі, зворушливі і моторошні пригоди семиметрового велетня та маленької дівчинки Софії давно стали настільною книжкою для юних читачів Західної Європи та США.
"Я пишу лише про те, що забиває дух або смішить. Діти знають, що я завжди на їхньому боці", - ці слова Роальда Дала дуже точно відображають зміст і характер однієї з найблискучіших його дитячих повістей під назвою "ВДВ" (BFG).
Софія та ВДВ вирішили втілити один надзвичайно сміливий план, який має порятувати людей від почварних велетнів-людожерів... Серед героїв книжки - англійська королева, головнокомандувач військово-повітряних сил, велетні - Тілогриз, Костохруст та інші.
Світова критика називає "ВДВ" "Книгою №1" сучасної дитячої літератури.

РОЛІНҐ, Джоан Кетлін. Гаррі Поттер і в'язень Азкабану / Дж. К. Ролінґ ; [з англ. пер. Віктор Морозов за ред. Івана Малковича]. - Вид. 21-е. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2013. - 382 с. 

РОЛІНҐ, Джоан Кетлін. Гаррі Поттер і Орден Фенікса / Дж. К. Ролінґ ; з англ. пер. Віктор Морозов за ред. Івана Малковича та Олекси Негребецького. - 16-е вид. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2013. - 814 с. 

РОЛІНҐ, Джоан Кетлін. Гаррі Поттер і смертельні реліквії  / Дж. К. Ролінґ ; з англ. пер. Віктор Морозов за ред. Олекси Негребецького та Івана Малковича. - Вид. 5-е. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2013. - 636, [1] с. 

РОЛІНҐ, Джоан Кетлін. Гаррі Поттер і філософський камінь / Дж. К. Ролінґ ; з англ. пер. Віктор Морозов ; за ред. Петра Таращука та Івана Малковича. - Вид. 25-те. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2013. - 314, [1] с. 

ШЕВЧУК, Валерій.  Дім на горі : роман. - Вид. 2-ге. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2013. - 558, [1] с. - (Перлини сучасної літератури).

Роман побудований з двох частин: повісті-преамбули і циклу «Голос трави» з тринадцяти новел. Цікаво, що новел саме тринадцять: містична тканина твору дає 
підстави говорити про невипадкову наявність цього магічного числа. Ірреальні мотиви з`являються ще в повісті-преамбулі. Образи жінок, що мешкають у Домі на 
горі, виписані цілком реалістично, традиційними прийомами і засобами характеротворення. Та міф-легенда, який перетворюється на циклічно повторюваний магічний обряд, пронизує жіночі образи ореолом таємничості. Пришельці, які «з`являються бозна-звідки» перед жінками Дому, подані в романі як демонологічні істоти. Вони сірим птахом спускаються з неба, перетворюються на чоловіків і намагаються спокусити юних мешканок Дому. Якщо зваблення вдається — народжуються дивні хлопчики, «доля яких майже завжди була сумна». Варто наголосити на демонологічності цих хлопчиків. Більшість сюжетів циклу «Голос трави» запозичені з фольклорно-фантастичних і міфологічних оповідей. 
Нове (повне) видання роману видатного сучасного українського письменника.

ШЕВЧУК, Валерій. На полі смиренному. Око прірви. Мор. Сповідь : чотири романи : [романи і повісті] / Валерій Шевчук. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2013. - 767, [1] с. - (Перлини сучасної літератури).

До нової книжки видатного сучасного українського письменника увійшли чотири широковідомі романи і повісті. Дія цих творів охоплює п’ять століть. Роман «На полі смиренному» змальовує події ХІ–ХІІ ст., «Око прірви» — події ХVI ст., «Мор» — про чуму у Львові в 20-ті роки ХVII ст., «Сповідь» — про події ХVIII ст. Позаяк у сучасній літературній практиці розмежування на романи і повісті не дуже виразне, наше видання для зручності має назву «Чотири романи».
У романі-притчі «На полі смиренному» — одному з найважливіших творів письменника — простежено епоху молодого українського християнства в його протиборстві з язичництвом на тлі болісних суперечностей між церковними догмами і реальним життям.
«Око прірви» — роман-антиутопія, що був написаний після розпаду СССР. За словами автора, «це алюзія тоталітаризму, який можна було б назвати Домом чорного світу... ним я ніби вимітав із себе сажу того чорного світу, як це буває, коли чистять димарі». Будь-яка спроба служити тим чи іншим ідеологічним системам рано чи пізно зазнає краху, адже людську природу з незмірним Божим началом неможливо втиснути в рамці створених людським розумом світоглядних схем. У романі яскраво змальовано ортодоксальну культуру середньовіччя.
Про відносність усього, крім добра і зла, дивовижно пластично, з тонкими переходами від реального до ірреального, розповідає автор у своїй наймоторошнішій і водночас найсвітлішій повісті «Мор».
Споконвічне поняття гріха і кари за нього розбудовує дискурсійний сюжет повісті «Сповідь» із наскрізним сковородинівським мотивом про істину — золотого птаха, яку треба шукати, але не ловити. Гапонівський священик і молодий писарчук дошукуються істинної суті гріха. Різновимірними були їхні переступи, та однаково суворою кара: обом довелося побувати в подобі вовкулак...


Астролябія (Львів) 

ДАНТЕ, Аліг'єрі. Божественна комедія. Пекло / Пер. з італ. Максим Стріха. – Астролябія, 2013. – 352 с.: кольор. іл. 

Книга презентує читачеві найновіший у часі український переклад «Пекла» (першої частини «Божественної Комедії» Данте) пера Максима Стріхи. Головною метою 
цього перекладу було відійти від певного «академізму» давніших версій: не лише адекватно відтворити зміст і поетичну форму Дантового шедевру, але й дати 
читачеві уявлення про живу, не охололу ще «магму» щойно витвореної поетом італійської мови — у поєднанні найрізноманітніших стилів (від найвищого й до 
низького) і часом навіть у певних хибах щодо сьогоднішньої усталеної літературної норми. Водночас ця книга має стати для сучасного читача справжнім 
путівником у світ великого Данте. Вона містить докладну передмову, присвячену життю й творчості італійського поета, а також — впливу «Божественної Комедії» 
на розвиток української літератури. А додана до перекладу антологія пов’язаних із постаттю Данте українських віршів, написаних упродовж останніх понад 
півтораста років, наочно демонструє, що Україна була і є частиною культурної Європи.

ТОЛКІН, Джон Рональд Руел. Володар Перснів : трилогія. Ч. 1 : Братство Персня / Дж. Р. Р. Толкін ; пер. [з англ.] Катерина Оніщук ; пер. віршів і літ. ред. Назар Федорак. – Львів: Астролябія, 2013 . – 687, [14] с.

ТОЛКІН, Джон Рональд Руел. Володар Перснів : трилогія. Ч. 2 : Дві вежі / Дж. Р. Р. Толкін ; пер. [з англ.] Катерина Оніщук ; пер. віршів і літ. ред. Назар Федорак. – Львів: Астролябія, 2013 . – 561, [15] с.

ТОЛКІН, Джон Рональд Руел. Володар Перснів : трилогія. Ч. 3 : Повернення короля / Дж. Р. Р. Толкін ; пер. [з англ.] Катерина Оніщук ; пер. віршів і літ. ред. Назар Федорак. – Львів: Астролябія, 2013 . – 687, [16] с.

Величний твір Дж. P. P. Толкіна поєднує у собі героїчну романтику і наукову фантастику. Це захопливий пригодницький роман і, водночас, сповнена глибокої мудрості книга. Почергово то комічна й домашня, то епічна, а подекуди навіть страхітлива оповідь переходить через нескінченні зміни чудово описаних сцен і характерів. Основою цієї історії є боротьба за Перстень Влади, що випадково потрапив до рук гобіта Більбо Торбина. Саме цього Персня бракує Темному Володареві для того, щоби завоювати увесь світ. Тепер небезпечні пригоди випадають на долю Фродо Торбина, бо йому довірено цей Перстень. Він мусить залишити свій дім і вирушити у небезпечну мандрівку просторами Середзем’я аж до Судної Гори, що розташована в осерді володінь Темного Володаря. Саме там він має знищити Перстень і завадити втіленню лихого задуму.


БАО (Донецьк)

КОЦЮБИНСЬКИЙ, Михайло Михайлович. Тіні забутих предків та інші твори / [уклад. О. В. Зав'язкін]. - Донецьк : БАО, 2013. - 350 с. 

Повість позначена виразними прийомами імпресіоністичного компонування матеріалу, символічно-метафоричного окреслення образів головних персонажів, передачі міфологічних уявлень гуцулів.
Для глибокого проникнення у психологію героїв, для розуміння ментальності народу автор використав фольклорно-етнографічний матеріал. Назви міфічних істот, як і назви дерев, гір, річок, відображають ментальність народу, спосіб його поетичного і побутового мислення. Саме тому так природно зливається у повісті оповідь про події реального, зовнішнього життя і не менш реального для людини внутрішнього світу.
Дійсність і вигадка, реальність і фантастика набирають своєрідних національних рис і допомагають точніше уявити собі дивний Карпатський край і побачити його народ у матеріальних і духовних проявах.


Брайт Стар Паблішінґ (Київ)

КАРД, Орсон Скотт. Гра Ендера [Ender's Game] / Пер. з англ. В. Верховський, Т. Педан. – Київ: Брайт Стар Паблішінґ, 2013 – 272 с. 

Земна цивілізація під загрозою. Уже сім десятиліть людство веде безвиграшну війну з чужою інопланетною расою, і шанси на перемогу все тануть. Невже немає ніякої надії і людству доведеться загинути? І така надія з'являється. На Землі народжується геній, дитина, якій судилося стати рятівником людства. Ім'я його Ендрю Віггін, або Ендер, що значить переможець. "Гра Ендер" - абсолютний шедевр сучасної фантастики і рідкісний випадок в історії жанру, коли роман завойовує в один рік дві вищі фантастичні нагороди - премії "Хьюго" і "Небюла". Тобто отримує одночасно і читацьке, і письменницьке визнання.


Вадим Карпенко (Київ)

БУДІ-ЯНСЬКИЙ, Лесь. Містичні новели. [Оповідання]. – Київ: Вадим Карпенко, 2013. – 108 с.: іл. 

Лесь Буді-Янський – сучасний український автор. Пише в стилі магічного реалізму. У цій збірці читач знайде твори різних жанрів – від похмурої містики до гумористичних оповідань.


ВД «Києво-Могилянська академія» (Київ) 

АРЄНЄВ, Володимир К. Бісова душа, або Заклятий скарб : повість-фантазія / Володимир Арєнєв ; [іл. О. Продан]. – Київ: Києво-Могилян. акад., 2013. – 217 с. : кольор. іл. 

