Аргонавти Всесвіту
сайт україномовної фантастики
[Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 4 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Форум » Україномовний форум фантастики » Книгоопис / Бібліографія » Фантастика ХХІ століття (Все що виходило після 2000-го і виходить зараз)
Фантастика ХХІ століття
argo-unfДата: Понеділок, 27.12.2010, 18:50 | Повідомлення # 46
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Quote (Nick)
Думаю також, не слід подавати матеріал гамузом, як було знайдено в Мережі, краще виділити книги одного року чи одного автора.

Більше не буду, це був напад неконтрольованого ентузіазму biggrin .
А бібліографія 2010 року росте й росте... smile

 
NickДата: Понеділок, 27.12.2010, 23:13 | Повідомлення # 47
Адмірал
Група: Адміністратори
Повідомлень: 271
Репутація: 5
Статус: Offline
Quote (argo-unf)
А бібліографія 2010 року росте й росте...

А через кілька років було б важко розібратись, до якого жанру слід було б віднести книгу, та й багатьох книг не дорахувалися б. Мабуть, ніхто не чекав такої кількості книг цього жанру в одному році.

Муракамі Х. 1Q84: Кн. 2. — Харків: Фоліо, 2010. — 448 с. — Серія: "Карта світу"

«1Q84» — новий роман Харукі Муракамі — побачив світ у Японії 28 травня 2009 року, й увесь його стартовий наклад був розкуплений ще до кінця дня. Незвична назва твору — пряма алюзія на роман-антиутопію Джорджа Орвелла «1984». Віра і релігія, кохання й секс, зброя і домашнє насилля, вбивство за переконанням і суїцид, втрата себе й духовна прірва між поколіннями батьків і дітей — усе це майстерно переплетено у детективному сюжеті роману, де події відбуваються у двох паралельних реальностях: Токіо 1984-го і Токіо, за висловлюванням головної героїні Аомаме, «незрозуміло якого (1Q84)» року. До видання увійшла друга книга роману Х. Муракамі «1Q84».

Гольмберг Оке. Туре Свентон, приватний детектив. — Тернопіль: «Навчальна книга – Богдан». 2010. — 112 с.

Гадаєте, що шведські детективи тільки те й роблять, що розгадують кросворди, наминають солодкі булочки та п’ють каву? Чи, як Шерлок Голмс в Англії, цілий день курять сигари?
Звісно, буває й так. Але часом їм доводиться сідати на летючий килим і ловити небезпечних злочинців у далекому містечку, яке не кожен знайде на карті. Саме таким виявився Туре Свентон — найзатятіший і найкмітливійший із усіх приватних детективів у Швеції.
Оке Гольмберґ (1907–1991) написав про Туре Свентона дев’ять книжок, що стали класикою шведської літератури. Там повно дивовижних пригод: скажімо, в пустелі, в Лондоні, в Парижі, в Стокгольмі, в будинку з привидами та й ще багато де. В одному не сумнівайтеся — з Туре Свентоном завжди цікаво, надійно й весело!

Рутківський Володимир. Джури і підводний човен. — Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА. 2010. - 400 с.

«Джури і підводний човен» — заключна книга захоплюючої історичної трилогії «Джури».
У цьому романі Володимир Рутківський знову постає блискучим оповідачем і чарівником слова.
На тебе, любий читачу, чекають неймовірні пригоди, шалені звитяги і нові відкриття. Разом з героями роману ти оборонятимеш Київ, перепливеш неприступні дніпровські пороги, розвідаєш таємниці підземної Хортиці, штурмуватимеш Очаківську фортецю. Ти також дізнаєшся, як Санько допоміг Грицикові стати непереможним воїном-характерником, чому Демко Дурна Сила знову змінив своє прізвисько, і як Телесикові з Чорториєм вдалося винайти підводний човен і перепливти на ньому Чорне море. А небезпеки… На те вони й небезпеки, аби їх долати.

Шрейбер Елен. Поцілунок вампіра. Кровні брати. Книга 1, манга. — Київ: «Перо», 2010. - 128 с.

