Літати... Як би хотілось?
| |
argo-unf | Дата: Середа, 08.07.2009, 21:51 | Повідомлення # 16 |
Admin
Група: Адміністратори
Репутація: 7
Статус: Offline
| Я тут ганебно проїхав повз класику жанру! "Аріель" Бєляєва! Там політ пояснюється чимось пов'язаним з броунівським рухом молекул. І людина керує ним сама. Отож ніяки шибздики їй не страшні в принципі!
|
|
| |
Bobua | Дата: П'ятниця, 10.07.2009, 16:09 | Повідомлення # 17 |
Адмірал
Група: Перевірені
Репутація: 2
| Quote (argo-unf) ! Там політ пояснюється чимось пов'язаним з броунівським рухом молекул. І людина керує ним сама. Отож ніяки шибздики їй не страшні в принципі! wink Не хотів би я, що частина моїх молекул почала кудись "броунувати" Що людина керує — то звісно добре... Але якщо людина зомліє чи знепритомніє????
Всесвіт повен несподіванок — переважно неприємних / з книги: Девід Герролд — День прокляття (Війна проти Кторру -2)
|
|
| |
argo-unf | Дата: П'ятниця, 10.07.2009, 21:57 | Повідомлення # 18 |
Admin
| Quote (Bobua) Але якщо людина зомліє чи знепритомніє???? Ну, молекули ж також не падають... Напевно, буде висіти в повітрі... А от я ще одне оповідання згадав (не знаю досі, чиє, бо читав ще в дитинстві в журналі "Людина і світ", який потім щасливо кудись зник). Там якийсь монах замурувався в келії і впав у летаргію, а прокинувся в світлому майбутньому. Так от, там йому дали політати над Дніпром на портативному антиграві. Цікаво, що пристрій керувався підсвідомими бажаннями людини, тому ані випадково впасти, ані покінчити самогубством було неможливо - проти безумовних інстинктів, як засвідчив доктор Павлов, не попреш!
|
|
| |
Bobua | Дата: Вівторок, 14.07.2009, 17:30 | Повідомлення # 19 |
Адмірал
| Quote (argo-unf) Quote (Bobua) Але якщо людина зомліє чи знепритомніє???? Ну, молекули ж також не падають... cool Напевно, буде висіти в повітрі... не знаю... але коли люди непритомніє, то падає Quote А от я ще одне оповідання згадав (не знаю досі, чиє, бо читав ще в дитинстві в журналі "Людина і світ", який потім щасливо кудись зник). Там якийсь монах замурувався в келії і впав у летаргію, а прокинувся в світлому майбутньому. Так от, там йому дали політати над Дніпром на портативному антиграві. Цікаво, що пристрій керувався підсвідомими бажаннями людини, тому ані випадково впасти, ані покінчити самогубством було неможливо - проти безумовних інстинктів, як засвідчив доктор Павлов, не попреш! tongue уяляю собі думки читачів : "ага... дійсно якщо енкавеесесист вб’є — то буде нещасний випадок, а якщо сам схочу вмерти, тікаючи від когось з них, то навіть вдаритись об щось не зможу "
Всесвіт повен несподіванок — переважно неприємних / з книги: Девід Герролд — День прокляття (Війна проти Кторру -2)
|
|
| |
argo-unf | Дата: Вівторок, 14.07.2009, 22:27 | Повідомлення # 20 |
Admin
| Але ж якби кожен винахідник уявляв собі, що станеться з його винаходом, коли він потрапить до рук якогось олігофрена чи параноїка, та ще й переймався цим, то ми б і досі хлюпалися в первинному розсолі в компанії з інфузоріями в черевичках. Тут саме час згадати глибинно російське прислів'я про ліс і тріски.
