Аргонавти Всесвіту
сайт україномовної фантастики
[Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 3 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Форум » Україномовний форум фантастики » Книгоопис / Бібліографія » Фантастика ХХІ століття (Все що виходило після 2000-го і виходить зараз)
Фантастика ХХІ століття
NickДата: Четвер, 23.12.2010, 22:28 | Повідомлення # 31
Адмірал
Група: Адміністратори
Повідомлень: 271
Репутація: 5
Статус: Offline
Верн Жуль. 20 000 льє під водою. - Харків. ВД "Школа". 2009. - 480 с.

Верн Жуль. 20 000 льє під водою /О. Тиманюк, С. Суліма (пер. з англ.); М.Д. Фогель (адапт.). — Харків: Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2008. — 159 с.: іл.

Верн Жуль. Таємничий острів. - Харків: ВД "Школа". 2008. - 560 с.

Верн Жуль. 20 000 льє під водою /О. Тиманюк, С. Суліма (пер. з англ.); М.Д. Фогель (адапт.). — Харків: Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2007. — 159 с.: іл.

Верн Жуль. 20 000 льє під водою: Роман: Для серед. шк. віку / Пер. із фр. Д. Паламарчука; післямова О. Пономаревої; Невіл, Ріу (худож). — Тернопіль: Навчальна книга - Богдан; К.: Веселка, 2006. — 300 с.

Верн Жуль. Двадцять тисяч льє під водою /О.О. Дьоміна (пер.); А.М. Нєдял (худож.). — Донецьк: ТОВ ВКФ "БАО", 2006. — 416 с.: іл.

Верн Жуль. 20 000 льє під водою: [пер. з фр.] /[Іл. Ю. Чурсин]. — [Харків]: [Школа]: Пілігрим, [2004]. — 384 с.: іл.

Верн Жуль. Таємничий острів: Роман: Для серед. шк. віку / Пер. з фр. В. Омельченка; Г. Акулов, П. Луганский (худож.).— Тернопіль: Навчальна книга-Богдан; К.: Веселка, 2004. — 528 с.: іл.

Верн Жуль. Таємничий острів: [пер. з фр.] /[Іл. Н. Козлова]. — [Харків]: Пілігрим: [Школа], [2004]. — 496 с.: іл.

Верн Жуль. Замок у Карпатах = Le chateau des Carpathes: Пригодницько-фантастична повість / Пер. з фр. М.Шудрі. — Київ: Криниця, 2003. — 96 с.: іл.

 
argo-unfДата: Четвер, 23.12.2010, 23:05 | Повідомлення # 32
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Спасибі! Приємно, що починають видавати класику, хоч і зі скрипом.

А оце я нарив по мережі... smile І, вочевидь, ще не все. Даруйте, що подаю насипом - у бібліографії все систематизую по роках. На жаль, у одне вікно не полізло, так що див. нижче...

КІНГ Стівен. Шукач. Темна вежа I. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2007. - 240 с. - (Світові бестселери - українською).

Роланд був лицарем-стрільцем у рідній країні. Зрада змусила його вирушити в мандри, метою яких став пошук Темної вежі, де зберігаються відповіді на всі питання. Щоб відшукати потаємний шлях, він має йти слідами загадкового та небезпечного чоловіка в чорному, який сіє смерть та нещастя, воскрешає негідників...
Чи знайде Роланд заповітну Вежу, чи здолає монстрів, які заступатимуть йому шлях, чи подолає чоловіка в чорному?

КІНГ Стівен. Крізь час. Темна вежа IІ. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2007. - 464 с. - (Світові бестселери - українською).

На березі Західного моря, де Роланд подолав чоловіка в чорному, він вступає у нерівний двобій з чудовиськами, які тяжко поранили його. Але з кожним кроком герой наближається до мети своїх мандрів - загадкової Темної вежі.
Проте в пророцтві сказано, що доленосну роль у його пошуках зіграє Трійця: монстр під назвою героїн, незвичайна жінка і смерть, яка спостигне не його. Відчинивши таємничі двері, Роланд потрапляє...

КІНГ Стівен. Загублена земля. Темна вежа IІІ. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2008. - 576 с. - (Світові бестселери - українською).