Рейвен Медісон – незвичайна дівчина з маленького міста Дальсвілль. Вишукана чорна помада, чорний лак для нігтів та прогулянки кладовищем – ось її вподобання, найбільше ж бажання – зустрічатися зі справжнім вампіром!
І ось мрія нарешті збулася – дівчина проводить усі вечори з чарівним безсмертним Александром. Під час однієї з таких прогулянок по кладовищу вони знаходять 4 підозрілі труни та іграшку, яка колись належала... Що все це значить? Перед закоханими постає багато питань, на які потрібно знайти відповіді…
Манґа (японський різновид коміксів).

 
argo-unfДата: Вівторок, 28.12.2010, 00:15 | Повідомлення # 48
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Quote (Nick)
Мабуть, ніхто не чекав такої кількості книг цього жанру в одному році.

Оце вже точно! До речі, чомусь немає жодної книги наших живих НФ класиків. Але не вірю, щоб жоден хоч щось не видав. Треба буде прочесати той-таки літфорум.

 
argo-unfДата: Середа, 29.12.2010, 23:07 | Повідомлення # 49
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Оце прочесав в-во "Богдан".
Подаю по серіях:

ЛЕГЕНДИ СВІТОКРАЮ:

РІДЕЛ Кріс, СТЮАРТ Пол. У нетрях Темнолісу. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2004. - 240 с. - (Легенди Світокраю).

У далекому Темнолісі, де ростуть дуби-кривавники та сон-дерева, де живуть гобліни та живолупи, мегери-печерниці й інші химерні створіння, родина лісових тролів дала притулок синові капітана небесних піратів, якого згодом назвали Живчиком. Він жив як звичайний лісовий троль, допоки якось не збився зі стежки та не опинився наодинці з підступним і непривітним Темнолісом. Про неймовірні пригоди Живчика у нетрях Темнолісу і йдеться у першій книжці “Легенд Світокраю”.

РІДЕЛ Кріс, СТЮАРТ Пол. Бурелов. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2004. - 352 с. - (Легенди Світокраю).

На борту “Бурелова” Живчик, юний член корабельної команди, якого доля закинула до небесних піратів, має всі підстави хвилюватися: на нього чекають дивовижні пригоди. Мета піратів - добути бурефракс - цінну речовину, що утворюється в самім епіцентрі бурі в ту саму мить, коли ураган шаленіє найдужче. І команді “Бурелова” стає духу проникнути туди…
Друга книга серії фантастичних трилерів Пола Стюарта населена незабутніми персонажами, кожний із яких має неповторний характер. Справжньою окрасою книги стали чудові ілюстрації Кріса Рідела.

РІДЕЛ Кріс, СТЮАРТ Пол. Північ над Санктафраксом. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2005. - 320 с. - (Легенди Світокраю).

Один із найгрізніших штормів загрожує знищити летюче місто Санктафракс. Єдиний, хто знає про страшну небезпеку, - юний капітан повітряних піратів Живчик. Але його корабель “Позасвітній гарцівник”, потрапивши у саме серце Матері Бур, розлетівся на друзки, членів екіпажу розкидало по Темнолісі, а сам капітан втратив пам’ять. Здавалося, що порятунку сподіватися нізвідки і чудовий Санктафракс, як і весь Світокрай, приречений на загибель...

РІДЕЛ Кріс, СТЮАРТ Пол. Темнолесникове прокляття. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2005. - 336 с. - (Легенди Світокраю).

Найвищий Академік летючого міста Санктафракса Лініус Паллітакс заприсягся для загального добра об’єднати небознавців і давнішніх вигнанців-землезнавців. Для цього йому негайно потрібен помічник для владнання надзвичайно важливого і таємного доручення. Проте Найвищий Академік навіть не здогадується, що його справа може вартувати життя не лише йому, а й його дочці Маріс і Квінту - синові його найкращого приятеля.

РІДЕЛ Кріс, СТЮАРТ Пол. Останній із небесних піратів. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2005. - 336 с. - (Легенди Світокраю).

Світокрай переживає не найкращі часи. Зникло летюче місто Санктафракс, а нову летючу скелю ушкодила “кам’яна хвороба”, що знищила усі літай-камені. Відтепер спілчанські кораблі втратили летючість і разом зі своїми командами опинилися на землі. Тимчасом у Темнолісі узурпатор Вокс Верлікс вигнав із Нового Санктафракса Найвищого Академіка і захопив владу. Тепер він за допомогою страхітливих сорокух і Сторожів Ночі утримує у страху і покорі народи Світокраю.
У книзі “Останній із небесних піратів” ми знову зустрічаємося із капітаном Живчиком і дізнаємося про його трагічну загибель.