|
|
| |
Flina | Дата: Середа, 15.07.2009, 21:52 | Повідомлення # 21 |
Капітан
| Хм, чого захотіли Та якщо вже говорити про літання то можна згадати Саймака " що може бути простіше часу?", там мутанти левітували силою думки і це, принаймні мені. більш прийнятніне ніж кочерга чи перевтілення в сову. А взагалі то, куди летимо? Якщо в космос, тоді ще й у вакуумі якось треба навчитись дихати. Та читаючи фантастику усе можливо, от у Бердника , наприклад, синьоволосі надлюди без проблем собі літають де їм заманеться, хоч у космосі. О, а ще згадалось, був ж знаменитий Супермен, тільки чомусь не пригадую за рахунок чого він літав
|
|
| |
argo-unf | Дата: Середа, 15.07.2009, 23:04 | Повідомлення # 22 |
Admin
| Quote (Flina) О, а ще згадалось, був ж знаменитий Супермен, тільки чомусь не пригадую за рахунок чого він літав Знаєте, дуже підозрюю, що ніхто з американців досі собі таких питань не задавав! Щодо літання в космосі, то, коли оминати гіперпростір та екзометрію і лишити в спокої зорельоти, лишається малувато способів. Мені зараз на думку спадає лише повість Володимира Савченка "Переплутаний", де космонавти мандрують космосом у вигляді пакета радіохвиль. Але що з того може вийти, свідчить сама назва твору, отож я особисто так політати не ризикнув би!
|
|
| |
Bobua | Дата: Четвер, 16.07.2009, 13:24 | Повідомлення # 23 |
Адмірал
| Quote (Flina) Хм, чого захотіли haha Та якщо вже говорити про літання то можна згадати Саймака " що може бути простіше часу?", там мутанти левітували силою думки і це, принаймні мені. більш прийнятніне ніж кочерга чи перевтілення в сову. Щодо Саймака, то читав вказану книжку хто зна скільки разів (залишкові явища паперової ери ), але летунів не пригадую. Навпаки, пригадую, що натовп, знущаючись над "парапсихом" знущально пропонував йому телепортуватись: Quote [dd]І це був найдоречніший жарт, тому що будь-хто не вмів себе телепортувати. Були левітатори, що могли літати подібно птахам; інші, як Блейн, могли телепортувати невеликі предмети; треті, й Блейн також, вміли телепортувати свій розум за тисячі світлових років, але тільки за допомогою хитромудрих машин. А дійсна самотелепортація, миттєве перенесення тіла з одного місця в інше, зустрічалася винятково рідко. Але перечитавши уривок — одразу згадав, про групу летунів, в яку стріляв сріблом водій Блейна... Хоча не можу згадати щоби автор давав якесь підґрунтя їх здібностям Тому, мабуть, і "стерлись" з пам’яті... Quote (argo-unf) Знаєте, дуже підозрюю, що ніхто з американців досі собі таких питань не задавав! biggrin А Саймак, мабуть, через явні фентезійні ухили вирішив і собі не обтяжуватись? Хоча, нмсд, парапсихологічна література набагато краща, аніж фентезі, й жаль, що її так мало Додано (16.07.2009, 13:24) --------------------------------------------- про відповідальність винахідників Quote (argo-unf) прислів'я про ліс і тріски. cool нащо? щоб летіти як ті тріски? Тоді також доречно згадати приказку десь того ж походження: "вільний як шмарклі в польоті..."
Повідомлення відредагував Bobua - Четвер, 16.07.2009, 13:25 |
|
| |
Flina | Дата: Середа, 22.07.2009, 21:47 | Повідомлення # 24 |
Капітан
| Чому ж не пояснює, ця відповідь дуже часто звучить у його творах- це все парапсихологічні здібності, їх мають усі люди тільки вони не проявляються, це така ж здатність нашого мозку як телепортація, подорожі до зірок без космічних кораблів, телекінез чи телепатія( за Саймаком), ми так багато всього могли б могти що аж в голові паморочеться А ще ж є одна можливість літати- відростити собі крила, легко сказати... але спостерігаючи за прогресом сучасної генетики, це не здається такою й вже маячною ідеєю
|
|
| |
argo-unf | Дата: Четвер, 23.07.2009, 21:41 | Повідомлення # 25 |
Admin
| Quote (Flina) А ще ж є одна можливість літати- відростити собі крила, легко сказати... але спостерігаючи за прогресом сучасної генетики, це не здається такою й вже маячною ідеєю А спати як, дозволю собі спитати? До того ж, оті, з крилами, уже є - янголи і демони...
