Аргонавти Всесвіту
сайт україномовної фантастики
[Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Україномовний форум фантастики » Письменники-фантасти, НФ книги » Шукаю «Знак Сіріуса» Олександра Ємченка
Шукаю «Знак Сіріуса» Олександра Ємченка
KashtanДата: Середа, 04.11.2009, 21:37 | Повідомлення # 1
Курсант
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Власне, в мережі є "Полонені астероїда (уривок повісті «Знак Сіріуса»)", а самої повісті катьма.
Хто допоможе? Буду щиро вдячний!

Іще одне. Не хочу робити для цього окремої теми, тому пофлудю тут.
Скачав усі твори що були в пошуку на сайті, порахувув, вийшло 1376, по нумерації на сайті творів, на нинішній момент 1482, а найбільший номер архівованого файлу 1585 (1585_Reshta_zalejytj). Де решта? І взагалі, можливо варто організувати щось на кшталт торентовки, ємкість усіх 1376 файлів дорівнює 137 МБ.
На файлозберігаючі системи на зразок рапідшири або депозітфайлу не поміститься, але є інші, трохи менш популярні, зате ліміт не такий суворий.
Але файлообмінники значно практичніші, адже можливо у випадку появи нових матеріалів торент-файл просто перезалити. Словом, дійсно багато практичних переваг.
Отже, які міркування?

 
argo-unfДата: Четвер, 05.11.2009, 00:07 | Повідомлення # 2
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Наскільки мені відомо, "Знак Сіріуса" не виходив ще в паперовому вигляді. Добре було б дістати десь адресу О. Ємченка і поцікавитися в самого автора...
Стосовно кількості, то тут, певно, маються на увазі не твори, а файли (не лише НФ). Крім того, особливість нумерації на цьому хостингу така, що враховуються всі файли, в тосу числі і видалені (скажімо, коли я міняю старий варіант твору на новіший, вичитаний, то перший видаляю, але його номер чомусь зберігається). Тут питання вже до розробників.
Нарешті про торенти... Ви не перший і не останній, хто шпиняє мене smile за технічне вдосконалення сайту. Якби я ще хоч щось у цьому тямив. А я чайник, просто чайник жерстяний у цих питаннях cry . До того ж у мене дуже загальмований сільський інтернет wacko . Плюс катастрофічно не вистачає часу - весь його надлишок наразі йде на оцифровку української НФ, і кінця цьому ще не видно. Та спасибі за пропозиції, сподіваюся, що до них таки доведеться ще повернутися - трохи згодом.
 
BobuaДата: Четвер, 05.11.2009, 14:29 | Повідомлення # 3
Адмірал
Група: Перевірені
Повідомлень: 244
Репутація: 2
Статус: Offline
не до теми cry

Quote (Kashtan)
Але файлообмінники значно практичніші, адже можливо у випадку появи нових матеріалів торент-файл просто перезалити. Словом, дійсно багато практичних переваг.
Отже, які міркування?

Дійсно, хотілось би одним файлом, але не згоден, щодо перезаливання! Значно краще якщо буде Ядро на 150 МБ, а потім — рік від року — оновлення... Бо хто ж то хотітиме одне й те ж 150МБ (або 200-300МБ wacko ) ядро тягати задля нових 10 чи навіть 50-ти?

А враховуючи скарги і без того заклопотаного вельмишановго argo-unf-a, то мабуть саме Ви (з Вашими необмеженими Інет можливостями?) могли би таке зробити biggrin .

Інша проблема — як часто той файл повинні брати, щоби він не зник??? Якщо 90 днів, то де ми знайдемо аж 4 фанто-люба на рік причому рівномірно — раз на четверть? dry


Всесвіт повен несподіванок — переважно неприємних / з книги: Девід Герролд — День прокляття (Війна проти Кторру -2)

Повідомлення відредагував Bobua - Четвер, 05.11.2009, 14:30
 
KashtanДата: Четвер, 05.11.2009, 21:02 | Повідомлення # 4
Курсант
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Про файлові сховища тут.
http://forum.0day.kiev.ua/index.php?showtopic=3431

Без реєстрації неможливо прочитати, тому із кешу Гугла браузером Опера.
http://209.85.135.132/search?q=cache:g9EMDXzrdvAJ:forum.0day.kiev.ua/index.php%3Fshowtopic%3D3431+%D1%84%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%8B%D0%B5+%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B0&cd=1&hl=ru&ct=clnk&gl=ua&client=opera

Ще дещо.
http://otvet.mail.ru/question/20911237/
Інформації дуже багато, тому виокремлю найоптимальніші, принаймні на моє імхо.

http://yabadaba.ru/ - Необмежений розмір і термін зберігання файлів
http://sms4file.com/ - див. вище
www.gmail.com - 7 ГБ без обмеження терміну. Через утіліту GMail Drive зручний інтерфейс, як звичайним фізичним диском.

Тепер про мережі peer-to-peer.
Однією із практичних переваг їх, про що я відмітив у пості №1, є те, що коли робиться оновлення скачуваного файлу, (наприклад додаються нові твори, або міняються на більш нові версії, з ілюстраціями, повні редакції, тощо), то лічери (ті хто скачують), мають можливість повторно скачати торент-файл, але при виборі директорії вказати ПОТРІБНІ файли із всіх, котрі є у скачуваному пакеті. Тобто по-новому весь пакет скачувати потреби немає, достатньо скачати ті, що вас цікавлять. Зручно, чи не так? cool

Мені лестить, що так високо оцінюють здібності мого інтернет-провайдера, формально він безлімітний, ADSL, (ОГО укртелеком), швидкість на віддачу має сягати 16 КБ на секунду. Але на практиці внаслідок найімовірніше внаслідок поганого стану кабелів в нашому підїзді, він обривається, як на декілька хвилин, так і годин і діб. wacko Прикро, тим паче що у нашому ж будинку, але в іншому підїзді у хлопців швидкість в восьмеро вища, і ніколи немає обриву.
Тому я навряд чи зможу допомогти у питанні розповсюдження. sad

Хочу дещо додати, теж камінчик у бік розробників сайту.
Не піднімав би питання ні про файлові сховища, ні про Р2Р-мережі, але це ПЕРШИЙ сайт в моїй практиці, який категорично відмовився копіюватись програмами, що роблять повну або вибіркову копію сайту. Напр. Wysigot та Teleport Pro. Повні версії при тому. Копіювались лише близько десятка архівів, за яким принципом, не відаю. На якому "движку" взагалі робився сайт? Чи банальна помилка у скриптах?

Шкода, що Ємченко Олександр досі не отримав змоги роздрукувати твір. Тим паче, що всі книги його, що в мене є, купувались не за принципом авторства, а просто подобались за змістом, це і "Біографи Голубої планети", і "Піраміда Сонця", і "Знак Бронтозавра". Набагато пізніше після їх прочитання я усвідомив, що це книги одного автора. smile Саме Ємченко разом з Карпо Земляком ("У незвідані далі") своїми творами прищепив мені любов до Кліо та Уранії ще в ранньому дитинстві.
До речі, Карпо Земляк, що це за автор? Пошукові системи в ступорі від цього словосполучення. І від назви його твору теж.

 
Форум » Україномовний форум фантастики » Письменники-фантасти, НФ книги » Шукаю «Знак Сіріуса» Олександра Ємченка
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Аргонавти Всесвіту © 2024