РІДЕЛ Кріс, СТЮАРТ Пол. Вокс. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2006. - 336 с. - (Легенди Світокраю).

Дивні часи настали у Санктафраксі. Страшна посуха і кам’яна пошесть прикували до землі повітряні кораблі. У підземеллях Нижнього міста орудує молотоголовий гоблін Титуґґ. І хоча небо ще патрулюють Бібліотекарські Лицарі, жителі Санктафракса передчувають катастрофу. Лише спілчанського голову і Найвищого санктафракського Академіка Вокса це не лякає. Усіма забутий і задурманений забудь-зіллям, він будує хитромудрі плани на майбутнє, і важлива роль у них відведена Руку Човноводу, колишньому повітряному пірату.

РІДЕЛ Кріс, СТЮАРТ Пол. Вільняк. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2007. - 384 с. - (Легенди Світокраю).

Темноліс, Каменосад, Крайріка... Нижнє місто і Санктафракс... Назви на мапі... Та за кожною з них криються тисячі історій - як занотованих у стародавніх сувоях, так і переказуваних із покоління в покоління - історій, що їх переповідають ще й нині. Подана нижче - лишень одна з них.

 
argo-unfДата: Середа, 29.12.2010, 23:09 | Повідомлення # 50
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Наступна серія - "ЧАРІВНИК ЗЕМНОМОР'Я" (Спочатку окремі видання, відтак - зібрані в один том):

ЛЕ ГУЇН Урсула. Чарівник Земномор’я. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2005. - 280 с. - (Чарівник Земномор’я).

“Чарівник Земномор’я” - перша книга всесвітньо відомої однойменної тетралогії У. Ле Ґуїн, класика жанру фентезі. Це розповідь про становлення хлопчика Геда у світі людей і чаклунів, відьом і драконів, а також про його навчання у Школі чародіїв і нелегку боротьбу із Тінню.

ЛЕ ГУЇН Урсула. Гробниці Атуану. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2005. - 280 с. - (Чарівник Земномор’я).

“Гробниці Атуану” - друга книга всесвітньо відомого циклу про Земномор’я класика жанру фентезі У. Ле Ґуїн. Головний герой роману - чарівник Гед здійснює смертельно небезпечну мандрівку у землю карґів, до Гробниць Атуану, щоби віднайти там половинку каблучки Ерет-Акбе.

ЛЕ ГУЇН Урсула. Останній берег. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2005. - 400 с. - (Чарівник Земномор’я).

“Останній берег” - третя книга всесвітньо відомого циклу про Земномор’я класика жанру фентезі У. Ле Ґуїн. Це розповідь про те, як чарівник Гед вступає у боротьбу з чорним магом Кобом в ім’я перемоги Добра над Злом і порятунку всього Земномор’я.

ЛЕ ГУЇН Урсула. Техану. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2005. - 400 с. - (Чарівник Земномор’я).

“Техану” - остання книга всесвітньо відомого циклу про Земномор’я класика жанру фентезі У. Ле Ґуїн. Через багато років розлуки Гед і Тенар зустрічаються знову - і між ними спалахує кохання. Проте їм ще багато доведеться зазнати випробувань, щоби вибороти право на щастя.

ЛЕ ГУЇН Урсула. Чарівник Земномор’я: Романи. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан; К.: Веселка, 2006. - 672 с. - (Бібліотека світової літератури для дітей у 100 томах “Світовид”).

“Чарівник Земномор’я” - це розповідь про становлення хлопчика Геда у світі людей і чаклунів, відьом і драконів, його славетні подвиги задля встановлення гармонії між Добром і Злом, Світлом і Темрявою. Продуманий до дрібниць, яскравий світ Земномор’я є неповторно чарівним і вабить мільйони любителів фантастики у всьому світі. Для середнього шкільного віку.

 
argo-unfДата: Середа, 29.12.2010, 23:16 | Повідомлення # 51
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Тепер деякі книги серії "ШКІЛЬНА РОМАН-ГАЗЕТА" (класика фантастичної поезії):

ҐЕТЕ Йоганн Вольфґанґ. Фауст. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2004. - 96 с. - (Шкільна роман-газета).