Скарби зазвичай шукають. Інколи за них ладні заплатити власним життям, частіше – життям когось іншого. А от Андрію Ярчуку, козаку-характернику, його життя колись подарували — тож тепер він змушений віддячувати благодійникові. І для цього треба скарб заховати… та не просто заховати — заклясти так, як тільки один Андрій і вміє.
Але ж – ви пам’ятаєте? – скарби зазвичай шукають. Цей шукають також. І ціну за нього ладні заплатити чималу… щонайменше – Андрієве життя.


Видавництво Жупанського (Буча, Київська обл.)

СИТЬКО, Гліб. «Я – богомол». – Буча: «Видавництво Жупанського», 2013. – 144 с. 

Дії роману-фентезі «Я – богомол» київського поета, прозаїка та публіциста Гліба Сітька переносять нас приблизно на триста мільйонів років назад, у далекий Пермський період. Ще не було динозаврів, тільки перші амфібії незграбно повзали по землі, яка неподільно належала комахам. Саме в цей час на маленькому півострові з'являється унікальна цивілізація богомолів. Вона базється не на створенні матеріальних цінностей, а на магії та на кодексі військової честі, що дещо нагадує середньовічних лицарів та самураїв. Але цій цивілізації загрожує ворожа навала. Аби врятувати мешканців півострова від неминучої загибелі, Середнє Коло, вищий законодавчий орган богомолів, має відрядити молодого лицаря Богдана у довгу та небезпечну подорож, де він ризикуватиме не тільки життям...


Видавництво Старого Лева (Львів)

ЕНДЕ, Міхаель. Нескінченна історія : [роман : для серед. шк. віку] / Міхаель Енде ; [пер. з нім. Юрко Прохасько]. - Л. : Вид-во Старого Лева, 2013. - 557 с. - (Дивовижні світи). 

До хлопчика Бастіана потрапляє книжка "Нескінченна історія", з якої він довідується про чарівну країну Фантазію, про дивовижних жителів цієї країни та про смертельну небезпеку, яка загрожує існуванню Фантазії. Гортаючи сторінки книги Бастіан довідується, що врятувати Фантазію може лише той, хто придумає нове їм’я володарці країни – Дитинній царівні, а зробити це може той, кого має знайти житель країни Фантазії, хлопчик Атрейо. Але це тільки початок цієї історії. Попереду багато таємниць та випробувань..


Дія (Київ) 

ЯНЧЕНКО, Віра Арсенівна. Казки. Т. 6, ч. 2 : Радар, або сонцепоклонники : роман-казка / худож. Анатолій Косупа. - К. : Дія, 2013. - 358, [1] с.

Головними дійовими особами твору постають двоє немолодих людей — художник Богодар і письменниця Милорада. Поважний вік подружньої пари, мистецьке обдарування, творчість постійно спонукають чоловіка й жінку до роздумів як про власне земне побутування, так і про життя загалом.
Обсяг тем їхніх бесід можна зміряти відстанню «від квіток — до зірок», де провідним виступає таке завдання: усвідомити місце людини в коловороті планетарного та вселенського існування. 
У другій частині роману-казки Віри Янченко «Радар, або сонцепоклонники» ведеться розповідь про перебіг життя його основних персонажів од 2008-го року до 2012-го включно. Богодар і Милорада й надалі осмислюють буття як і в першій частині твору. Одначе їхня спільна земна дорога обірвалася в жовтні 2010-го року... 
Її своєрідне продовження подається в розділі «Володар час». Події в ньому відбуваються майже за дві сотні років після нинішньої доби, проте зображуються в картинах XIX ст. 


Дуліби (Київ) 

ЖЕРДІЙ, Євген. Тінь : детектив. роман. - К. : Дуліби, 2013. - 367 с. - (Склянка крові з льодом). 

У книзі «Тінь» автор Євген Жердій розповідає про те, куди може привести неперспективне за всіма ознаками розслідування рядового київського журналіста із невеличкої бульварної газети, що спеціалізується на маніяках. Всі ж знають, що перевертнів не існує, і Ігор Байда теж це знав. Проте ці фундаментальні істини іноді дають слабину. У лісі з’являється перевертень, а в психіатричній клініці звичайний маніяк перетворюється на вампіра, а примари доводять людей до самогубств. Це вже не розслідування – це Пекло. І саме до цього Пекла потрапляє Ігор Байда, намагаючись дізнатися: хто або що стоїть за всіма тими подіями. 



Електрокнига (Київ) 

ДУБИНЯНСЬКА, Яна. Гаугразький бранець. Частини 1-2 / Пер. з рос. Ярослав Мишанич. — К: Електрокнига, 2013. — 311 с. – (Конвертовані книжки).

Гауграз – єдина у світі країна, що тримається за свої традиції, культуру, звичаї, розмаїття мов і віру в прадавні магічні сили.
Майже комп’ютерна стрілялка для одних, сенс життя для других. Край, де жінки ніколи не припинять народжувати воїнів, перемогти неможливо – надто коли вести війну з позиції гуманізму.
«Гаугразький бранець» – роман-експеримент над суспільством, що насправді не настільки відрізняється від сучасного, як це може здатися з перших сторінок.
Існує також електронна версія книжки, з'єднана гіперпосиланнями з багатьма різноманітними сторінками в інтернеті. Захопливий сюжет роману стає багатозначним, коли натискаєш на гіперлінки. Більшість із них побудовано за принципом гіпертекстової метафори, і веде до інтернет-мемів, сторінок енциклопедій, новин та літературних текстів. Тобто, сторінка, яка відкривається при натисканні на посилання, змушує по-новому розуміти значення слів та фраз із роману.

ДУБИНЯНСЬКА, Яна. Гаугразький бранець. Частини 3-4 / Пер. з рос. Ярослав Мишанич. – К.: Електрокнига, 2013. – 331 с.  – (Конвертовані книжки). 

Він хотів справедливості і щастя для всіх. Він мріяв розв’язати всі давні непорозуміння та припинити війну. Він узявся до справи по-чоловічому жорстко й рішуче – і порушив рівновагу, що трималася століттями.
Війна перестала бути абстракцією для Глобального соціуму, тепер це реальність: небезпека і смерть в кожному домі. Це проблема, яку, втім, можна вирішити одним ядерним ударом. Знищити Гауграз – іншого виходу більше нема. З чоловічої точки зору.
Жінка, яка рятує свій дім – чи вирішує конфлікти світового рівня – діє зовсім в інший спосіб.
«Гаугразький бранець» – психологічний роман, де стикаються два кардинально різні – за менталітетом, бекграундом, цінностями – жіночі погляди на той самий чоловічий світ.

СІЧЕСЛАВЕЦЬ, Максим. Східний вал. 1985 : альтернативні історії про Дніпропетровськ і Січеслав. – К.: Електрокнига, 2013. — 178 с. – (Конвертовані книжки).

Повість «Східний Вал, 1985», альтернативна історія, в якій розповідається про життя світу, в якому радянські війська в 1943 році так і не змогли форсувати Дніпро. Третій Рейх в результаті сам розвалився на національні держави, одним з яких стала Україна – капіталістична альтернатива УРСР, розташованої на Лівобережжі Дніпра. На Лівому ж Березі знаходиться і Дніпропетровськ – колись лише робоча окраїна великого міста, яка стала в силу геополітичних обставин радянським обласним центром. І його жителі можуть щодня спостерігати за зростаючим з іншого боку річки дрібнобуржуазним мегаполісом Січеслав, де залишилися жити їхні родичі, друзі і кохані.
Берлінської Стіною в цьому світі став Дніпро. Потрапити з правого берега на лівий важко, навпаки – майже неможливо.
Дія відбувається в 1985 році.
Власне, це не так повість, як повість у новелах. Кожна новела має завершений сюжет, персонажі подеколи перетинаються, але слабко, і суцільної сюжетної канви тими перетинами не складають. Тому не так просто визначитися — повість це чи радше збірка малої прози. Втім, одне безсумнівно: в кожній новелі головний герой –  Дніпропетровськ/Січеслав.


Зелений Пес/Гамазин (Київ) 

ВІЛЛАРД, Майкл. «Юренія: Байка»[Urainia: A Fable] – К: Зелений пес, 2013.– ??? с.

Роман Майкла Вілларда «Юренія: Байка» оповідає про події у вигаданій країні. 
«Це сучасна байка, яка досліджує, що могло б статися, якби просвітлений лідер вирішив залишити щось суттєве по собі, ніж собі», – розповідає автор. Події відбуваються у вигаданій країні Юренії, а точніше – у її столиці, історичному місті Кілібі, яке розсічене могутньою рікою Дорисфен. Головний герой, геній маркетингу Колбер Крейвен, приїздить до Юренії, аби продавати цигарки людям за 50, які ніколи не курили. Проте цигарки швидко відходять на другий план, адже Крейвена і його асистента втягують у політичні інтриги. Колбер несподівано стає першим радником президента країни, Бориса Лазерновича, який опинився у непростій ситуації. Якщо Лазернович не виграє наступні вибори, то ризикує опинитися у в’язниці через своїх політичних ворогів, які також погрожують звільнити його екс-суперницю Олійну принцесу. 
Майкл Віллард живе у Києві вже більш як 20 років. Він написав роман «Юренія: байка», коли був генеральним директором англомовного щотижневика «Kyiv Post». 
Ідея, яка зрештою і перетворилася на роман в 50 000 слів, спала автору на думку під час написання оглядової колонки для газети. Автор каже, що книга має щасливий кінець. «Усі мої романи щасливо закінчуються, – запевняє Майкл Віллард. – Щиро сподіваюся, що нинішня ситуація в державі також вирішиться на краще, і Україна піде європейським шляхом». 

ПІЛІП'ЮК, Анджей. Хроніки Якуба Вендровича [Kroniki Jakuba Wedrowycza] / Пер. з польскої: Ганна Окіс, Максим Бондаренко. – Київ: Зелений Пес/Гамазин, 2013. – 272 с. 

«Хроніки Якуба Вендровича» - перша книга з семи томів відомого польського письменника Анджея Піліпюка про авантюрного старого, сільського екзорциста-аматора Якуба Вендровича, якого переслідують давні гріхи протизаконного варіння самогону і браконьєрства. Його одвічні вороги – вампіри, демони й усіляка нечисть на чолі з міліцією та заздрісними сусідами.
Пригоди невгамовного дідугана Вендровича стають приводом для уїдливої сатири на соціалістичну та сучасну Польщу. В тексті неодноразово зустрічається жорстока пародія на різні явища поп-культури. Завдяки чорному гумору цей цикл у Польщі має величезний успіх.
Багато проблем тем, зображених у книзі, близькі до українських реалій, тому українському читачу книга без сумніву припаде до смаку.


Кальварія (Львів) 

ДЕРЕШ, Любко. Миротворець. – Львів: Кальварія, – 2013. – 196 с. 