Це край землі Роланда, так званого Околоміра. Вони довідались про те, що таких стежин всього шість, і всі вони випромінюють світло. У місці перетину цих променів в самому центрі Роланд сподівається знайти міфічну Вежу.
Після багатьох пригод Роланду вдається повернути в Околомір Джейка, хлопчика, яким Роланд пожертвував під час переслідування Людини в Чорному. У Джейка виявляються дві книги: одна із загадками без відповідей, інша - присвячена подорожі дітей на потягу. Джейк купив ці книжки в магазині Кальвіна Тауера, зловісного і таємничого персонажа.
Незабаром до героїв приєднується Ой, незвичайна істота, що нагадує єнота, собаку і борсука...

КІНГ Стівен. Чаклун та сфера. Темна вежа IV. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2008. - 784 с. - (Світові бестселери - українською).

Найвідоміший цикл майстра жанру хорор!
Колись Роланд дізнався, що Темна вежа почала руйнуватися, а отже світу загрожує небезпека. Через її пошуки він втратив кохану. І тепер Роланд і його друзі вже не можуть зректись свого шляху.
На них чекають нові зустрічі і небезпека, страшніша за смерть...

КІНГ Стівен. Вовки Кальї. Темна вежа V. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2010. - 720 с. - (Світові бестселери - українською).

Роланд і його безстрашні друзі продовжують свою подорож світами. На їхньому шляху зустрічається селище Калья.
Скоро сюди прийдуть істоти, яких називають вовками, і заберуть із собою половину дітей містечка.
Стрілець обіцяє допомогти їх врятувати. Але чи зможе він зупинити вовків?

КІНГ Стівен. Острів Дума. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2008. - 688 с. - (Світові бестселери - українською).

Едгар потрапляє в аварію. Він залишається живим, але з роздробленою ногою і без руки. Приступи неконтрольованої агресії змушують його покинути рідне місто. За порадою психіатра Едгар починає малювати. І виявляється, що, наче компенсуючи всі нещастя, доля наділяє його незвичайним талантом до живопису. Його картини можуть змінювати життя людей, які на них зображені. Едгар повертає зір своєму новому другу, виліковує стару жінку, що страждала на хворобу Альцгеймера. Але з кожним днем сила картин зростає, і Едгар вже не може її стримати. Дар виривається з-під контролю, це вже не дарунок долі - це страшна сила, яка здатна вбити найдорожче... Насолоджуйтесь по-кінгівськи неперевершеним романом!

КІНГ Стівен. Історія Лізі. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2007. - 624 с. - (Світові бестселери - українською).

...Лізі з дивовижною гостротою відчула, що якась проява підкрадається до неї і чекає лише настання темряви, щоб зробити свій хід. Свій СТРИБОК.
Відчуйте приголомшливу реальність паралельних світів Стівена Кінга!

 
argo-unfДата: Четвер, 23.12.2010, 23:08 | Повідомлення # 33
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Далі...

ТОЛКІН Дж. Р. Р. Гобіт або Туди і Звідти. - Львів: Астролябія, 2007. - 320 с.

Це історія надзвичайної пригоди, яку втнула ватага ґномів, узявшись відшукати загарбане драконом золото. Мимохіть учасником цієї ризикованої виправи став Більбо Торбин, прихильний до комфорту і позбавлений амбіцій гобіт, котрий, на власний подив, виявив неабияку винахідливість і вправність у ролі зломщика. Сутички з тролями, ґоблінами, ґномами, ельфами та гігантськими павуками, бесіда з драконом, Смоґом Величним, і радше мимовільна присутність на Битві П’ятьох Армій - ось лише деякі пригоди, що їх судилося пережити Більбо. Але траплялись і світліші моменти: щира дружба, смачне частування, сміх та пісні.
Написаний професором Толкіном для власних дітей, “Гобіт” відразу ж по виході в світ зустрів палке схвалення. Ця дивовижна історія, цілком закінчена та вивершена, водночас є преамбулою до “Володаря Перстенів”.

ТОЛКІН Дж. Р. Р. Володар перстенів / Переклад з англійської Олени Фешовець, переклад віршів Назара Федорака. - Львів: Астролябія, 2006. - 1088 с.