“Фауст” - це вершина роздумів геніального німецького поета Й. В. Ґете, трагедія, у якій ми бачимо ідейні підсумки його понад шістдесятирічної творчої діяльності. Трансформуючи у своєму творі народно-легендарний образ доктора Фауста, автор наділяє його рисами людини доби Просвітництва.

МІЦКЕВИЧ Адам. Пан Тадеуш. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2003. - 144 с. - (Шкільна роман-газета).

Поему поета-романтика А. Міцкевича “Пан Тадеуш” (1834) справедливо називають національною епопеєю. Під пером геніального поляка історія суперечки старопольських сімей через напівзруйнований замок, дещо безглузда і сумна, розгорнулася в цілу енциклопедію шляхетських звичаїв і побуту межі ХVІІ-ХVIII століть. Для широкого кола читачів.

Плюс книга з серії "СУЧАСНА ЛІТЕРАТУРА":

МАЛЕНЬКИЙ Ігор. Дідоніана. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2004. - 544 с. - (Шкільна роман-газета).

“Троянські лови” - перша книга міфологічної епопеї “Дідоніана. Слово про Дідону Вавилонську”, в якій автором здійснена спроба перегляду історії середземноморської цивілізації й витворення новітнього “дерева міфу” на основі індоєвропейської міфології та релігій, переказів про Дідону Карфагенську в “Енеїді” Вергілія та її сонетного переспіву Василя Івашка. Роман є чимось середнім між “Дон Кіхотом” та “Декамероном”, поєднуючи романтику мандрів, міфів, роздумів про шляхи розвитку людської цивілізації та перипетії українського сьогодення з оповідями про секрети зваблювання жінок Будди, Дон Жуана й Казанови, фантасмагоричні пригоди та десятки романтично-еротичних історій, пережитих героями, що в тривалих блуканнях стають Енеєм та Одісеєм.

 
argo-unfДата: Середа, 29.12.2010, 23:17 | Повідомлення # 52
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Далі - фантастика із серії "БІБЛІОТЕКА СВІТОВОЇ ЛІТЕРАТУРИ ДЛЯ ДІТЕЙ У 100 ТОМАХ "СВІТОВИД"" (деякі книги цієї серії вже є у бібліографії, тому їх опускаю):

СТРУГАЦЬКІ Аркадій і Борис. Малюк. Пікнік на узбіччі. Хлопець із пекла. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан; К.: Веселка, 2007. - 368 с. - (Бібліотека світової літератури для дітей у 100 томах “Світовид”).

Повісті Аркадія і Бориса Стругацьких “Малюк”, “Пікнік на узбіччі” та “Хлопець із пекла” - найцікавіші та найпопулярніші фантастичні твори для підлітків.
“Малюк” - це сумна історія самотньої дитини, котра з волі випадку опинилася на чужій планеті. Земляни, прагнучи контакту із могутньою негуманоїдною расою, хочуть використати Малюка в якості посередника, забуваючи, що він, попри все, - мудра жива істота, сформована особистість.
Сюжет твору “Пікнік на узбіччі” розгортається на Землі через тридцять років після прильоту невідомих прибульців. Деякі учені роблять дотепне припущення щодо мети інопланетного візиту - мовляв, це був такий собі пікнічок на узбіччі міжгалактичних трас. Усі залишки “сміття”, яке залишили прибульці, стають предметом полювання і пошуків, дослідів і нещасть.
Повість “Хлопець із пекла” розповідає про хлопця Гака з чужої, охопленої війною планети. Гак не уявляє себе поза війною, позаяк його змалку виховували як бійця. Головна проблема твору - проблема вибору: Гак-Бійцівський КІТ врешті-решт вирішує утекти з успішної і ситої Землі, яка люб’язно його прихистила, аби бути корисним на своїй згорьованій планеті.
Для середнього та старшого шкільного віку.

БЕРРОУЗ Едгар. Тарзан, годованець великих мавп. Повернення Тарзана: Романи. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан; К.: Веселка, 2007. - 432 с. - (Бібліотека світової літератури для дітей у 100 томах “Світовид”).

Захоплюючі історії про хлопчика Тарзана, вихованця диких джунглів, не залишать байдужими жодного читача.

БЕРРОУЗ Едгар. Тарзан та його звірі. Тарзанів син: Романи. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан; К.: Веселка, 2007. - 368 с. - (Бібліотека світової літератури для дітей у 100 томах “Світовид”).