Нова книжка молодого українського письменника складається з двох повістей та оповідання. Перед нами постає зовсім несподіваний і трохи загадковий Любко Дереш...Так, це дуже дивна історія, сумна та загадкова… Вона не має ані свідків, ані спостерігачів, але ж звідкись ми її знаємо. Що насправді спричинило дивовижне перетворення молодого аспіранта Віденського університету, лінґвіста, безтурботного молодика Стефана Лянґе, що занурило його у чужу долю, піднесло аж до самого Бога, а відтоді призвело до його кінця чи-то початку?«…Сім, шість, п’ять…» — зворотний відлік. За якусь мить світ розколеться на до й після. І тієї ж самої миті, після грандіозного спалаху, на який так довго чекала купка науковців і військових, розколеться навпіл світогляд Роберта Оппенгеймера — творця та руйнівника. Хто він — містер Оппенгеймер? Геніальний науковець? Філософ-спостерігач? Миротворець чи той, що несе смерть?Що в нього було? Та все, що потрібно віндсерферові, — вітер, ідеальні хвилі на Акабській затоці, невблаганне єгипетське сонце та черговий косяк, що забезпечить неперевершений кайф, ну й, звісна річ, дошка й вітрила. Тож що трапилося, друже, звідки з’явився той внутрішній голос із його прямими запитаннями, що, здається, йде з самого серця? І ось тут з’являється страх, а з ним боягузливе бажання втекти. Тримайся, герою, якщо ти дійсно герой… Може, саме час зустрітись із собою, справжнім собою у власному серці.ГЕНІЇ ТА ГЕРОЇ ЗАВЖДИ САМОТНІ…


Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля" (Харків)

БРАУН, Ден. Код да Вінчі : роман. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 480 с. – Серия: Світові бестселери українською. 

Ця історія про неймовірне розслідування і приголомшливі відкриття Роберта Ленґдона та Софі Неве, без перебільшення, перевернула світ. Ден Браун створив легенду, в яку повірили всі, — попри відчайдушний опір Ватикану. Скандали навкруг роману, здається, не вгамуються ніколи, чому сприяє недавня його екранізація. А секрет цього величезного успіху полягає в тому, що Денові Брауну вдалося, як нікому до нього, наочно довести, що так звана історія та політика — це тільки ширма, за якою приховані величезні таємниці...

БРАУН, Ден. Інферно : роман / Ден Браун ; [пер. з англ. Володимира Горбатька]. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 606 с. 

В основі сюжету роману «Інферно» нові пригоди професора з Гарварду Роберта Ленгдона, вже відомого читачам за романами «Янголи й демони», «Код Да Вінчі» та «Втрачений символ». Події в «Інферно» розгортаються стрімко: професор Ленгтон вступає у інтелектуальний двобій з геніальним вченим – генетиком, що залишив йому послання, у розділі "Пекло” містичного роману "Божественна комедія” Данте. Новий ворог Ленгтона, займається проблемою перенаселення Землі і впевнений, що бачення пекла Данте незабаром може стати реальністю. Завдяки такому переплетінню Ден Браун описує мандрівку живої людини світом померлих, де головний герой спробує відповісти на питання, що цікавлять та турбують людство з прадавніх часів.

ГАЛЬЯНОВА, Тіна. Ходіння Туди і Назад. – Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. – 288 с. 

Що, як свої тексти письменники створюють не самі, а лише «приймають», як антени, вказівки своїх «донорів» із таємничої Країни задзеркалля? Та й хто такі ці донори?
Захоплива містично-фантастична історія про те, звідки і якою ціною приходить натхнення!

ГАРКНЕСС, Дебора. Сповідь відьом. Тінь ночі : роман / Дебора Гаркнесс ; [пер. з англ. Володимира Горбатька]. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 717 с. 

Відьма Діана та вампір Метью порушили віковічний закон, покохавши одне одного. Випадково до них потрапив давній манускрипт, який може розповісти про таємниці відьом, вампірів та демонів. Але його шукають могутні сили. Рятуючись, закохані переносяться в епоху королеви Єлизавети. І там виявляється, що Метью був шпіоном королеви і приховує від коханої чимало таємниць. А Діана знаходить відьму, яка навчає її використовувати дар і приборкувати драконів... Та чи зможе Діана захистити себе і коханого від небезпеки?

ГРАНЕЦЬКА, Вікторія Леонідівна. Мантра-омана : [роман]. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 237 с. - Дод. наклад 2000 пр. Переможець конкурсу романів, кіносценаріїв, п'єс та пісенної лірики про кохання "Коронація слова - 2011".

Роман, в якому вибагливо переплетені містика у стилі Кінга та глибокий психологізм Дашвар. Єва зробила все, щоб стати закінченим стервом. Вона живе лише для власного задоволення. Єдине, що не вписується в стиль її життя — сни. Щоночі до неї приходить таємничий Ловець Снів і умовляє стрибнути з даху. Та сліди від його пальців залишаються і після пробудження Єви. Тільки смерть і «воскресіння» дозволяють зрозуміти, чому її теперішнє життя стало беззмістовним — колись вона була іншою, палко кохала. Але рідна мати зробила все, щоб розлучити її з коханим. Він не пережив тої втрати... Тепер Єва повинна спокутувати цей гріх.

ГРАНЕЦЬКА, Вікторія Леонідівна. Тіло™ : роман. – Х. : Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2013. – 316 с. 

У своєму новому романі «ТІЛО™» Вікторія Гранецька створила неймовірно цікавий містичний світ, який своєю напругою та моторошністю нагадує твори Стівена Кінга. «Вікторія Гранецька робить нам усім небезпечне щеплення. Спочатку це цікаво, потім млосно, згодом моторошно.

КІНГ, Стівен. 11/22/63 : роман / [пер. та комент. Олександра Красюка]. - 2-ге вид., стер. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 894 с.

Стівен Кінг декілька років збирав матеріал для цього роману, вивчав архіви, відвідував місце, звідки було зроблено фатальний постріл.
«Я ніколи не писав нічого подібного раніше», — зізнається автор.
Ще до виходу роману з друку режисер Джонатан Деммі, володар Оскара за фільм «Мовчання ягнят», повідомив, що почав роботу над його екранізацією!
22 листопада 1963 року в Далласі пролунали три постріли. Президента Кеннеді було вбито, і світ змінився.
У наш час звичайний вчитель Джек Еппінг дізнається, що у барі його приятеля розташований портал, що веде в 1958 рік.
Джек може почати нове життя у часи Елвіса Преслі та рок-н-рола, познайомитися з відлюдником Лі Харві Освальдом і не дати йому вбити президента. Але чи можна грати з минулим?
Що чекає на світ, де Кеннеді залишиться живим?

КІНГ Стівен. Вітер у замкову шпарину. Темна вежа IV (продовження) : [роман] / [пер. з англ. Олени Любенко]. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 347, [2] с. : іл.

Ця книга продовжує роман «Чаклун та сфера. Темна вежа IV». Історія останнього стрільця Серединного світу Роланда добігла б свого кінця якби не єдине «але». Наче вітер у замкову шпарину, просвистів крізь читацьку увагу один епізод – одне розслідування. Смарагдове Місто лишилося далеко позаду, а попереду на молодого Роланда Дескейна та його супутників чекає небачений досі буревій… Чим завершаться Роландові пошуки розгадки до таємниці перевертня, «шкуряка», який убиває людей, постаючи перед ними то в подобі тигра, то ведмедя, то лева?

КІНГ, Стівен. Загублена земля. Темна вежа ІІІ: роман / [пер. з англ. Олени Любенко]. - 2-ге вид.- Х.: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013.- 571 с. 

У третьому томі з серії «Темна Вежа» Роланд і його друзі, Cюзанна і Еді Дін починають гонитву за ведмедем, щоб виявити Стежку Світла.
Це край землі Роланда, так званого Околоміра. Вони довідались про те, що таких стежин всього шість, і всі вони випромінюють світло. У місці перетину цих променів в самому центрі Роланд сподівається знайти міфічну Вежу.
Після багатьох пригод Роланду вдається повернути в Околомір Джейка, хлопчика, яким Роланд пожертвував під час переслідування Людини в Чорному. У Джейка виявляються дві книги: одна із загадками без відповідей, інша – присвячена подорожі дітей на потягу. Джейк купив ці книжки в магазині Кальвіна Тауера, зловісного і таємничого персонажа.
Незабаром до героїв приєднується Ой, незвичайна істота, що нагадує єнота, собаку і борсука...

КІНГ, Стівен. Крізь час. Темна вежа II / [пер. з англ. О. Любенко]. - 3-є вид. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 459, [2] с. 

На березі Західного моря, де Роланд подолав чоловіка в чорному, він вступає у нерівний двобій з чудовиськами, які тяжко поранили його. Але з кожним кроком герой наближається до мети своїх мандрів – загадкової Темної вежі. Проте в пророцтві сказано, що доленосну роль у його пошуках зіграє Трійця: монстр під назвою героїн, незвичайна жінка і смерть, яка спостигне не його. Відчинивши таємничі двері, Роланд потрапляє...

КІНГ, Стівен. Сяйво.– Х.: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013.– 640 с.

У цього шикарного готелю в горах — лиха слава. Колись там сталася страшна трагедія. Тому взимку в його стінах лишаються тільки привиди... Але цього разу опинитися тут не пощастило одній звичайній родині — батько Денні найнявся доглядачем пансіонату. Саме в готелі п`ятирічний Денні дізнався, що він «сяє»: хлопчик може бачити справжніх його мешканців і знає, що ховається за дверима кожного із сотні порожніх номерів... Але йому відкриваються не тільки жахливі події, які сталися тут у минулому. Він може передбачити, яка страшна небезпека чекає на його близьких... 
Ця книжка залякає вас до смерті... Її кінцівка — справжній вибух! У всіх сенсах цього слова: Cosmopolitan
Цей роман, від якого по спині бігають мурашки, переслідуватиме вас... Від нього холоне кров у жилах, а серце шалено калатає від страху...: Nashville Banner

КІДРУК, Макс. Бот : роман / Макс Кидрук. - Х. ; Белгород : Клуб семейного досуга, 2013. - 460, [4] с. : ил. Спец. приз за лучшее произведение о путешествиях Междунар. лит. конкурса романов, киносценариев, пьес, песен. лирики и произведений для детей "Коронация слова - 2012".

Головний герой книги – звичайний українець, молодий київський програміст, що працює над розробкою ігрових ботів. Спокусившись на великі гроші, хлопець відправляється у віддалену лабораторію, де стає одним з членів міжнародної наукової групи. Але, замість обіцяних тисяч доларів, він отримує смертельні пригоди. Боти, яких йому треба зупинити, це нанороботи, що вирвалися з-під контролю. Їм до вподоби смак людської плоті… 
«Бот» – це перший український технотрилер, гостросюжетний роман, в якому поєднуються сучасні технології, людська психологія та чисто голлівудський «екшн». Події в книзі вигадані, проте все решта — місця, природні об’єкти, техніка, зброя, фізіологічні особливості живих організмів і т.п. — цілком реальне. Майстерно описані технічні деталі роблять роман небувало реалістичним. 
Під час роботи над романом автора консулювали кандидат наук з хімії, лікар-фізіолог та психіатр. Всі технології, описані в романі, існують насправді. Щоб розібратись з ними, письменник опрацював близько сотні наукових статей, що стосуються нанотехнологій, мікробіології та людського мозку. 
Події відбуваються в пустелі Атакама, Чилі. 
Реалістичності книзі додають авторські фотографії цієї пустелі, зроблені у 2009 році, а також схеми, карти місцевості, де відбуваються основні події, та 3D-малюнки, що не просто ілюструють текст, а є частиною сюжету. 
Роман отримав спеціальну відзнаку Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв, п'єс та пісенної лірики про кохання «Коронація слова»  2012 р., як Найкращий твір на тему мандрів і подорожей.