“Володаря Перстенів” не можна описати кількома словами. Величний твір Дж. Р. Р. Толкіна має в собі щось від героїчної романтики і класичної наукової фантастики. Але таке означення все ж не передає сучасному читачеві всі особливості книги, весь спектр її значень. Почергово то комічна й домашня, то епічна, а подекуди навіть страхітлива оповідь переходить через нескінченні зміни сцен і характерів у цьому фантастичному світі, кожен елемент якого виглядає цілком реалістично. Толкін створив нову міфологію вигаданого світу - світу із власним часом і простором.
Це ювілейне видання світового бестселера містить додатки і карти оригінального твору, а також післяслово до україномовної версії, написане Олександром Ірванцем і Леонідом Рудницьким. Переклад твору повний, виконаний із мови оригіналу. Під час перекладу враховано рекомендації автора і фахівців-філологів.

ТОЛКІН Дж. Р. Р. Сказання з Небезпечного Королівства / Переклад - К. Оніщук та О. О`лір). - Львів: Астролябія, 2009. - 400 с.

Це найбільш повне зібрання знаменитих коротких оповідей Дж. Р. Р. Толкіна. П'ять історій, написаних так само майстерно та вишукано, як і улюблений багатьма “Гобіт”, витворюють дивовижний світ, який не хочеться покидати: іграшковий песик Роверандом, подорожуючи на Місяць та в морські глибини, знаходить нових друзів і вчиться не ображати чарівників; Фермер Джайлз із Гема, ненароком прогнавши лихого велетня, змушений удавати із себе героя і ставати до бою з драконом Хризофілаксом; у Пригодах Тома Бомбадила йдеться про фантастичні мандри старого веселуна й про знайомства з гобітами, принцесами, гномами та тролями; Ковалю з Великого Вуттона випало проковтнути чарівну зірку, яка стає його перепусткою у Дивокрай; а Листок пана Дрібнички - це все, що залишилося у цьому світі від досконалого дерева маленького художника, котрого, як і всіх нас, чекала довга неуникна подорож. Ці історії доповнено есеєм “Про чарівні історії”, де викладено теоретичні засади творчості славетного автора “Володаря Перстенів” і “Сильмариліона”, передмовою Тома Шиппі - письменника і дослідника літературного спадку Толкіна - та пречудовими ілюстраціями Алана Лі. Усе це підносить книгу до рівня непересічної події для всіх шанувальників справжнього мистецтва слова.

ТОЛКІН Дж. Р. Р. Сильмариліон. - Львів: Астролябія, 2008. - 416 с.

Ця книга - легендарна провісниця “Володаря Перстенів” - пропонує нам цілісну міфологічну історію майстерно вифантазуваного, але такого реалістичного світу Середзем’я. Стрункий і взаємопов’язаний кодекс, у якому йдеться про епічну боротьбу між добром і злом, становлять окремі твори: “Айнуліндале” - міф про Творення світу, про виникнення Зла та причини Падіння; “Валаквента” - картина ієрархії божественних сил, зображення їхньої вдачі та ролі у Творінні; “Квента Сильмариліон” - історія повстання Феанора та його роду проти богів, вигнання повстанців із Валінору та їхнє повернення до Середзем’я, а також безнадійної, незважаючи на жертовну мужність, війни з великим Ворогом за Сильмарили - досконалі коштовності, що їх виготовив Феанор, а викрав Морґот; “Акаллабêт” озповідає про падіння великого острівного королівства Нуменор наприкінці Другої Епохи, а розповідь “Про Перстені Влади” подає короткий огляд величних подій Третьої Епохи, насамперед - перебіг Війни за Перстень.

ДЕ ІЛЛАТ Домінік. Древній руйнівник. - К.: Факт, 2008. - 680 с.

Ліберальна ідеологія, правова свідомість, гуманістичний світогляд, сучасна культура, західна цивілізація - єдино можливі та правильні? Найкращі? Досконалі? Вершина суспільного розвитку? Ні! Можлива інша ідеологія. Відмінна свідомість. Різні світогляди. Кожна культура своєрідна, цивілізація унікальна. Інші світи існують. У цьому ви переконаєтесь, прочитавши цю книгу.

 
argo-unfДата: Четвер, 23.12.2010, 23:10 | Повідомлення # 34
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Ще далі...

СТОКЕР Дейкр, ГОЛТ Айєн. Дракула: Повстання мерців. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2010. - 464 с.