Захоплюючі історії про хлопчика Тарзана, вихованця диких джунглів, не залишать байдужими жодного читача.

БУЛИЧОВ Кір. Селище. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан; К.: Веселка, 2006. - 304 с. - (Бібліотека світової літератури для дітей у 100 томах “Світовид”).

Фантастичний роман відомого російського письменника Кіра Буличова “Селище” перенесе юних читачів у небезпечний світ інопланетних мандрів. Під час космічного перельоту дослідницький корабель “Полюс” зазнав аварії, і групка людей, яким вдалося врятуватися, створила на чужій, дикій планеті невеличке поселення - селище. Жителі селища намагаються вижити серед хижих лісів і лютих тварюк - і попри те залишитися Людьми. Через 20 років на планету прилітає інший дослідницький корабель, який не здогадується про існування тут землян. Юні жителі селища - Дік, Казик, Мар’яна і Олег шукають прибульців, аби повернутися на Землю. Роман Кіра Буличова зацікавить читачів поєднанням фантастики і реалізму та допоможе зазирнути у цікавий світ космічних пригод.
Для середнього та старшого шкільного віку.

 
argo-unfДата: Середа, 29.12.2010, 23:21 | Повідомлення # 53
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Плюс із цієї-таки серії:

ГОГОЛЬ Микола. Вечори на хуторі біля Диканьки. Тарас Бульба. Вій. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан; К.: Веселка, 2004. - 336 с. - (Бібліотека світової літератури для дітей у 100 томах “Світовид”).

ВЕРН Жуль. Діти капітана Гранта. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан; К.: Веселка, 2004. - 576 с. - (Бібліотека світової літератури для дітей у 100 томах “Світовид”).

Герої творів Жуля Верна - мандрівники, вчені, винахідники, дослідники - завжди розумні, вольові, шляхетні й людяні. Вони не знають, що таке вагання, суперечності, сумніви. Обравши мету, йдуть до неї, долаючи труднощі й небезпеки; невтомно борються за свободу і справедливість, захищають бідних і знедолених.
З самого початку Жуль Верн підкреслює, що дії капітана Ґранта зумовлені його світоглядом патріота і є політичним протестом. З розвитком сюжету твору письменник неодноразово торкається актуальних проблем свого часу. Мандрівники шукають Ґранта в Південній Америці, в Австралії, в Новій Зеландії. Докладно розповідаючи про флору й фауну цих країн, Жуль Верн не забуває нагадати і про поневолення тубільних племен білими завойовниками-колонізаторами, про жорстокі репресії та рабське існування.

Останню книгу додаю до бібліографії, оскільки, як не крути, вона є нерозривне ціле трилогії, з якої інші дві -фантастика.

 
NickДата: П'ятниця, 31.12.2010, 00:27 | Повідомлення # 54
Адмірал
Група: Адміністратори
Повідомлень: 271
Репутація: 5
Статус: Offline
Quote (argo-unf)
Треба буде прочесати той-таки літфорум.

Зайшов я на цей сайт, там все затянуте павутинням, лише ваше повідомлення притягує увагу.

Роні-старший - один із родоначальників жанру наукової фантастики, пригодницької прози, романів про доісторичне минуле. Член Гонкурівської акалемії, з 1926 р. - її президент. З 1980 р. у Франції вручається премія Жозефа Роні-старшого за кращий твір у жанрі наукової фантастики, а його твори перевидаються і до теперішнього дня багатьма мовами.

В 2006 році книги Роні однієї назви вийшли (Вид. "Школа") під різними обкладинками і серіями. Як це подати в бібліографії - не знаю.

Роні-старший Ж. Печерний лев: Повість: [Для серед. шк. віку] / Пер. з фр.: А.О. Перепадя; [Іл.: Л.П. Дурасов]. — К.: Школа, 2006. — 202 c. Серія: "Світ неймовірних пригод".

Роні-старший Ж. Печерний лев: Повість / пер. з фр. А.О. Перепаді. — К.: Школа 2006. — 202 с.: іл. Серія (Моя улюблена книжка).

Роні-старший Ж. Боротьба за вогонь: Роман: Для середн. шк. віку: Пер. з франц. — К.: Школа, 2006. — 223 с.: іл. Серія "Світ неймовірних пригод".