КІДРУК, Макс. Твердиня : роман / Макс Кідрук. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля" , 2013. - 587, [1] с.; колор. іл. Від лауреата конкурсу "Коронація слова".

Вирушаючи в легку експедицію-подорож, п'ятеро друзів не здогадувалися, що зможуть знайти загублене місто інків. Семидесятиметрова Твердиня майже повністю напхана золотом. Та чи буде в цієї історії щасливе закінчення? Адже часом життя набагато цінніше за золото...

КОКОТЮХА, Андрій. Таємне джерело : роман / Андрій Кокотюха. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 284 с. - ISBN 978-966-14-5609-8. - 6000 пр.

Князевич починав розслідування, він навіть не здогадувався, що сліди приведуть його до прадавнього Чорного лісу, де струмить таємне джерело. Добру людину, якщо вірити народним оповідкам, вода з нього може оживити. А лиху, із чорним серцем, - убити. Люди зникають, а джерело зберігає свою таємницю.  Князевичу доведеться на деякий час змінити свої переконання й побачити світ очима "інакодумця". Та чи зможе він після цього повернутися до старого життя?

КОРНІЙ, Дара. Гонихмарник : роман / Дара Корній. - 2-ге вид., стер. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 332 с. : іл. - (Коронація слова, 2010).  Лауреат конкурсу романів, кіносценаріїв та п'єс "Коронація слова-2010".

У життя Аліни вриваються чари, яким вона не здатна протистояти, і кревний ворог Градобур — заклинач дощу. Щоб перервалася нарешті низка нещасть, що переслідують уже кілька поколінь її родину, потрібна жертва! Невже героїня покладе на вівтар вистраждане кохання до дивного юнака у чорному, що зветься Кажан?
Цей роман для тих, хто хоче взяти кілька уроків справжньої української магії та любить мандрувати по дахах!

КОРНІЙ, Дара. Зворотний бік світла : роман / Дара Корній. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 317 с. 

Світло не може існувати без темряви, а інколи навіть закохуються одне в одного: Птаха - світла безсмертна, Стриб - темний. А от Мальва ще не визначилася, більше того - дівчина донедавна й гадки не мала про своє покликання і про те, чия кров тече в її жилах. До сімнадцяти років Птаха берегла її як зіницю ока, та вже час її квіточці розпускати пелюстки - чорні чи білі, новонароджена безсмертна обиратиме сама!

КОРНІЙ, Дара. Зворотній бік темряви : роман / Дара Корній ; [худож. О. Семякін]. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 316 с. : іл.  Від лауреатки конкурсу "Коронація слова".

Юна Мальва, тільки-но здобувши статус безсмертної, змушена йти у світ темних, і невідомо, чи витримає вона гідно це випробування. Як і герой «Варти» СергіяЛук’яненко, Мальва мусить обрати бік сили. Знання безсмертної зростають із кожним днем, і темний бік приваблює своєю силою й обіцянками цілковитої влади, адже її батько Стрибог — наймогутнішій темний. Але на світлому боці у неї залишилися близькі люди та коханий… Від того, чи витримає Мальва випробування, залежить доля багатьох світів, однак не варто недооцінювати підступність темної сили…

ЛОБОДА, Сергій. Час Ліліт : роман / С. Лобода. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 256 с. - ISBN 978-966-14-6303-4. Формат: 135x205 мм. 

Віднедавна все життя Єгора полетіло шкереберть. Загинула дружина, довелося покинути незавершену дослідницьку роботу… Довкола нього руйнуються долі інших людей, а він навіть не здогадується, що причини цих подій треба шукати… у біблійній історії.

ЛЬЮЇС, Клайв Стейплз. Хроніки Нарнії. Морські пригоди "Зоряного мандрівника" / Клайв Стейплаз Льюїс ; [пер. з англ. І. Ільїна та О. Кальниченка за участі К. Воронкіної]. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 250, [3] с. : іл.
Замилувавшись картиною, Едмунд, Люсі та їхній кузен Юстас раптом опинилися серед бурхливого моря. Їх урятував корабель, прикрашений зображенням дракона. На ньому принц Каспіан вирушив на пошуки друзів свого батька.
Під час подорожі вони зустрінуть Морського Змія, чарівника-зірку і повелителя Нарнії – Великого Аслана.

ЛЬЮЇС, Клайв Стейплз. Хроніки Нарнії: Принц Каспіан / Пер. з англ. Ігор Ільїн, Олександр Кальніченко. — Харків: «Клуб Сімейного Дозвілля», 2013 — 256 с.

В Англії минуло небагато часу, а у Нарнії — 13 віків. Країну захопив король Міраз, відомий своєю жорстокістю. Він хоче знищити спадкоємця престолу принца Каспіана. З допомогою доброго гнома, сміливої мишки, борсука та інших друзів діти і Каспіан вирушають на пошуки Аслана, щоб урятувати Нарнію від Міраза й повернути країні славу і чари.

МЕЛЬНИК, Ярослав. Далекий простір : [роман] / Ярослав Мельник. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля" , 2013. - 284 с. 

У світі, де очі вважаються атавізмом, а можливість бачити — божевіллям, з’являється зрячий юнак. Габра намагаються вилікувати, але йому вже судилося дізнатися про страшну таємницю правителів цього грандіозного хмарочоса-держави, де мільйони людей контролюються електронними давачами і не здогадуються, що живуть за хмарами… Чи вдасться йому втекти від Міністерства контролю? Три світи, три кохання і вічна туга за свободою і світлом — це те, що робить роман Мельника духовним явищем.

СМІТ, Вілбур. Сонячний Птах : роман / Вілбур Сміт ; [пер. з англ. Віктора Шовкуна]. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 587, [1] с. 

Світовий бестселер!
У давні часи римляни вщент зруйнували Карфаген. Але чи всі карфагеняни загинули? Чи можливо, щоб вцілілі воїни дісталися аж до Південної Африки й заснували там своє місто?
У наш час археолог Кейзин із чарівною асистенткою Саллі та своїм другом — багатим бізнесменом Лореном починають пошуки, маючи лише розмитий чорно-білий аерофотознімок. Вони ще не знають, як тісно пов`язані з мешканцями Місячного міста, що існувало дві тисячі років тому й безслідно зникло з лиця землі...

ТАРАСОВ, Валентин. Чеслав. В темряві сонця : роман / Валентин Тарасов. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 380, [2] с. Від володаря Гран-прі конкурсу "Коронація слова".

Роман дає чітке відчуття того, що всі його драматичні події розгортаються саме на нашій території. Варто лише потрапити у найближчий ліс, і повз тебе пролетить стріла чужинця або розірване намисто на стежці під ногами стане розгадкою заплутаної історичної таємниці.
Марія Бурмака
Таємниці наших предків!
І—ІІ століття. Мова, обряди та боги у поганських племен спільні, але лише волхви мають право слухати голос Великих і тлумачити їхні знаки...
Кожен юнак мусить пройти обряд Посвяти, перш ніж його визнають чоловіком. Чеслав уполює і принесе в жертву Велесу вовка, щоб у мить, коли на нього зійде дух звіра, звільнитися від заборони брати за дружину чужинку.
А невдовзі все городище збереться до поховального багаття голови роду, і Чеславові закидатимуть батьковбивство...

ТРОЯН, Марина. Обліковець : роман / Марина Троян. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 285 с. Лауреат ІІ премії Міжнар. літ. конкурсу романів, кіносценаріїв, п'єс, пісен. лірики та творів для дітей "Коронація слова".

У цьому романі загадок більше, ніж відгадок. Хто такий дивний обліковець? Обліковця має кожна людина, але вони — не янголи-охоронці. Їх бачать лише діти й божевільні, їхнє завдання — не охороняти, а рахувати. Що саме? Навіщо? На деякі запитання люди не мають права знати відповіді.
Роман здобув ІІ премію "Коронації слова 2013".

ШЕВЧЕНКО, Наталка. Подвійні міражі : роман / Наталка Шевченко. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 269 с. Спец. відзнака від ГО "Книжковий простір" Міжнар. літ. конкурсу романів, кіносценаріїв, п'єс, пісен. лірики та творів для дітей "Коронація слова".

Перша літературна спроба Наталки Шевченко кілька років тому була відзначена на конкурсі «Коронація слова». Відтоді з-під пера авторки вийшло понад 10 романів, і всі вони здобули схвальні відгуки. Дитячий детектив або справжній горор,  драма з елементами містики або романтичне фентезі - Наталка Шевченко не боїться змінювати жанри, адже завдяки яскравості художніх образів, піднесеності та їй одній відомому «секретному інгредієнту» її твори неодмінно збурюють захоплення читачів. 
Це роман про те, що доля іноді може подарувати людині другий шанс, про розплату за скоєні страшні злочини і спокуту за вчинені таємні гріхи, про те, що хвилює кожного і приховане на споді його душі та серця. Роман, від якого неможливо відірватися, а відчуття причетності до подій таке реальне, що якоїсь миті опиняєшся в епіцентрі яскравого та моторошного дійства, а ще за мить разом із героями книги цілком поринаєш у світ людських пристрастей, провин і гріхів. 
Наталя Гурницька, письменниця.
Коли тобі випадає можливість змінити своє життя – це везіння чи прокляття? Семеро пасажирів одного автобусу занурені кожен у власні невеселі думки. Вони й гадки не мають, що опинились разом невипадково. Відтепер доля незнайомців – перетворитися на  шахові фігури у якійсь незбагненній і моторошній грі. І вони мають зробити вибір, від якого залежатиме їхнє майбутнє…
Книга здобула спеціальну відзнаку від ГО "Книжковий простір" "Коронації слова 2013".

ШКЛЯР, Василь Миколайович. Ключ. - 2-ге вид. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 253 с. - (Український бестселер). 

Журналіст Андрій Крайній - справжній ерудит, вільно володіє живими й мертвими мовами, але з матеріальними цінностями якось не склалося: доживши до віку Христа, не має даху над головою. Не йому, безхатченку, гребувати теплим помешканням - хай навіть заповітний ключ простягнув йому дивакуватий незнайомець, а номер квартири навіює забобонний страх. Що ж це було: манна небесна чи прикра помилка? Незабаром Крайньому знадобляться ще два ключі: до таємниці зникнення господаря квартири номер 13 і до серця фатальної жінки, до якого не так легко достукатися...

ШКЛЯР, Василь Миколайович. Кров кажана: роман [про народження демона]. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 268 с. - (Український бестселер). 