Найкраще продовження бестселера Брема Стокера - єдине, яке було схвалене спадкоємцями уславленого письменника. Найнесподіваніша та найскандальніша історія, що продовжує оповідь про графа Дракулу. Дін Квінсі приголомшений відкриттям - його батько, Джонатан Харкер, став прототипом головного героя роману Стокера, і його смерть приховує страшну таємницю. Квінсі прагне дізнатися правду про батька і помститися за нього. Навіть потойбічні сили не здатні зупинити його. Але мати юнака знає більше. Вже багато років вона приховує від сина шокуючу таємницю - він не зовсім людина...

ЗАВІТАЙЛО Тарас. Зброя вогню. - К.: Наш час, 2006. - 144 с. - (Нове українське фентезі).

Наші далекі предки вірили, що окрім того світу, в якому живемо ми, люди, існує ще й світ інший. У тому, іншому світі, живуть боги, духи, демони, русалки, вовкулаки й інші загадкові створіння. В міфах і переказах, казках і легендах дожили вони до наших днів. Наші пращури вірили, що світ чарів і магії не десь далеко, на небі чи під землею… Ні, він поряд. Часто перемежовується зі світом нашим, являючи свою іноді смішну, а часом страшну сутність. А можливо, він і не зникав, той старий, дивний світ? Можливо, ми просто забули, як воно – відчувати його, бачити його, чути?.. Можливо, саме тому, фентезі став таким популярним жанром у всьому світі, і сучасна людина, обтяжена техногенною цивілізацією, намагається побачити іншу, втрачену нею грань буття. Забуті знання і таємниці? Хто знає…

ЗАВІТАЙЛО Тарас. Діти Праліса. - К.: Наш час, 2007. - 120 с. - (Нове українське фентезі).

У новій книжці Тараса Завітайла “Діти Праліса” читач має змогу знову зануритися у світ фентезі й зустріти знаних із попередніх творів героїв - Пташку, Андрія з Гапкою, Упиря та іншу братію. Потрапляючи у світ чаклунів і мавок, долають перешкоди і відкривають таємницю дітей Праліса - демона, який створив усю погань на нашій землі. Чи під силу буде тендітній Пташці та її друзям протистояти силам темряви? Читайте, вас чекає ще одна історія про вічну боротьбу світла й темряви, боротьбу добра і зла.

ЗАВІТАЙЛО Тарас. В тіні янгола смерті. - К.: Наш час, 2007. - 128 с. - (Нове українське фентезі).

На тебе чекає захоплива подорож у минуле, під час якої ти дізнаєшся про історію знайомства козаків-характерників і білої нечисті — героїв попередніх творів автора. І, звісно ж, — пригоди, відвага, щира дружба і прекрасні почуття...

ЗАВІТАЙЛО Тарас. Coma.ua. - К.: Наш час, 2007. - 88 с. - (Нове українське фентезі).

Химерний світ снів... Що це? Брама до потойбіччя і світу духів? Чи може це інший вимір та інша реальність, така близька і водночас далека, щільно переплетена з нашим, сповненим хиткою раціональністю світом? Полиньте у глибину хаосу, наберіться терпіння і віри у надзвичайне. У добрий шлях!

ТИСОВСЬКА Наталія. Шаман. - К.: Наш час, 2008. - 392 с. - (Нове українське фентезі).

Молодий журналіст Юрась Булочка давно мріяв про справжнє відповідальне завдання. Але подорож у районне містечко Рябокінь стала для нього випробовуванням і в прямому, і в переносному значенні слова, адже розплутати загадкове подвійне убивство ― це вам не кіт начхав! Та хіба упорався б Юрасик, якби у розслідуванні йому не допомогли химерні істоти, які буцімто живуть тільки у казках?.. ― Овва! Ви не вірите ні в лісових духів, ні в домовиків? А може, вам просто боязко зазирнути у незнане? Бо насправді воно зовсім поряд ― варто тільки прокласти місточок між світом реальним і світом химерним, варто тільки захотіти побачити невидиме...

 
argo-unfДата: Четвер, 23.12.2010, 23:10 | Повідомлення # 35
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Наступні...

РИДІНГ М. NOSTRADAMUS. Таємниця пророка. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2010. - 336 с.