Роні-старший Ж. Боротьба за вогонь: Роман: Для серед. шк. віку / Пер. з фр.; Худож. М.Вишеславцев, С.Железняк. - К.: Школа, 2006. - 224 с.: іл. - (Моя улюблена книжка).

Роні-старший Ж. Боротьба за вогонь; Печерний лев: [пер. з фр.]. — [Харків]: Пілігрим, [2005]. — 351 с.: іл. Серія (Бібліотека пригод).

Роні-старший, Ж. Боротьба за вогонь: Роман: [Для серед. шк. віку]: Пер. з фр. [Іл.: М.М. Вишеславцев]. — К.: Школа, 2005. — 223 c. Серия: "Світ неймовірних пригод".

 
argo-unfДата: П'ятниця, 31.12.2010, 01:27 | Повідомлення # 55
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Quote (Nick)
В 2006 році книги Роні однієї назви вийшли (Вид. "Школа") під різними обкладинками і серіями. Як це подати в бібліографії - не знаю.

Ну та так і подаю. Хоч книги й ідентичні, а "Боротьба за вогонь" - 100% гіперпереклад з російської smile (як, утім, більшість видань "Бібліотеки пригод"). НА безриб'ї...

 
NickДата: Неділя, 02.01.2011, 23:15 | Повідомлення # 56
Адмірал
Група: Адміністратори
Повідомлень: 271
Репутація: 5
Статус: Offline
Захарченко Олена. Дівчинка з химерами. - Київ: Факт, 2010. — 160 с.

У повісті йдеться про п'ятнадцятирічну Ольку Воробей, яка живе в часі, коли Радянський Союз вже серйозно розколотий, і з його тріщин, разом із новонародженими паростками незалежної України, у світ почали вириватися містичні істоти, яких дуже складно не те що усвідомити, але й просто уявити.
Непримітна на вигляд і в навчанні школярка з батьківщини Олени Захарченко, Рівного, боїться за світ, страждає від самотності й містичних химер. У неї є дві подруги: реальна й умовно "реальна". Перша пізнає життя через дискотеки на Сєвєрному, алкоголь, цигарки і хлопців. Інша є язичницею з Київської Русі й прийшла в цей світ через Ольку, бо та пише про неї роман.

Дністровий Анатолій. Дрозофіла над томом Канта. — Львів: ЛА "Піраміда", 2010. — 148 с.

"Дрозофіла над томом Канта” – це неспішний монолог тридцятилітнього викладача філософії. Такий герой мав би бути нудним і несьогосвітнім, однак Анатолію Дністровому вдалося зруйнувати наші читацькі стереотипи й навіть філософа представити людиною пристрасті.
Тим більш, що Павлове велике кохання виявилося направду трагічним. Дівчина помирає, але обіцяє: я повернуся; а коли не зможу повернутися, то ришлю замість себе іншу.
У квартиру вочевидь не аж так облаштованого в побуті київського інтелектуала часом навідуються дивні гості, шукаючи напівмістичну й, мабуть, всемогутню бабу Маґду, що колись тут мешкала. І одного дня...
Що ж, і раціональні філософи не можуть, на щастя, врятуватися від впливу на їхнє життя явищ містичних чи принаймні непоясненних".

Надія Гуменюк, "Білий вовк на чорному шляху". - Київ: Ярославів вал, 2010. — 142 с.

Адміністратор премії "Книга року Бі-Бі-Сі" Світлана Пиркало - про книгу Надії Гуменюк.
"Книжка - про хлопчика, який через комп'ютерну гру потрапляє в інший світ, де існує собі паралельна Україна, в якій живе козак Мамай - міфічна істота, яка може рухатися між світами. У цій книжці відбуваються дивовижні речі: на Січ пробирається дівчинка-козачка, юні герої дізнаються таємниці української історії, борються з ворогами і мандрують між світами. А ще - люблять батьківщину. Хотілося б тільки, щоб книжка була зовні більше схожою на дитячу, бо за оформленням вона нагадує історичний роман для дорослих".

Сергій Жадан. Ворошиловград. — Харків: Фоліо, 2010. — 442 с.