|
|
| |
Flina | Дата: П'ятниця, 24.07.2009, 22:18 | Повідомлення # 26 |
Капітан
| Спати можна на льоту , як стрижі , прикольно , і летиш собі і одночасно спиш, це ж яка економія часу! Є ще одина дуже цікава можливість літати, як оті доісторичні тварюки з фільму "тремтіння землі", використовуючи власно вироблений метан, та це як на мене уже занадто, але спосіб такий не можна було не згадати
|
|
| |
argo-unf | Дата: Субота, 25.07.2009, 20:07 | Повідомлення # 27 |
Admin
| Quote (Flina) Спати можна на льоту , як стрижі , прикольно , і летиш собі і одночасно спиш, це ж яка економія часу! Є ще одина дуже цікава можливість літати, як оті доісторичні тварюки з фільму "тремтіння землі", використовуючи власно вироблений метан, та це як на мене уже занадто, але спосіб такий не можна було не згадати Й собі згадав кілька творів про живих "аеронавтів". Скажімо, у романі О. Бєляєва описано венеріанську птаху, що літає за рахунок міхура з газом. А у Ф. Фармера літають цілі потвори-"кити" ("Літаючі кити Ісмаеля"). А про розумних істот... щось і не пригадаю . Хіба марсіанко-венеріанку з повісті О. Казанцева "Марсові онуки" ("Планета бур"). Але ж вона, здається, з крилами...
|
|
| |
Bobua | Дата: П'ятниця, 09.10.2009, 13:33 | Повідомлення # 28 |
Адмірал
| Quote (Flina) А ще ж є одна можливість літати- відростити собі крила, легко сказати... але спостерігаючи за прогресом сучасної генетики, це не здається такою й вже маячною ідеєю biggrin А якщо ще крила будуть придатні для літання за сонячним вітром... мммм Казка... Втім, швидкість замала для міжпланетного простору. У Гіперіоні Сімонса цим скористались озвірілі від безмежної влади й безкарності християни й знищували тих майбутніх генетичних летунів (бо, мабуть, не по образу й подобі ) як немовлят... Quote (Flina) Спати можна на льоту , як стрижі , прикольно , і летиш собі і одночасно спиш, це ж яка економія часу! biggrin А де вони знаходять такий повітряний потік, щоби не опускатись вниз??? Струминні течії, здається надто високі й холодні
|
|
| |
argo-unf | Дата: Субота, 10.10.2009, 00:03 | Повідомлення # 29 |
Admin
| Quote (Bobua) А де вони знаходять такий повітряний потік, щоби не опускатись вниз??? Струминні течії, здається надто високі й холодні Але це факт! І відкрив його один льотчик під час Першої світової війни. А раз летів він на аероплані, то не міг піднятися аж надто високо - сам би почав мерзнути. Але відрощувати крила людям??? Тут ми підходимо до одної з одвічних проблем фантастики: чи будуть генетично модифіковані люди - людьми? До того ж, хто ризикне завести собі крила просто так? Яка в цьому потреба? І що далі?
|
|
| |
Bobua | Дата: Неділя, 11.10.2009, 09:52 | Повідомлення # 30 |
Адмірал
| Та не просто з так! То частина людей вибрала такий спосіб освоєння космосу - через пристосування. І, врешті-решт, які є підстави вважати, що інші способи кращі? Невже наша понівечена планета - взірець?
|
|
| |
|