З тисячі зроблених Нострадамусом пророцтв людству відомо лише 942. Письменник Адам Сабір випадково дізнається про невідомі досі рукописи великого провидця.
Давні записи сховані у старої циганки. Адам вирішує знайти їх, але несподівано розуміє, що його переслідують.
Таємне товариство прагне заволодіти цими документами, бо знає, що вони приховують жахливу таємницю.
Що ж було у тих записах? Невже вони якось пов`язані з пророцтвами давніх майя?
Що принесе людству 2012 рік?

БРАУН Ден. Код да Вінчі. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2006. - 480 с. - (Світові бестселери - українською).

Ця історія про неймовірне розслідування і приголомшливі відкриття Роберта Ленґдона та Софі Неве, без перебільшення, перевернула світ. Ден Браун створив легенду, в яку повірили всі, - попри відчайдушний опір Ватикану. Скандали навкруг роману, здається, не вгамуються ніколи, чому сприяє недавня його екранізація. А секрет цього величезного успіху полягає в тому, що Денові Брауну вдалося, як нікому до нього, наочно довести, що так звана історія та політика - це тільки ширма, за якою приховані величезні таємниці...

БРАУН Ден. Янголи і демони. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2008. - 544 с. - (Світові бестселери - українською).

Відгуки критиків і читачів свідчать: цей роман перевершує всі твори автора! Прочитайте його та переконайтеся: Церква й політика - лише завіса для приховування приголомшливих таємниць. Ілюмінати. Давній таємний орден, що у добу середньовіччя вів запеклу боротьбу з офіційною Церквою. Легенда далекого минулого? Можливо... Але чому на грудях вбитого за загадкових обставин вченого-винахідника антиматерії випалено саме символ ілюмінатів? Професор з Гарварда Роберт Ленґдон та донька вбитого починають власне розслідування - і доходять неймовірних висновків!

БРАУН Ден. Втрачений символ. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2009. - 608 с. - (Світові бестселери - українською).

На запрошення давнього друга, масона Пітера Соломона, професор Роберт Ленґдон приїздить до Вашингтона і... потрапляє у пастку таємничого злочинця. Виявляється, ніхто його не запрошував, а сам Пітер безслідно зник. Лише відрубана рука масона вказує шлях до таємниці.
Ленґдон починає шукати друга, але злочинець сам знаходить професора. В обмін на життя Пітера він вимагає розшифрувати символи масонів і відкрити древній портал, який може перетворити людину на Бога...
На межі життя і смерті Ленґдон розгадує цей секрет. Але чи треба людям знати його?

РОЛЛІНС Дж. Карта з кісток. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2007. - 1088 с. - (Світові бестселери - українською).

Історико-пригодницький трилер перенесе вас до світу надзвичайних пригод, шалених погонь і містичних таємниць. Реліквії християнської віри чи стародавні артефакти? Мощі святих чи віхи, які вказують на потаємний шлях до найвеличнішого в історії людства скарбу? Цю таємницю мають розкрити командор Грейсон Пірс і лейтенант Рейчел Верона. Дивне пограбування Кельнського собору, вибух в архіві Ватикану свідчать: дізнатися секрет святинь прагне могутня таємна організація - члени ордена Драконового двору. Хто перший заволодіє безцінним скарбом, що дає необмежену владу?

РОЛЛІНС Дж. Останній оракул. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2009. - 448 с. - (Світові бестселери - українською).

На нас чекають захопливі мандрівки по всьому світу і, врешті, цілком несподіване бачення американським письменником політичної історії сучасних України та Росії.

МОСС К. Лабіринт. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2006. - 640 с. - (Світові бестселери - українською).

Вперше українською! Золотий вибір найпрестижнішого книжкового клубного рейтингу Richard&Judi: краща книжка 2006 року в номінації “БЕСТСЕЛЛЕР НА ВСІ ЧАСИ”. Середньовіччя і сучасність пов’язані таємницею святого Грааля. Той, хто намагається заволодіти ключем до нього - чарівними книгами та перснем - ризикує життям. Їх пильно охороняють члени таємного товариства Нублессо, передаючи своїм нащадкам секрет артефактів. У наш час один з них знайшли археологи... Захоплива історія людських стосунків, взаємин у родині, палкого кохання, зради, суперництва і таємниць сивої давнини полонила мільйони читачів.

 
argo-unfДата: Четвер, 23.12.2010, 23:11 | Повідомлення # 36
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
ЛЕМ Станіслав. Голeм XIV. - Львів: Літопис, 2002. - 144 с.