Написаний від імені жінки роман показує доволі похмуру історію розслідування вбивства. Автор будує світ сильної, але психічно неврівноваженої жінки, котра ніяк не може вирішити, заради чого (крім власних емоцій) можна жити далі.
Відверті сцени, складні питання, неоднозначні відповіді.

ШКЛЯР, Василь Миколайович. Елементал. - 2-е вид. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 220 с. - (Український бестселер). 

Вояк французького легіону повинен вивезти із Чечні дочку відомого генерала, яку хочуть схопити російські спецслужби. Ця історія, переповнена авантюризмом, містикою і еротичними сюжетами, не дасть вам засумувати. Книга написана на документальних фактах що викривають основні, болючі питання тероризму, разом з тим автор не лишається осторонь питань ціни життя та кохання.


ЕЛЕКТРОННІ КНИЖКИ:
 
КІНГ Стівен. Вітер у замкову шпарину. Темна вежа: Роман. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2013.
 
Ця книга продовжує роман «Чаклун та сфера. Темна вежа IV». Історія останнього стрільця Серединного світу Роланда добігла б свого кінця якби не єдине «але». Наче вітер у замкову шпарину, просвистів крізь читацьку увагу один епізод – одне розслідування. Смарагдове Місто лишилося далеко позаду, а попереду на молодого Роланда Дескейна та його супутників чекає небачений досі буревій… Чим завершаться Роландові пошуки розгадки до таємниці перевертня, «шкуряка», який убиває людей, постаючи перед ними то в подобі тигра, то ведмедя, то лева?
Формат: TXT — 872.63 КБ; RTF — 9.73 МБ; PDF — 1.6 МБ.

СМІТ, Вілбур. Сонячний Птах : роман / [пер. з англ. Віктора Шовкуна]. - Х. : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013.
Формат: TXT — 1.94 МБ; RTF — 16.46 МБ; PDF — 2.81 МБ.

У давні часи римляни вщент зруйнували Карфаген. Але чи всі карфагеняни загинули? Чи можливо, щоб вцілілі воїни дісталися аж до Південної Африки й заснували там своє місто?
У наш час археолог Кейзин із чарівною асистенткою Саллі та своїм другом — багатим бізнесменом Лореном починають пошуки, маючи лише розмитий чорно-білий аерофотознімок. Вони ще не знають, як тісно пов`язані з мешканцями Місячного міста, що існувало дві тисячі років тому й безслідно зникло з лиця землі...
Категорія: Новини видавництв - 2013 | Переглядів: 1045 | Дата: 21.01.2014 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)


KM Publishing [Країна мрій] (Київ)

ВЕЛЛС, Герберт Джордж. Невидимець . Машина часу : [романи] / Герберт Дж. Веллс ; [пер. з англ. О. Дідик, В. Лівара] ; ілюстр. Наталії Клочкової. - К. : Країна Мрій, 2013. - 315, [1] с. : іл. - (Всеволод Нестайко радить прочитати).

ВЕРН, Жуль. Таємничий острів : [для дітей серед. і старш. шк. віку] / Жуль Верн ; пер. з фр. Віктора Омельченка ; ілюстр. Наталії Клочкової. - К. : Країна Мрій, 2013. - 492, [1] с. : іл. - (Всеволод Нестайко радить прочитати).

Хто у дитинстві не мріє про пригоди, мандрівки у далекі краї? Разом з героями Жуля Верна ви потрапите на безлюдний острів у Тихому океані й дізнаєтеся, як завдяки мужності, витривалості, силі людського духу можна здолати всі негоди й вижити у найскрутніших умовах.

ГАРРІСОН, Лізі. Про вовка промовка. Школа монстрів [Monster High]. Книга 3 / [пер. з англ. Наталі Тисовської]. — К.: KM Publishing, 2013. — 256 с. – (Серія: Школа монстрів).

Таємниця монстрів розкрита, і вони розбігаються хто куди. А як же бути Клодін Вовк? Вона ж бо стільки готувалася до свого "Шикарного шістнадцятиріччя", запросила на вечірку друзів, власноруч пошила бездоганну сукню. Невже це кінець і нічого не можна змінити?.. Але за справу беруться Мелоді Карвер і Френкі Штайн, і їх ніщо не зупинить! От тільки б не виявилися катастрофічними наслідки їхнього втручання...
Перші дві книги трилогії: "Школа монстрів", "Нечиста сила".

ҐАРСІЯ, Камі. Чарівні створіння : [роман] / Камі Ґарсія, Маргарет Штоль ; [пер. з англ. Вікторії Калини]. - К. : KM Publishing, 2013. - 461, [1] с.

У містечку Гатлін ніколи нічого не відбувається. Принаймні в цьому переконаний Ітан Вейт, який прожив тут усе життя. От тільки певність його скоро похитнеться: у школі з’явилася новенька. Ліна не схожа на своїх однолітків: вона походить з родини чародіїв і володіє даром, який водночас є і її силою, і прокляттям. Коли дівчина переїжджає до Гатліна й знайомиться з Ітаном, двоє усвідомлюють, що їх пов’язує якась дивна таємниця...

МАРТІН, Джордж Р. Р. Гра престолів. Кн. 1 : Пісня льоду й полум'я : [роман] / Джордж Р. Р. Мартін; [пер. з англ. Наталі Тисовської]. - Київ: KM Publishing, 2013. - 799 с. – (Пісня Льоду и Полум'я).

Фантастична сага "Пісня льоду й полум’я" давно завоювала серця читачів у всьому світі, перекладена більш як на 20 мов і продається мільйонними накладами. Перша книга циклу — "Гра престолів" — це захопливий світ Сімох Королівств, де літо й зима тривають по кілька років, з півночі наступають загадкові й моторошні вороги, а вельможні родини ведуть ненастанну війну за престол.

СВІФТ, Джонатан. Мандри Гуллівера / Джонатан Свіфт ; [переказ з англ. Л. Борсук] ; іл. Олени Чичик. - К. : Країна Мрій, 2013. - 331, [4] с. : іл. - (Всеволод Нестайко радить прочитати).

СТІВОТЕР, Меггі. Вічність. – Київ: KM Publishing, 2013. – 352 с.

Грейс перевтілилась у вовчицю. Вони з Беком зимують у лісі, до того ж Бек, мабуть, залишиться там назавжди. А от Сема після їхнього зникнення підозрюють у подвійному, а то й потрійному вбивстві. Звісно, якщо Сем дочекається літа, Грейс повернеться, і тоді обвинувачення можуть зняти, от тільки чекати нема коли: Том Калпепер замислив масштабну операцію з відстрілу вовків з повітря. Кому вдасться врятуватися в цій бійні?
Перші дві книги трилогії: "Трепіт", "Перевтіленя".


Лілея-НВ (Івано-Франківськ)

МИКИЦЕЙ, Марія. Трофей на довгу пам’ять. – Івано-Франківськ: Лілея-НВ, 2013. – 128 с. 

Це роман, який Григорій Гусейнов назвав "вишуканим", а Олег Лишега "химерним". Дивна, на межі ірраціонального та реального, історія про те, як звичайні буденні вчинки стають початком несподіваних та незбагненних на перший погляд подій. Історія про можливість опинитися в центрі бурхливого некерованого потоку, відчути на собі подих непростих часів і обставин та фатальності чужих життів. Про набуття досвіду, якого не прагнеш і до якого не готовий. Зрештою, про неповторність кожного з нас і про те відлуння, яке ми залишаємо по собі.



Nebeskey (Київ)

КОМ'ЯХОВ, Олександр. Чуб. Книга 1. Зоряна байка про козака Чубенка. [Манга]– Київ: Nebeskey, 2013. – 52 с. – (Чуб). 

"Чуб" - графічна новела Олександра Ком'яхова про козака Чубенка, що поєднує українську минувщину, сьогодення та альтернативний фантастичний світ. Це історія кохання та козацької дружби, що долають перешкоди ницих потвор-бюрократів, підступних наймитів-убивць, тиранів та непередбачених поворотів долі. Віримо, вам полюбиться новий український герой - козак Чуб!

Автор про свою книгу:

"Якщо в двох словах розповісти про сюжет, то це буде звучати так: хлопцю (перцеватому казаку-авантюристу Чубу Васильєвичу Чубенко) подобається дівчина (красуня Калина), він всіляко намагається їй сподобатись - і в процесі своїх намагань рятує світ. У Чуба є вірний друг й штурман-механік - кінь Орлик. Дія книги відбувається в минулому, але це футурістичне минуле - технологічно розвинений світ, зв'язок з яким у наші дня втрачений".



Навчальна книга – Богдан (Тернопіль)

БРЕННАН, Сара Різ. Угода Демона. Кн. 2 / Пер. із англ. Наталії Дьомової. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2013. – 327 с. : іл.

Мей Кровфорд завжди вважала, що тримає усе під контролем. Але за останні кілька тижнів її життя докорінно змінилося.

Обсидіанове Коло намагається переконати її молодшого брата Джеймі, котрий володіє магічною силою, перейти на бік зла. Долучитися до магів, отих самих магів, які свого часу намагалися їх убити. Мей просить братів Ніка та Алана урятувати Джеймі, та вони й самі – у страшній небезпеці. Від Ніка, як завжди, невідомо, чого чекати, Алан потайки змовляється з демоном, отож Мей вирішує сама побороти магів. Та виявляється, що все і всі — зовсім не такі, якими видаються.

ГАВРОШ, Олександр. Капітан Алоїз : [роман] / Олександр Гаврош. - Тернопіль: Навчальна кгига - Богдан, 2013. - 263 с. - (Український детектив).

Хто він — хвацький капітан поліції Алоїз Штрімфля? Німець чи українець? Одружений чи ні? Із ХІХ століття чи з ХХІ? Зрештою, живий він чи давно помер? Про це — у захоплюючому романі відомого закарпатського письменника Олександра Гавроша «Капітан Алоїз», чудовій містифікації про Ужгород на перетині віків. За цей роман автор став дипломантом Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова-2012».

ЛЕВЧЕНКО, Олександр. Реальна мандрівка : фантастичний роман [Збірка фантастичних творів] / О. Левченко. - Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2013. - 360 с. – (Українська фантастика).


Збірка творів Олександра Левченка – яскравий приклад того, як фантастика межує з реальністю. Адже ще вчора віртуальний світ був лише ілюзорною мрією, а сьогодні ця проблема стосується майже кожного. Темі невідповідності віртуальних і реальних подорожей та відчуттів присвячено роман «Реальна мандрівка». Крім того, на сторінках цієї книги читача захоплять карколомні сюжети, парадоксальні ситуації та неперебутні герої.



Наш формат (Київ)

БІЛИЙ, Дмитро. Козацький оберіг. – Київ: Наш формат, 2013. – 221,[3] с. 