Експерт Бі-Бі-Сі, блогер "Української правди" Ірина Славінська представляє роман Сергія Жадана "Ворошиловград".
"Прекрасний роман із усіма можливими чеснотами: сюжет, голос оповідача, вдале місце дії. Мені особисто після прочитання захотілося поїхати в гості до родичів у Харківську область.
Безперечним новаторством Жадана є те, що він примудрився написати той-таки трендовий, але "не такий поморочений" текст про пошуки генетичної пам’яті (в романі присутні речовини, що змінюють свідомість). Хочеться відзначити плідне використання autofictionality - сплітання повністю особливої та нової художньої реальності з фрагментів об’єктивної дійсності.
Трохи напружив невластивий Жадану дидактизм, але пафос вдалося згасити низкою вдалих гумористичних, іронічних і сатиричних епізодів. З корисних дидактичних меседжів відзначу хіба що ідею "не кидайте одне одного".

Олександр Ірванець. Хвороба Лібенкрафта. - Харків: Фоліо, 2010. — 187 с.

Експерт Бі-Бі-Сі Андрій Куликов, телеведучий, - про книгу Олександра Ірванця.
"Нова антиутопія Олександра Ірванця підтверджує його репутацію майстра творення похмурого майбутнього.
Тим, хто читав багато творів братів Стругацьких (чи порівняно недавно дивився "Залюднений острів"), переслідування і знищення людей з червоними цятками на повіках може видатися надто знайомим, а у прокльонах переслідувачів може вчутися волання "Виродки!" Проте ідея вистави, в якій за всіх дійових осіб виголошує режисер, викликає набагато українськіші асоціації, а саме карнавали "Бу-Ба-Бу".
Читаючи роман, я не міг передбачити його закінчення, яке насправді закінченням не стало...

Браун Ден. Цифрова фортеця. — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2010. — 416 с. — Серія: Світові бестселери українською.

Захопливий роман від автора «Коду да Вінчі». Браун пропонує вам розгадати ще один код — надскладний, який приховує загрозу для всього світу!
Мережа Інтернет, яка оповила весь світ своїм павутинням, приховує страшну небезпеку. Невідомий ставить під загрозу особисте життя кожного.
Зброя загадкового ворога — лише набір символів і літер. Знешкодити її береться кращий шифрувальник США Сюзанна Флетчер. Але творець таємничого коду мертвий, а ключ до шифру, здається, безслідно втрачено...
Запеклий двобій в Інтернеті стирає межі між добром і злом.

Логвин Юрiй. Золоті копита. — К.: Український письменник, 2009. — 237 с.

Авантюрний роман. Сюжет — карколомно-інтригуючий. Пригоди, містика, еротика…

 
argo-unfДата: Неділя, 02.01.2011, 23:35 | Повідомлення # 57
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Рік закінчився, а книги - ще ні biggrin . Здорово!
 
NickДата: Неділя, 02.01.2011, 23:54 | Повідомлення # 58
Адмірал
Група: Адміністратори
Повідомлень: 271
Репутація: 5
Статус: Offline
Дивов Олег. Храбр. — К.: Теза, 2010. — 318 с.

Він вільно володіє всіма видами зброї, розмовляє багатьма мовами і служить київському князю. Знає ціну золоту, проте дружбу цінує більше. Вірує в Господа, але побоюється старих богів. На храбра Іллю Урманина чекають небувалі справи. І яким дивом він впорається, невідомо нікому. Майстерний роман — реконструкція життя Іллі Муромця — написаний дотепно і легко, дарує кілька годин невідривного задоволення.

Логвин Юр. Танці Шайтана. — К.: Теза, 2010. — 319 с.

«Танці Шайтана» – друга книжка з тетралогії «На козаку нема знаку» (Перша — "Золоті копита")
Чи знайдеться другий такий фартовий картяр — сумнівно. А такий коханець — й поготів. Він тримає слово і тримається козацьких звичаїв. Зачувши його, велетенські сторожові пси кидаються навтьоки. А коли він веде слід, людоловам не сховатись від безжальної кари. Друзі кличуть характерника Баламутом, а вороги — Шайтаном. Та до чого веде затятого відчайдуха таємниця смерті останнього рукоположеного лицаря — діда Пацюка? Вражаюча історична реконструкція. Легка і захоплива оповідь, сповнена справжніх характерницьких таємниць, дарує кілька годин невідривного задоволення. Читайте в тетралогії «На козаку нема знаку» романи «Танці Шайтана», «Золоті копита», «Коту масляна». XVI століття принесло Європі відкриття заморських земель, нескінченні релігійні війни, заколоти, повстання та змови, зради і безжальне нищення переможених. Та час народжував не лише кондотьєрів Кортеса, отруїтельку Марію Медічі, царя-садиста Івана Грозного та його опричника Малюту Скуратова. У кривавому вогненному вихорі тих часів гартувались душею і тілом козаки-відчайдухи, славні лицарі Запоріжжя. Що час був шалено жорстокий, то й герої несли в собі його ознаки: неймовірну відвагу, затятість, наполеглевість і часто-густо повну зневагу до своєї смерті і чужого життя. Саме про такого козака — Омелька — розповідає тетралогія. «Танці шайтана» — лауреат конкурсу романів, кіносценаріїв і п’єс «Коронація слова».