“Голем XIV” - це цикл лекцій і зустрічей з людьми найрозумнішого та найпотужнішого комп’ютера, сконструйованого людиною. Це історія зародження “комп’ютерних почуттів” “Голема XIV” та “Чесної Ані”, їхня “комп’ютерна мораль”. Але зрозуміло, що книга фантаста Станіслава Лема не стільки про комп’ютери, скільки про нас, людей.
Для широкого кола читачів.

ПУЛЛМАН Філіп. Магічний ніж. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2007. - 352 с. - (Світові бестселери - українською).

Філіп Пуллман вважається гідним продовжувачем традицій Дж. Р. Р. Толкієна. Не випадково права на екранізацію трилогії “Темні початки” придбала кінокомпанія, яка нещодавно екранізувала суперпопулярну трилогію “Володар перснів”. Опинившись у скрутному становищі, англійський хлопчик Віл випадково знаходить шлях до іншого світу, де доля зводить його зі сміливою Лірою. Дівчинці дуже важко: вона мусить переховуватися від сил Зла, які намагаються знайти і знищити її. Але тепер у Ліри є новий товариш, зустріч з яким надихає її на нові подвиги. Діти знаходять справді дивовижну річ - магічний ніж, за допомогою якого можна робити вікна до інших світів. Вони мусять будь що зберегти його, адже у протилежному випадку Всесвітові загрожує втрата рівноваги...

ПУЛЛМАН Філіп. Північне сяйво. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2007. - 400 с. - (Світові бестселери - українською).

Філіп Пуллман вважається гідним продовжувачем традицій Дж. Р. Р. Толкієна. Не випадково права на екранізацію трилогії “Темні початки” придбала кінокомпанія, яка нещодавно екранізувала суперпопулярну трилогію “Володар перснів”. ...Перехрестя світів... Місто, населене виключно дітьми, оскільки дорослим там знаходитися небезпечно - жахливі примари полюють на їхні душі... Могутній лорд, який зібрав озброєні сили, сподіваючись похитнути авторитет Бога... І його юна донька, якій він готує надзвичайну долю... Врешті-решт з’ясовується, що майбутнє Всесвіту залежить від однієї простої речі - кохання головних героїв, які за час пригод стали дорослими...

ПУЛЛМАН Філіп. Янтарне скло. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2007. - 480 с. - (Світові бестселери - українською).

Р. Р. Толкієна. Не випадково права на екранізацію трилогії “Темні початки” придбала кінокомпанія, яка нещодавно екранізувала суперпопулярну трилогію “Володар перснів”. Заключна книга трилогії “Його темні матеріали” видатного майстра слова Філіппа Пуллмана. Книга розповість про небезпечні пригоди дівчинки Ліри, що мешкає у іншому, схожому на наш, світі та її друга Віла. Діти мандрують різними світами, уникаючи контактів із воїнами Зла, бо за старовинним пророцтвом після глобальної катастрофи саме на Ліру чекає доля другої Єви, матері всього людського. Разом з героями юний читач порине у вир надзвичайних подій: подорож до підземного світу, поєдинок сил Добра і Зла, зустріч з душами померлих друзів і, нарешті, розставання Віла та Ліри, які встигли полюбити одне одного, але заради збереження рівноваги у Всесвіті змушені повернутися кожен до свого світу.

ГОУКС Джон Твелф. Темна ріка. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2008. - 368 с. - (Світові бестселери - українською).

Рідні брати Майкл і Габріел Коррігані наділені здатністю переходити з нашого до інших світів. За це їх названо Мандрівниками.
Кожен з них обирає власний шлях.
Майкл служить Табулі - організації, що воліє встановити абсолютний контроль над людством. Натомість Габріел протистоїть таким намірам спільно зі своїми друзями та охоронницею - молодою Арлекіноюна ім`я Майя.
Обидва брати мусять якнайшвидше відшукати свого батька, теж Мандрівника.
Кому пощастить знайти його першим? Хто цього разу переможе в боротьбі сил Добра і Зла?