Дія цього роману відбувається в XVI сторіччі і поєднує як реальні історичні події з конкретними історичними діячами, так і елементи містики, переплетені з українськими легендами та міфами. Головний герой роману – хлопець Данило, якому приходиться пережити карколомні пригоди для того, щоб зібрати три частини Талісману-Оберегу, який призначений для того, щоб захищати українські землі та український народ. За допомогою своїх друзів-козаків він в пошуках складових частин Оберегу мандрує до Криму, Карпат та середньовічного Києва. Під час цих мандрів він переживає безліч небезпечних пригод, рятуючи Оберіг від ворогів. Читачі цього роману отримають можливість познайомитись з маловідомою добою, коли в Україні починало набирати силу козацтво, дізнаються про діяльність таких видатних козацьких ватажків, як Богдан Претвич, Дмитро Вишневецький, ознайомляться з життям давнього Києва, поринуть у чарівній світ українських легенд, відчують невмирущу енергетику українського степу, таємниць козацьких бойових мистецтв та українських кобзарів. Сюжетна лінія роману примусить не відриватися від книги до останньої сторінки.

МАТВІЄНКО, Костянтин. Відлуння у брамі : [фантаст. роман]. – Київ: Наш Формат, 2013. – 230,[2] с.

Події цього густопригодницького фантастичного роману переважно розгортаються у сьогоденні на Подніпров'ї. Головний герой – Олег – раптово мусить змінити звичний спосіб життя «парубка за викликом». Через підступність однієї з клієнток він опиняється у вирі подій, які приводять його до потаємних місць Хортиці, Кам’яної могили, селища Таромське у Дніпропетровську, Трахтемирова. А ще – на планету-двійника Землі, яка завше схована від нас за Сонцем.

Олегові разом із побратимами доводиться протидіяти зазіханням на Україну самодержця сусідньої Федерації, його лейб-олігарха, а також боротися із небезпечними намірами вченого-дослідника, який розробив технологію підкорення людської свідомості.

З далекої «соняшної Каліфорнійщини» за подіями в Україні стежить знаменитий «Хазяїн». На шпальтах роману читач також зустріне безпритульних підлітків, політологів-терористів, агента паранормального відділу ЦРУ, прокурорку на пенсії та інших несподіваних персонажів.



Нора-Друк (Київ)

ДЕРЕШ, Любко. Остання любов Асури Махараджа : роман. – Київ: Нора-Друк, 2013. – 226,[2] с. – (Читацький клуб). 

На віддаленій планеті Асура-лока, що повни лася туманами і далекими криками пропащих душ, молодший науковий співробітник ка федри маніпуляцій при Інституті гуманітарних дослід жень і випробувань, демон, що звався Асура Ма харадж, сидів, звісивши хвоста в безодню, й тяжко думав.

Безодень на його планеті вистачало. То була невелика обитель-сателіт, що оберталася довкола столичної планети найглибшої підземносвітньої системи Патала-лока. Вона дісталася Асурі Махараджу як спадок від батька, відомого астролога й математика, і невеликий палац, що прикрашав одноманітний космічний пейзаж Асура-локи, був чи не єдиним місцем, де можна було знайти прихисток від повзучих туманів самотності, які огортали маленьку планету.



ПВД «Твердиня» (Луцьк)

ВАСИЛЬЧЕНКО, В'ячеслав Миколайович. Притулок для прудкого біса : [детект. роман] / В'ячеслав Васильченко. - Луцьк : Твердиня, 2013. - 289 с. Спец. відзнака за ексклюз. роман Міжнар. літ. конкурсу ... "Коронація слова" (2013).

Новий роман із серії пригод Богдана Лисиці написаний перед «Дворушниками...», але вийшов після.

Цього разу професор разом з «однокашником» з юрфаку, полковником міліції Євгеном Кодаковським бере участь у розслідуванні заплутаної справи про кросворд-погрозу, що надійшов на адресу великого столичного бізнесмена Андрія Никонова. У порожні клітинки цього «кросворда смерті» таємничий автор пропонує вписувати прізвища людей з оточення Никонова. Опис їхніх злодіянь зашифрований у віршах. Після одержання кожної такої погрози, незважаючи на зусилля правоохоронців, обов’язково зникала відповідна людина. З кожним нерозгаданим прізвищем довкола Никонова звужується коло безпечного простору. Стає зрозуміло, що одного разу у вірші прийде заховане й прізвище бізнесмена...

Узявшись за чергову неординарну справу, Лисиця опиняється в центрі нових таємничих подій і небезпечних пригод...

ВАСИЛЬЧЕНКО, В'ячеслав Миколайович. Притулок для прудкого біса; Дворушники, або Євангеліє від вовкулаки. Сер. «Коронація слова». – Луцьк: Твердиня, 2013. – 292+336 с.

Книга "Дворушники, або Євангеліє від вовкулаки" вперше побачила світ в 2012 році. Цікава суміш детективу й містики:

У розпалі літо. Поблизу Києва відбуваються таємничі вбивства жінок, слід від яких тягнеться у давню легенду про вовкулаку. Богдан Лисиця, київський професор словесності, працюючи на прохання свого товариша – головреда газети «Презумпція» – кореспондентом, паралельно займається пошуком убивці й написанням статей про це. Розплутуючи клубок неординарних загадок, професор починає розуміти, що все насправді не так, як здається на перший погляд. І опиняється у вирі таємничих подій та небезпечних пригод…


ПОЗАПРСТІР. Збірник науково-фантастичних текстів. Випуск 4 / Мал. Володимира Камінського. – Луцьк: ПВД «Твердиня», 2013. – 108 с. – (Серія «Хронотоп»).

Зміст: Віктор Савченко. Вальпургієва ніч: Оповідь-трилер. Юрій Завгородній. Аґент до запитання: Політичне фентезі за українськими мотивами. Повість. Олександр Клименко. Казка про раціонального трубадура: Новела.



Піраміда (Львів)

ПАГУТЯК, Галина. Записки Білого Пташка : вибране : романи та повісті / Галина Пагутяк. - Львів : Піраміда, 2013. - 289, [1] с. - (Приватна колекція). 

Книга сучасної української письменниці Галини Пагутяк "Записки білого пташка" цікава сюжетами, елементами фантастики й містики, що природно поєднуються з реаліями сьогочасності. У пропонованих творах авторка, уникаючи традиційних форм роману та повісті, по-своєму відстоює те найголовніше, що робить людину людиною: гідність і милосердя. Такі моральні поняття – стержневі навіть у химерному романі "Смітник Господа Нашого". У повісті "Записки білого пташка" читач віднайде своєрідне трактування одвічної метафори Вавилонської вежі, а маленький роман "Радісна пустеля" схвилює сповіддю того, хто обрав самотність, пройшовши через пекло й чистилища кінця другого тисячоліття.



Позднякова А. Ю. (Львів)

ДРАМА. UA : [зб. п'єс] / [упоряд. О. Дудко]. - Львів: Позднякова А. Ю. [вид.], 2013. - 280 с. - (Бібліотека Фестивалю сучасної драматургії "Драма.UA" ; 1).


В збірку ввійшли твори «Революція зачекає?» Євгена Марковського, «Дерева спізнюються на автобус» Олеся Барліга, «Бал бетменів» Тетяни Киценко, «Дівка на відданнє» Віри Маковій. У всіх п'єсах, крім останньої, присутні елементи містики.



Прудкий равлик (Київ)

МУЛЯР, Марина. Гра. Рівень другий: Світ легкий, Світ важкий / Марина Муляр. - К. : Прудкий равлик, 2013. - 306, [1] с. : іл. - ISBN 978-617-569-132-8. - 2000 пр. Обкладинка: м'яка. 

Їм по чотирнадцять років, вони звичайні підлітки, що живуть на астероїді зі штучною травою під ногами, штучним небом над головою і мріють про життя, сповнене фантастичних пригод. Якось їх відвідали троє прибульців із паралельного світу, де справжніх пригод та небезпек більш ніж досить. Та було це давно, майже два роки тому. Вони вже сумніваються, чи й було. Друга частина авторського серіала "Гра".



Ранок (Харків)

РІОРДАН, Рік. Персі Джексон та Олімпійці. – Харків: Ранок, 2013. – 160 с. 

«Секретні матеріали» містять історії про три найнебезпечніші пригоди Персі Джексона, які ніколи до того не розголошувалися. Ти дізнаєшся, як він зустрівся з безсмертними і жорстокими синами Ареса. Тобі стане відома правда про бронзового дракона, якого у Таборі напівкровок довгий час вважали за вигадку. Ти прочитаєш про те, як Аїд отримав нову секретну зброю, і як Персі Джексон мимоволі був змушений взяти участь в її створенні. Ці відомості викладені на папері зовсім не для того, щоб тебе налякати. Просто важливо, щоб ти зрозумів, наскільки небезпечним може бути життя героя.


Дана книга - шоста в серії книг, куди входять такі книги як: Персі Джексон : Викрадач блискавок; Персі Джексон та Море чудовиськ; Персі Джексон та Прокляття Титана; Персі Джексон та Лабіринт Смерті; Персі Джексон та Останнє Пророцтво.



Ранок-НТ (Харків)

БАТИЙ, Яна. Енциклопедія героїв Горміти та Бен 10. – Харків: Ранок-НТ, 2013. – 128 с.: кольр. іл. 

Наша книга присвячена любителям фентезі, дивовижних мультсеріалів і комп'ютерних ігор. Вона розповідає про гормітів, мешканців дивовижного острова Горм. Крім того, читачі дізнаються про Бена Теннісона, героя мультсеріалу Бен-10, який уміє перетворюватися на різноманітних космічних супергероїв. Разом із цими персонажами на нас чекають захопливі пригоди, ми знов і знов будемо боротися зі злом і захищати добро.



Spase Cossacks (Київ)

КОЗАКИ НА ОРБІТІ. Випуск 1 [Комікс] /Худ Андрій Данкович. – Київ: Space Cossacks, 2013. – 16 с.  

Команда космічного козацтва оголосила про випуск першої частини коміксів про пригоди козаків у космосі - "Козаки на орбіті". В коміксі розповідається про пригоди козака у космосі в 2015 році. Серед головних героїв: український козак, мільярдер Сер Річард Бренсон, Ді-Джей номер 1 у світі Армін Ван Бюрен, астронавти з Росії, Китаю та НАСА, космічні кораблі компаній Virgin Galactic, Space Expedition Corporation (SXC), Copenhagen Suborbitals, а також невідомі людству істоти.



Свічадо (Львів)

НАВРОЦЬКА, Малґожата. Принц Ангарі. Антимагічна повість. – Львів: Свічадо, 2013. – 184 с. 


Ім`я головного героя цієї книжки невипадково нагадує суперпопулярного Гаррі Поттера. Антимагічна повість про принца Ангарі стала бестселером у Польщі. Тепер вона доступна і українському читачеві. Захоплива розповідь про пригоди 16-річного принца, якому пророчили долю наймогутнішого мага, для прихильників різних чарів вона стане своєрідною оздоровчою терапією.



Стасюк Л. С. (Хмельницький)

ОСИПЧУК, Наталія Вікторівна. Ваш вихід, Дарино Романівно! : [фантаст. повість]. - Хмельницький : Стасюк Л. С. [вид.], 2013. - 151 с. 

