Offtop
| |
tim-lit | Дата: Середа, 18.07.2012, 10:22 | Повідомлення # 91 |
Пілот
Група: Перевірені
Репутація: 0
Статус: Offline
| Quote (slavar64) Може, я й песиміст, але це якесь передвиборне окозамилювання
Quote (olevch) Але не вірить хлопець у віртуальну реальність цих грошей...
Це не те щоб передвиборче окозамилювання: державна видавнича програма "Українська книга" є ЩОРІЧНОЮ. Отже, кошти на її реалізацію виділяються щороку. Інша річ, що там у списку є "перехідні проекти" - себто, ті, які планувалось видати у 2011 році, але на які не виділили кошти торік... Ну, що ж...
Поживемо - побачимо! Але приємно бодай те, що хоча ці кошти дістаються видавництву, а не автору - тим не менш, за цією програмою бюджет фінансує видання книжок не тільки Януковича, Азарова і Толстоухова, але й Литовченка та Росіцького.
До речі, у телефонній розмові директор "Фоліо" Красовицький пояснив мені, що хотів би ці 3000 примірників "Орлі, сина Орлика", на які виділено бюджетні кошти, передати шкільним бібліотекам України - щоб цей роман могли почитати наші підлітки у якнайбільшій кількості. Звісно, я не працюю у "Фоліо" й не можу відповідати за виконання намірів Красовицького, задекларованих в усній формі, проте ідея видається мені непоганою. Й якщо це тільки станеться... Та я "ЗА" обома руками!!!
Український письменник-фантаст і журналіст
|
|
| |
olevch | Дата: Середа, 18.07.2012, 11:32 | Повідомлення # 92 |
Пілот
Група: Модератори
| Quote (tim-lit) До речі, у телефонній розмові директор "Фоліо" Красовицький пояснив мені, що хотів би ці 3000 примірників "Орлі, сина Орлика", на які виділено бюджетні кошти, передати шкільним бібліотекам України - щоб цей роман могли почитати наші підлітки у якнайбільшій кількості. Звісно, я не працюю у "Фоліо" й не можу відповідати за виконання намірів Красовицького, задекларованих в усній формі, проте ідея видається мені непоганою. Й якщо це тільки станеться... Та я "ЗА" обома руками!!! Тоді ти будеш живим класиком не лише української фантастики, але й української історичної літератури!!!
|
|
| |
slavar64 | Дата: Середа, 18.07.2012, 13:58 | Повідомлення # 93 |
Командор
Група: Адміністратори
Репутація: 1
| Це дуже приємно, але буде краще, якщо на цю та подібні теми розмовляти в Перемовинах У нас тут йде "встановлення істини" по класикам УФ минулого, а ви - живі та процвітаючі ( нівроку!)
Повідомлення відредагував slavar64 - Середа, 18.07.2012, 14:01 |
|
| |
tim-lit | Дата: Середа, 18.07.2012, 16:43 | Повідомлення # 94 |
Пілот
| Quote (slavar64) У нас тут йде "встановлення істини" по класикам УФ минулого, а ви - живі та процвітаючі ( нівроку!) Дякую! Будемо вести ці бесіди в "Перемовинах", О.К.! Я це "заоффтопив" лише з тих міркувань, що мої історичні романи та казки Росіцького не мають стосунку до фантастики. Але "Перемовини" - то нехай будуть "Перемовини"!..
|
|
| |
slavar64 | Дата: Неділя, 29.07.2012, 14:04 | Повідомлення # 95 |
Командор
| А може, комусь трапиться й це видання: 1934 Ощадкаса часу http://fantlab.ru/work69633
Повідомлення відредагував slavar64 - Неділя, 29.07.2012, 14:07 |
|
| |
tim-lit | Дата: Вівторок, 31.07.2012, 19:04 | Повідомлення # 96 |
Пілот
| Литвин підписав мовний закон А казав, що не підпише... От же ж мерзота!..
|
|
| |
argo-unf | Дата: Вівторок, 31.07.2012, 19:47 | Повідомлення # 97 |
Admin
Репутація: 7
| Нічого, спливе. Усі вони спливуть. І потечуть з України у синєє море...
|
|
| |
olevch | Дата: П'ятниця, 10.08.2012, 10:13 | Повідомлення # 98 |
Пілот
| Прочитав у Блозі Сергія Батурина.
Жив би я в якихось Заліщиках, чи, може, десь в Теребóвлі, Ходив би в неділю до церкви, просвітлений і чепурний. Слова безсилим бадиллям не застрявали б у горлі, Співав би я “Ще не вмерла” і “...Нам Україну храни”.
В УНСО і районній “Просвіті” Вітчизні приносив би користь, Традиціями наповнений, як зерням – тугий кавун, І стрийко у мене був би Богдан чи, можливо, Орест, І був би у мене дідо – потомствений член ОУН.
А ще би я мав Свят-Вечір, маланку, вертеп і гаївку, Напам’ять навічно завчений карбований “Декалог”. Не “Русскую”, розумієте, а рідну пив би горілку З товаришами вухатими, а краще з одним – удвох.
“Героям слава!” кричав би, рвійний і розпросторений. Рота кривив би – ур’яд, оркестра, газ, парлямéнт. І був би я весь вишúваний, рíзьблений і інкрустований, І В’ячеслав Максимович був би мій Президент.