ҐРЕҐОРІ Джилл, ТІНТОРІ Карен. Книга імен. - Харків: Книжковий клуб “Клуб сімейного дозвілля”, 2007. - 352 с. - (Світові бестселери - українською).

Ще у передвічні часи рукою першої людини було записано імена праведників, на яких тримається рід людський. Члени таємної секти гносеїв століття за століттям знищують цих людей, прагнучи утвердити владу сил зла на землі.
Однак таємниця книги стає відомою ще одній людині - Девідові, якому імена обраних відкриває... смерть.
Він переконується - усі катаклізми в історії - лише наслідок жорстокої боротьби за владу над світом. До неї стає і герой роману, прагнучи врятувати падчерку від переслідувань убивць-фанатиків. Адже її ім`я також є у списку...

 
argo-unfДата: Четвер, 23.12.2010, 23:12 | Повідомлення # 37
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
І ще ось це...

ЛЕМ Станіслав. Соляріс: Роман / Переклад з польської Дмитра Андрухова. - Львів: Кальварія, 2007. - 200 с.

“Соляріс” - найвідоміший роман Станіслава Лема. Саме з нього почалася світова слава письменника. “Соляріс” вважається класикою scence fiction, його перекладено безліччю мов і двічі екранізовано режисерами зі світовими іменами.

ГРІН О., СЕНТ-ЕКЗЮПЕРІ А. Пурпурові вітрила. Та, що біжить по хвилях. Маленький принц. - Харків: Школа, 2006. - 364 с. - (Бібліотека пригод).

ГОГОЛЬ М. В. Тарас Бульба. Вій. Вечори на хуторі поблизу Диканьки. - Харків: Школа, 2007. - 416 с. - (Бібліотека пригод).

 
argo-unfДата: Четвер, 23.12.2010, 23:13 | Повідомлення # 38
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
А оці дві книги наразі в бібліографію не вміщаю, позаяк не вдалося визначити їх рік видання.

БЕРРОУЗ Едгар. Тарзан. - Донецьк: Бао, 2009 (?). - 288 с. - (Бібліотека світового бестселера).

Світові бестселери стають ближче до вітчизняного любителя пригодницької літератури. Увазі читачів пропонується авторизований переклад українською мовою роману американського письменника Едгара Берроуза “Тарзан - годованець мавпи”. Головного героя твору немає потреби представляти: про Тарзана - нащадка англійських аристократів і мавпячого знайду чули всі. Динамічний сюжет та карколомні пригоди, у які раз за разом потрапляє головний герой, зроблять читання по-справжньому захопливим. Видання розраховане на широкий читацький загал.

УКРАЇНСЬКА КЛАСИЧНА ЛІТЕРАТУРА: Містика та жахи. - Донецьк: Бао, 2009 (?). - 288 с.

Український народ створив безліч легенд та переказів, що викликають у читача насправді містичний жах. Вітчизняна література перейняла той народний потяг до таємничого - майже у кожного українського автора можна знайти яку-небудь страшну історію про чортів, мерців, відьом та іншу нечисть. До видання ввійшли кращі твори, що розкривають містичну тему у вітчизняній літературі: “Мертвецький великдень” та “Конотопська відьма” Григорія Квітки-Основ’яненка, “Марко Проклятий” Олекси Стороженка, “Мертвецький танок” Пантелеймона Куліша, “Чари” Марка Вовчка, “Упир” Степана Руданського, “Мавка” та “Як русин товкся по тім світі” Івана Франка, “Відьма” Михайла Коцюбинського, “Чарівний млин”, “В хуртовину” та “Відьма” Степана Васильченка. І сьогодні ці твори бентежать читацьку уяву. Видання адресовано широкому колу шанувальників українського слова.

 
NickДата: П'ятниця, 24.12.2010, 00:55 | Повідомлення # 39
Адмірал
Група: Адміністратори
Повідомлень: 271
Репутація: 5
Статус: Offline
Берроуз Едгар. Тарзан. – Донецьк: ТОВ ВКФ «БАО», 2006. – 288 с. - (Бібліотека світового бестселера).