Хто така Дарина Романівна? Чому ця юна пані назвала себе дорослим іменем? Про дивовижні пригоди і перетворення, які сталися з героїнею та її кицькою Горпинкою, читачі дізнаються, прочитавши фантастичну повість Наталії Осипчук «Ваш вихід, Дарино Романівно!».



Український пріоритет (Київ)

КОСКІН, Володимир. Бранці Землі, або Нашестя змій. – Київ: Український пріоритет, 2013. – 224 с. 

Гостросюжетний роман Володимира Коскіна «Бранці Землі, або Нашестя Змій» — це гримуча суміш пригод, детективу, трилера, містики в оболонці фентезі та Чіткої (і при тому карколомної) фабули. Водночас це вельми реальна історія про реальних героїв, які загубилися. Нашу планету і наші душі постійно атакують загадкові сутності. Та в кожного з нас є янгол-охоронець, який затято захищає від зовнішніх ворогів, якщо тільки ми не починаємо плекати в собі ворога внутрішнього... Людина вартує рівно стільки, скільки платить за свою волю. І хай там нависає якийсь Маніпулятор, котрий втягує в пекельну Гру...



Укрвидавполіграфія (Київ)

КОГТЯНЦ, Костянтин Артемович. Покохати відьму : роман / Костянтин Когтянц. - К. : Укрвидавполіграфія, 2013. - 186, [1] с.

Роман Костянтина Когтянца "Покохати вiдьму" на перший погляд написаний за традиціями героїчного фентезі. Але тільки на перший погляд! Насправді автор викладає сюжет так, наче законів і канонів жанру взагалі не існує. Тут немає демонів-імператорів, герой не здобуває корону, не намагається завоювати чи порятувати світ. Він просто покохав жінку... Однак не звичайну жінку, а чаклунку. Щоправда, вона, м'яко кажучи, зовсім не відповідає стандартним уявленням про чародійок... М'яко кажучи!...



Фактор (Харків)

ВОЛЬСКИХ, Алєка Альбертівна. Міла Рудик і руїни Харакса : роман [для дітей серед. шк. віку] / Алєка Вольських ; [пер. з рос. Т. М. Косолапової]. - Х. : Фактор, 2013. - 542, [1] с. 

У рік закінчення Молодшого Думу на Мілу Рудик чекає чимало подій: боротьба за звання кращого випускника Думгроту, розгадка таємниці, яка давно непокоїла її, перше кохання. Здається, у житті юної чарівниці настала довгоочікувана біла смуга, але Міла ще не знає, що весь цей час чужа воля наближає її до нових випробувань.



Фенікс (Київ)

ЧИРКОВ, Сергій Миколайович. Ковчег. Колискова для смерті : роман-подорож у 333 спогадах, снах і видіннях : у 2 кн. Кн. 1 : [День 01-20] / Сергій Чирков. - К. : Фенікс, 2013. - 475 с. 

ЧИРКОВ, Сергій Миколайович. Ковчег. Колискова для смерті : роман-подорож у 333 спогадах, снах і видіннях : у 2 кн. Кн. 2 : [День 21-40] / Сергій Чирков. - К. : Фенікс, 2013. - 442 с.

Закривавлений чоловік і дев'ятирічний хлопчик, сховавшись у човні від липневої зливи, несподівано опиняються у центрі небаченого потопу і довго не можуть зрозуміти, що це-перехід у нове життя, як було колись із праведним Ноєм, чи прощання з земним світом, адже воно, як відомо, також триває сорок днів? У романі багато незвичайного: відрубана голова сільського пічника стає відтятою головою Микити Хрущоваі, зрештою, знаходить спокій на могилі лідера країни у вигляді надгробка; Сталін сам себе труїть, а такий собі Скрипаль десять разів зазирає за життєву межу і щоразу повертається... Читання роману навряд чи буде простим, але осилити його треба-хоча б тому, що такого творуу нашій літературі ще не було.



Фоліо (Харків)

АДОЛЬФИЧ. Вогняне поховання / Нестеренко Володимир "Адольфич" ; [пер. з рос. Ю. В. Сороки]. - Х. : Фоліо, 2013. - 317, [1] с. 

Чотири бандити — Андрій, Кабан, Гітлер, Китай — та дівчина Люба їдуть з Крима до Москви, щоб отримати гроші, які залишилися Любі після смерті її батька. Але зробити це не просто — величезну суму віддавати дівчині, здається, не збираються. Дочка циганки, Люба бачить пророчі сни, вміє приспати, насилати хворобу на відстані, і це дуже скоро стане їй у нагоді, бо за героями слідкує кавказький авторитет та чаклун Султан, який теж бачить віщі сни…

ДАНТЕ, Аліг'єрі. Божественна комедія : поема / Данте ; [пер. з італ. і комент. Є. А. Дроб'язка ; передм. О. Б. Алексєєнко]. - Х. : Фоліо, 2013. - 606 с. - (Серія "Шкільна бібліотека української та світової літератури").

Данте Аліг'єрі писав поему "Божественна комедія" чотирнадцять років. Перед величчю цього твору людство давно благоговійно схилило голову і визнало - це творіння генія. Автор поеми представлений в ній як людина, який удостоївся божої милості здійснити подорож до Господа через три царства загробного світу - подорож від похмурого неблагополуччя гріховності і сумнівів на щастя істини і світлого ідеалу.

ДЯЧЕНКО, Марина. Віта Ностра : роман / Марина та Сергій Дяченки ; [пер. з рос. О. Негребецького]. - Х. : Фоліо, 2013. - 378, [2] с. - ISBN 978-966-03-6575-9. - 1500 экз. Обкл.Тверда.

Життя Саші Самохіної перетворюється на кошмар. Їй шантажем і погрозами лиховісна людина у чорному змушує вступити до таємничого інституту спеціальних технологій, де студенти схожі на чудовиськ, а викладачі - на занепалих ангелів. Там крок за кроком студенти-першокурсники визубрюють абсурдні завдання, суцільну нісенітницю, а над їхніми головами домокловим мечем нависає повсякчасний страх за свою сім"ю. Чому тут вчать Сашу? І що станеться з нею після закінчення навчання?

ДЯЧЕНКО, Марина. Стократ : роман / Марина та Сергій Дяченки ; пер. [з рос.] Олекси Негребецького. - Х. : Фоліо, 2013. - 249, [1] с. - (Єврокон-2005: кращі письменники-фантасти Європи).

По дорогах казкового світу йде людина з мечем. Світ зибок: магія і війни, забуті народи і підземні тварюки, дерева, що пожирають час, і битви зірок у нічному небі. Хто він, Стократ, чого шукає, чого хоче? Чи знайде засіб зберегти цей світ, чи врятує дівчину з дивним ім'ям - Світ?

Новий "роман в історіях" Марини та Сергія Дяченків, немов канатоходець, балансує на межі фентезі та притчі. Чого в ньому більше - вирішувати читачеві.

ЗЕМЛЯК, Василь Сидорович. Лебедина зграя. Зелені Млини : романи / Василь Земляк ; [післямова та прим. О. В. Даниліної ; худож.-іл. С. В. Кривенченко]. - Х. : Фоліо, 2013. - 651 с. - (Шкільна бібліотека української та світової літератури).

Дія лірико-химерного романа "Лебедина зграя" відбувається в селі Вавілон, що знаходиться на Україні і розкинулося по берегах річки Чебрець, притоку Південного Буга. Такі його "географічні координати". Тимчасові рамки - двадцяті роки: кінець НЕПу - початок колективізації. Період становлення нового, час гострої класової боротьби, важкої ломки в свідомості селян. Земляк зумів по-своєму показати вже відбиті в нашій літературі події, освітити їх новим світлом, створити неповторні, живі і пластичні характери. Автор любить своїх героїв, з їх нехитрістю і мудрістю, з їх простотою і лукавством, він як би живе їх життям, входить в кожен будинок і, завдяки цьому, створює достовірну і багатоколірну панораму життя українського села. Перша сільськогосподарська комуна, що влаштувалася в покинутій поміщицькій садибі, де люди живуть як лебеді, єдиною дружно зграєю, неспинно притягує до себе вавілонян. По-різному знаходять вони дорогу до "лебединої зграї", але жодні підступи вчорашніх господарів життя не можуть зупинити стрімке перетворення народного буття. "Зелені Млини" – продовження першого роману.

КВІТКА-ОСНОВ'ЯНЕНКО, Григорій Федорович. Конотопська відьма / [передм., прим. та комент. Л. В. Ушкалова]. - Х. : Фоліо, 2013. - 201, [1] с. - (Серія "Шкільна бібліотека української та світової літератури").

Повість "Конотопська відьма" розповідає про козацьку старшину, сотника славної конотопської сотні Микиту Уласовича Забрьоху, його писаря Прокопа Ригоровича Пістряка та відьму Явдоху Зубиху.

КІПЛІНГ, Редьярд. Книга Джунглів. Поезії : пер. з англ. / Редьярд Кіплінг ; [передм. та прим. М. В. Стріхи] ; Нац. акад. наук України, Ін-т л-ри ім. Т. Г. Шевченка. - Х. : Фоліо, 2013. - 217 с. - (Бібліотека світової літератури. Англійська література).

«Книга джунглів» — найпопулярніший твір видатного англійського письменника, лауреата Нобелівської премії Джозефа Редьярда Кіплінга (1865—1936). У пропонованому виданні читачі зустрінуться зі своїми давніми друзями — вихованцем вовчої зграї хлопчиком Мауглі та хоробрим мангустом Рікі-Тікі-Таві, познайомляться з відважним Білим Котиком та маленьким погоничем слонів Тумаєм, почують розмови «слуг Її Величності» — тварин з індійського військового табору…

КІПЛІНГ, Редьярд. Книга Джунглів / Редьярд Кіплінг ; [пер. з англ. Д. О. Радієнко]. - Х. : Фоліо, 2013. - 154 с. : іл. - (Шкільна бібліотека української та світової літератури).

КОГТЯНЦ, Костянтин Артемович. Покохати відьму : роман / Костянтин Когтянц. - Х. : Фоліо, 2013. - 186, [1] с.

Роман Костянтина Когтянца "Покохати вiдьму" на перший погляд написаний за традиціями героїчного фентезі. Але тільки на перший погляд! Насправді автор викладає сюжет так, наче законів і канонів жанру взагалі не існує. Тут немає демонів-імператорів, герой не здобуває корону, не намагається завоювати чи порятувати світ. Він просто покохав жінку... Однак не звичайну жінку, а чаклунку. Щоправда, вона, м'яко кажучи, зовсім не відповідає стандартним уявленням про чародійок... М'яко кажучи!...

КОТЛЯРЕВСЬКИЙ, Іван Петрович. Енеїда : [поема] / [передм. і прим. В. О. Шевчука ; худож. А. Д. Базилевич]. - Х. : Фоліо, 2013. - 349 с. : іл. - (Шкільна бібліотека української та світової літератури).