 
argo-unfДата: Понеділок, 03.01.2011, 15:58 | Повідомлення # 59
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
І це додаю з задоволенням.
 
NickДата: Понеділок, 03.01.2011, 18:35 | Повідомлення # 60
Адмірал
Група: Адміністратори
Повідомлень: 271
Репутація: 5
Статус: Offline
Енде Міхаель. Джим Ґудзик і машиніст Лукас: Повість / Пер. Ігорь Андрущенко. – К.: Грані-Т, 2010.– 292 с., іл.

Якщо поштар приніс на ваш острів посилку невідь від кого, адресовану бозна-кому, і в тій посилці виявилося... маленьке чорне немовля – це означає, що почалися пригоди.
Отож, машиніст Лукас, його паротяжиха Емма та спритний хлопчина Джим Ґудзик, який і був тим маленьким чорним немовлям, але вже встиг трохи підрости, віддаються пригодам сповна. Вони мусять здолати непрохідні гори з численними пастками, знайти шлях через пустелю, повну міражів, подружитися з ніби-велетнем і напівдраконом – а навіщо, як ви гадаєте? Звісно ж, для того, щоб звільнити викрадену принцесу!
Читайте повість культового письменника Міхаеля Енде, яка вперше принесла йому любов читачів та світову славу.

Наступні книги ще не вийшли, та їх можна запропонувати як інформацію до роздумів, хто встих прочитати "Голодні ігри", той обов'язково прослідкує за появою цих книг.

Сюзанна Коллінз. У вогні. - К.: КМ Publishing, 2011. —

Прдовження роману Сюзанни Коллінз "Голодні ігри". Хай як неймовірно, та в Голодних іграх Катніс Евердін і її приятель-трибут з Округу 12 Піта Мелларк дивом перемогли. Начебто можна розслабитися й святкувати, адже Катніс нарешті повернулася додому, до родини й свого давнього друга Гейла. Проте вдома все перекинулося догори дриґом. Гейл тримається на віддалі. Піта зовсім її відцурався. До всього поширюється чутка, що перемога Катніс і Піти збурила повстанський рух у Панемі. Та чи згодна Катніс узяти на себе відповідальність за вогонь, який розпалила несамохіть? Чи готова вона до витонченої помсти Капітолія?

Відгуки на роман:
Роман «У вогні» не тільки не розчарував мене, а й перевершив усі мої очікування. Він яскравий, як і «Голодні ігри», проте ще більше тримає в напрузі, адже ви вже знайомі з героями, ви страждали разом із ними.
Стефені Маєр

Сюзанна Коллінз. Переспівниця. - К.: КМ Publishing, 2011. —

«Хай везіння завжди буде на твоєму боці!» — побажали мешканці Округу 12 Катніс Евердін, коли вона вдруге вирушала на Голодні ігри. І їхнє побажання справдилося: Катніс дивом вижила. Але навіть вирвавшись із кількома іншими трибутами з кривавої арени, вона не може почуватися в безпеці. Панемом прокотилася хвиля повстань. Капітолій розлючений. Капітолій вимагає реваншу. І проти кого буде спрямована його помста? Звісно, проти головної підбурювачки—Катніс Евердін! Під загрозою і її родина, і друг Гейл, і всі мешканці Округу 12. Тож Катніс нарешті доведеться зробити вибір: померти в рабстві — чи загинути в боротьбі за свободу?

 
Форум » Україномовний форум фантастики » Книгоопис / Бібліографія » Фантастика ХХІ століття (Все що виходило після 2000-го і виходить зараз)
  • Сторінка 4 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Пошук:

Аргонавти Всесвіту © 2024