Я мав би багато дечого, тож заздрю Стриям і Делятинам. Народом були б сусіди і навіть черга в пивній. А ви попробуйте жити серед цієї телятини Понурих “тожеукрáинцев”, в підпіллі слів і надій.
І де там ті в біса Заліщики?! Тоскні, наче шинелі, Снують суцільні “согражданє”, “женщіни” і “мужчіни”. І тінь моя неприкаяна в’язне у цій пустелі, І маю я тільки згарище з присмаком Батьківщини.
Павло Вольвач
Після всіх останніх подій плюс опитувань електоральної думки дуже адекватно до настрою... Хочеться гарчати, рвати, бити чоботом у мордяку... От тільки кого?..
|
|
| |
argo-unf | Дата: П'ятниця, 10.08.2012, 22:25 | Повідомлення # 99 |
Admin
| На жаль, на заході в нас скільки перешиванців перефарбувалися в галубоє, що дивитися не менш гидко. Тому, гадаю, доведеться виконувати стикування чобота з мордякою стосовно своїх-таки. Щоб чужі боялись, хоч як би сумно це не звучало .
|
|
| |
olevch | Дата: Середа, 15.08.2012, 13:51 | Повідомлення # 100 |
Пілот
| Помер Гаррі Гаррісон...
|
|
| |
argo-unf | Дата: Середа, 15.08.2012, 15:31 | Повідомлення # 101 |
Admin
| Світла йому пам'ять... Іще одна людина-легенда стала Легендою. Сумно тільки, що Майстри відходять, а повноцінної заміни їм у англо-американській фантастиці щось не видно...
|
|
| |
slavar64 | Дата: Середа, 15.08.2012, 19:29 | Повідомлення # 102 |
Командор
| Quote (argo-unf) Майстри відходять, а повноцінної заміни їм у англо-американській фантастиці щось не видно... Може, я устарів, але не лише в ній не видно
|
|
| |
tim-lit | Дата: Понеділок, 20.08.2012, 10:58 | Повідомлення # 103 |
Пілот
| Quote (olevch) Хочеться гарчати, рвати, бити чоботом у мордяку... От тільки кого?..
Quote (argo-unf) Тому, гадаю, доведеться виконувати стикування чобота з мордякою стосовно своїх-таки. Щоб чужі боялись, хоч як би сумно це не звучало .
Хлопці! Ви не сумуйте, а краще почитайте оце: ===== Вельмишановне панство! У зв'язку з набуттям чинності "мовного" закону Ківалова-Колесніченка на Facebook у різних темах почалися волання на тему "скільки можна терпіти?" тощо. На цьому ґрунті у мене ненароком визріла пропозиція: а давайте-но…не терпіти! Наприклад, менш ніж за 2 тижні, у переддень Дня Незалежності святкуватиметься День національного прапора (23 серпня). Давайте зробимо таким чином, щоб у цей день - 23 серпня о 12:00 за київським часом (11:00 за Брюсселем, 10:00 за Лондоном, 13:00 за Москвою) всі небайдужі до подальшої долі української мови згуртовано всілися за свої комп'ютери й написали на адресу pr_stavniichuk@apu.gov.ua електронного листа приблизно наступного змісту: "Президентові України В.Ф.Януковичу. Шановний пане Президенте! Підписавши "мовний" закон Ківалова-Колесніченка, Ви тим самим взяли на себе частину моральної та політичної відповідальності за розкол нашої країни. Як громадянин України, якому небайдужа подальша доля батьківщини, вимагаю від Вас негайного скасування цього закону! Я не є представником обраної когорти української інтелігенції, яку возили до Вас літаком на Кримську зустріч - тож відбутися у відповідь на цей лист пустопорожніми обіцянками Вам не вдасться". Текст листа приблизний, кожен може його доопрацювати чи змінити згідно з власними переконаннями. Цей лист потрапить до Марини Ставнійчук http://www.president.gov.ua/content/constitutional_modernization.html хоча і в передсвятковий, але ж у робочий день! Марина Ставнійчук приймає звернення громадян по лінії Коордради з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України та по лінії Конституційної асамблеї. Давайте ж продемонструємо, що у нас є громадянське суспільство (а не аморфна маса населення), а Конституція України все ще має чинність!!! І нехай наступного дня - 24 серпня, у день Незалежності усі причетні до ухвалення "мовного" закону замсляться над своїми діями... Щиро, Тимур Литовченко =====
Пропозиція моя. Я це розвісив на Фейсбуці (куди ви, очевидно, не вхожі), а потім ще й мейлами на лічки розкидав. Хочете - приєднуйтесь! Не хочете - сумуйте далі... Але я пропоную не сумувати , а ДІЯТИ!!!
|
|
| |
argo-unf | Дата: Вівторок, 21.08.2012, 17:16 | Повідомлення # 104 |
Admin
| Пропозиція чудова! Кожний лупить тим, що є під рукою - висловім свою позицію й продемонструймо їм, як близько вже їхній час. Приєднуйтеся!
|
|
| |
tim-lit | Дата: Середа, 22.08.2012, 11:32 | Повідомлення # 105 |
Пілот
| Quote (argo-unf) Приєднуйтеся! Доки є час до завтра, 12:00 - прошу розповсюдити це повідомлення усіма можливими каналами, щоб якнайбільше людей його почитало...
|
|
| |
|