243 роки пройшло з дня народження класика української літератури, автора славнозвіcної бурлескно-травестійній поеми «Енеїда», Івана Петровича Котляревського. Уже сучасники творця «Енеїди» сприймали його твір як свого роду хрестоматію народного життя, широку панораму побуту та звичаїв українців. І це справедливо – Котляревський запозичив із класичної поеми Вергілія тільки сюжетну канву та імена героїв, але основним джерелом натхнення йому послужила тогочасна дійсність і зовсім нові творчі прийоми. Щедрий гумор, виразність і гранична щирість – от що зробило «Енеїду» справді народним твором.

КОЦЮБИНСЬКИЙ, Михайло Михайлович. Fata morgana / Михайло Коцюбинський ; [передм. і комент. Ю. Б. Кузнецова]. - Х. : Фоліо, 2013. - 505 с. - (Шкільна бібліотека української та світової літератури). Зміст: Fata morgana. Тіні забутих предків. – С. 127-176.

"Тіні забутих пpедків" дихають наpодною твоpчістю. Уже з пеpших стоpінок повісті потpапляємо в атмосфеpу пpадавніх віpувань гуцулів у добpі і злі сили. Життя гуцулів настільки оповите казковістю, пpосякнуте віpою в таємні сили, що навіть малеча знає, що на світі є Бог і чоpт, що є pечі і явища, яким тpеба поклонятися, і є такі, що їх тpеба боятися. Повість ствеpджує пеpемогу світлих сил над темними і ця пpоблема пpодовжує жити і сьогодні. Вона хвилює нас, адже з поступом людства впеpед не поменшало зла. Hавпаки, інколи здається, що воно всесильне. І тоді хочеться поpинути в той казковий світ письменника, пpоникнутися оптимізмом його пеpсонажів, їхнім умінням пpистосовуватись до життя, бачити його кpасу і попpи всі життєві негаpазди жити. Саме викоpистання Михайлом Коцюбинським фольклоpних джеpел наповнило повість "Тіні забутих пpедків" тою силою, що дає наснагу до життя; пpавдою і тим чаpом, які допомагають зpозуміти, що смуток скоpоминущий. Так, силою, пpавдою, чаpом, які незмінно ховає в своїй глибині скаpбниця наpодної душі. А на полонинi, високо в горах живуть нявки, у скелях ховається щезник. Гарної днини виходять з води на берег русалки, щоб спiвати пiсень про потопленикiв, i сушать своє блiде тiло на каменi.

КОЦЮБИНСЬКИЙ, Михайло Михайлович. Тіні забутих предків : [повість, оповідання] / [передм. і комент. Ю. Б. Кузнецов]. - Х. : Фоліо, 2013. - 154 с. - (Шкільна бібліотека української та світової літератури).

Десятки років ворогували два гуцульских роди - Палійчуки та Гутенюки. Але сталось так, що Іван Палійчук покохав красуню із ворожого роду - Марічку, якій судилося прожити коротке, але щасливе життя. Не міг без неї бути щасливим Іванко. Але він жив далі. Оженився. Був коханим. Господарював. І шукав смерть, яка забрала в нього кохану. Дійсність і вигадка, реальність і фантастика набирають своєрідних національних рис і допомагають точніше уявити собі дивний Карпатський край і побачити його народ у матеріальних і духовних проявах. За одноіменною повістю Михайла Коцюбинського в свій час був також створений фільм, якому присуджена низка нагород на числених відчизняних та міжнародних кінофестивалях.

СВІФТ, Джонатан. Мандри до різних далеких країн світу Лемюеля Гуллівера, спершу лікаря, а потім капітана кількох кораблів : [роман] / Джонатан Свіфт ; [пер. з англ. М. Іванова ; передм. і прим. Б. Б. Шалагінова]. - Х. : Фоліо, 2013. - 332 с. : іл. - (Шкільна бібліотека української та світової літератури).

ТіЛо. Фея по секрету. Як у мене з'явилася нова найкраща подруга. Кн. 1 / [пер. з нім. ]. - Х. : Фактор, 2013 . - 147, [8] с. : іл. - (Фея по секрету).

Нова книга в жанрі фентезі для молодшого та середнього шкільного віку. Це чудова історія дружби з домішкою магії! За сюжетом книги: Аманда втрачає дар мови, коли проходить крізь чарівне дзеркало у своїй школі. По інший бік її чекає таємничий і чудовий світ фей. Кожні 144 роки чарівниці дозволяють одній дівчинці зі світу людей вчитися в їхній школі. Але тільки в тому випадку, якщо вона витримає складний випробувальний термін.

УЛЬЯНЕНКО, Олесь. Знак Саваофа : роман / Олесь Ульяненко. - Х. : Фоліо, 2013. - 283 с. - ISBN 978-966-03-6518-6. Формат: 130х170 мм. - 2000 пр. Обкл.Тверда.

"Знак Саваофа" - це містично-релігійний опус, спроба схрестити легкий жанр з жорстким. Автор зізнається, що герої роману є реальними особами, і він навіть не змінив імена. Хоча, хто його знає...

УЛЬЯНЕНКО, Олесь. Пророк : роман / Олесь Ульяненко. - К. : Український пріоритет, 2013. - 175 с.

Наймолодший лауреат Шевченківської премії Олесь Ульяненко дуже рано пішов із цього життя. У розквіті таланту - і свідченням цього є незакінченний роман письменника "Пророк". Ця книга не для тих, хто почувається на нині щасливим. Її варто приймати в терапевтичних дозах, бо магія тексту й мереживо химерного сюжету здатні виліковувати.

Є такий спосіб лікування депресії, коли живим закопують до могили. Ця книга - лише для дорослих. Книга для людей, які знають, що таке страждання й розуміються на справжній літературі.

УКРАЇНКА, Леся. Лісова пісня / Леся Українка ; [передм. М. Г. Жулинського]. - Х. : Фоліо, 2013. - 154 с. - (Шкільна бібліотека української та світової літератури).

УКРАЇНКА, Леся. Лісова пісня / Леся Українка ; [передм. М. Г Жулинського]. - Х. : Фоліо, 2013. - 635 с. - (Шкільна бібліотека української та світової літератури).



Шанс (Київ)

КВІТКА-ОСНОВ'ЯНЕНКО, Григорій Федорович. Салдацький патрет : оповідання. Конотопська відьма : повість. Маруся : повість / [передм. Борисенко К. Г.]. - К. : Шанс, 2013. - 222 с. - (Серія "Шкільна бібліотека").

КОТЛЯРЕВСЬКИЙ, Іван Петрович. Енеїда : поема. Наталка Полтавка : п'єса / Іван Котляревський ; [передм. Задорожної С. В.]. - К. : Шанс, 2013. - 319 с. - (Шкільна бібліотека).

КОЦЮБИНСЬКИЙ, Михайло Михайлович. Дорогою ціною : оповідання. Intermezzo : новела. Тіні забутих предків : повість / [передм. Задорожної С. В.]. - К. : Шанс, 2013. - 158 с. - (Шкільна бібліотека).


УКРАЇНКА, Леся. Вибрані твори / Леся Українка ; [передм. Клименко Г. А.]. - К. : Шанс, 2013. - 509 с. - (Шкільна бібліотека).



Шеляженко Ю. В. (Київ)

ШЕЛЯЖЕНКО, Юрій Вадимович. Я – традиція : ідеалістична проза / Юрій Шеляженко – К.: Шеляженко Ю. В., 2013. – 128 с. 

Всі успіхи людства створені задумом однієї людини. Ви можете воювати з одинаками, але традиція радісної самотності доброго розуму житиме вічно. Ця проста істина лежить в основі творчості київського ідеаліста Юрія Шеляженка. На сторінках книги читачів розважить соціальна фантастика, сатира і антиутопія, натхненний гімн суверенітету вільної душі та творчому ідеалізму одинаків, нещадне висміювання безумної стадності натовпу та його невільників і героїв – «соціальних істот».



Шико (Луганськ)

СІЛІВРА, Ігор. Цепелін до Києва. – Луганськ: Шико, 2013. – 392 с. – (Ruthenia phantastica). Обкл.Тверда.

Четверта книга серії «Ruthenia Phantastica», на відміну від трьох попередніх, містить не розповіді, чи повісті, а роман. Але умови багатожанровості дотримано і тут. Перед вами стимпанк, «альтернативка » і криптоісторія в одному флаконі. Ви познайомитеся з світом, у якому електрика - не наука . Світом, де Київ обплутаний мережею монорейкових поїздів, в небі пропливають гігантські сигари цепелінів, а по вулицях роз'їжджають автомобілі з паро- , гіро - і дизельними двигунами. Світом, в якому обчислювальні машини виключно аналогові, і обчислювальні центри за розміром нагадують великий завод.

Алгоритміст з Чернівців відкриває, що невідома сила контролює розвиток людства. Фокуснику заважають працювати люди з небаченим в цьому світі обладнанням. Столичні детективи зустрічаються з чоловіком, що давно помер. І з усим цим якось пов'язана давня катастрофа в Чорнобильській біолабораторії... Про це та про багато іншого ви дізнаєтеся на сторінках «Цепеліна до Києва». Про подальшу долю героїв буде розказано в другій частині дилогії (роман «Край»).



Ярославів Вал (Київ)

ЄШКІЛЄВ, Володимир. Гніздо. – К.: «Ярославів Вал», 2013. – 488 с. – (Червоне та чорне).

«Гніздо» - другий роман з фантастичної трилогії Володимира Єшкілєва «Фаренго». Передбачена війна почалась. Гирги все ж таки атакували населені світи. Читачі мають змогу знову зануритись у майбутнє, де людство у гонитві за ресурсами і владою опинилось на межі соціальної та біологічної катастрофи. І ті герої, які вже полюбились читачам першого роману трилогії «Тінь попередника», і нові персонажі, захоплені виром подій, стають учасниками складної гри могутніх сил, що намагаються встановити свій порядок у Всесвіті. Тінь Темного бога минулих епох знову лягає на острівці життя.


Категорія: Новини видавництв - 2013 | Переглядів: 1615 | Дата: 01.01.2013 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)


Категорія: Новини видавництв - 2013 | Переглядів: 762 | Дата: 01.01.2013 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Форма входу
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту
  • українська космічна поезія
  • сторінка письменника-фантаста
  • Олексія Кацая
сторінка письменника-фантаста
Віктора Савченка
персональний сайт
письменника-фантаста
Віктора Савченка
сайт письменника-фантаста
Ігоря Желема
сайт письменника-фантаста
Олекси Палійчука
письменника-фантаста
Олександра Левченка
письменника-фантаста
Тимура Литовченка
сайт україномовного мережевого
перекладу фантастики
україномовний сайт-дайджест
сучасної короткої фантастики
сайт Київського клубу
любителів фантастики
україномовний сайт мережевого конкурсу
фантастичних оповідань
інформаційно-літературний сайт
сайт журналу подорожей, пригод та фантастики
Статистика

Онлайн всьго: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Аргонавти Всесвіту © 2024