Українська класична література: Містика та жахи.– Донецьк: ТОВ ВКФ «БАО», 2009.– 288 с.- Серія: Художня література.

 
argo-unfДата: П'ятниця, 24.12.2010, 14:58 | Повідомлення # 40
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Красно дякую, проблема знімається! biggrin
 
NickДата: П'ятниця, 24.12.2010, 23:18 | Повідомлення # 41
Адмірал
Група: Адміністратори
Повідомлень: 271
Репутація: 5
Статус: Offline
Перша книга 2011 року:

Стівен Кінг. Під куполом: пер. з англ. та комент. О. Красюка. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2011. – 1024 с.

Нова книжка Стівена Кінга «Під куполом» вийшла друком українською мовою. Переклад став дуже очікуваним для усіх прихильників творчості всесвітнього майстра хорору, тим більше що він став одним з найперших світових перекладів цього твору.
Більше ніж тисяча сторінок неймовірно об’ємного, надзвичайно складного та дивовижно принадного твору Стівена Кінга вже чекають на покупців у всіх книгарнях країни.
Легендарний майстер жахів Стівен Кінг написав безліч оповідань і романів, за якими було знято десятки кіно- і телефільмів. Його книжки перекладено 33 мовами, видано у понад 35 різних країнах. В усьому світі надруковано вже понад 300 мільйонів екземплярів його книжок. А тепер нас очікує захоплююче перебування «під куполом».
Напередодні Гелловіна місто Честер Мілл у штаті Мейн невідома сила накриває прозорим Куполом. Навіть літаки розбиваються об цю енергетичну оболонку. Опинившись у замкненому просторі, хтось виявляє здатність до огидних злочинів, а хтось, на протидію цим покидькам, - до подвигів. Одному політикові навіть припала до душі ізольованість населення, яким тепер легко керувати. Тільки-от недовго триватиме ера його правління, адже сам Купол вороже налаштований щодо своїх заручників. Тож їхній час не просто обмежено. Він швидко спливає…

Сорокін В. Г. День опричника. — Харків: Фоліо, 2010. — 186 с. — Серія: "Карта світу"

...Ех, важка ти, служба Государева! Немає спокою опричнику Андрію Ком'язі цілий день — багато ще крамоли в країні. Саме в цей час, час Відродження Святої Русі, загострилася боротьба з ворогами не тільки зовнішніми, але й внутрішніми. Треба виправдовувати довіру Государя, і тому для Ком'яги й таких, як він, опричників найголовніше — «Слово й Діло». Непокірних — повісити, майно їхнє — знищити, дітей — у притулок, жінок — ну це як водиться... І не може бути жалю ні до кого, бо найголовніше — порядок. Вам це нічого не нагадує? У романі «День опричника», що за сюжетом передує іншому роману — «Цукровий Кремль» (вийшов у видавництві «Фоліо» 2010 р.), зображене не таке вже й далеке майбутнє — кінець 20-х років ХХI сторіччя. Чи виповниться?..

Сорокін В. Г. Цукровий Кремль. — Харків: Фоліо, 2010. — 220 с. — Серія: "Карта світу"

Це — перший переклад українською мовою нової книжки відомого російського письменника Володимира Сорокіна «Цукровий Кремль». Історії, об'єднані однією назвою, продовжують тему ймовірного близького майбутнього, що так яскраво автор змалював у романі «День опричника» (переклад українською також підготувало видавництво «Фоліо»)... Отже, 15 історій, 15 різних поглядів на Русь-матінку 2028 року, де поєднуються лубочні мотиви й нові технології: відрубані собачі голови на «мерседесах», публічні биття на лобних місцях і голограми, стрілецькі й роботи... А ще дисиденти, черги у магазинах, продукти по мінімуму, засилля китайської мови, обожнювання Государя, блаженні, кабаки, доноси... Так якою ж буде Росія 2028 року?

Карасу Б. Сад спочилих котів. — Харків: Фоліо, 2010. — 288 с. — Серія: "Карта світу"

У древньому середземноморському місті є традиція: кожні десять років влаштовують гру в «живі» шахи (гості міста проти місцевих), фігури якої — люди зі зброєю. Ця гра, центральна подія роману, може виявитися смертельною, так само як і почуття симпатії, що виникає між головними героями. «Сад спочилих котів» — це мозаїка, що складається з багатьох казко­вих історій. У такій історії може йтися про загадкову рослину, схожу на тюльпан, з’ївши яку людина не може далі брехати. Або це може бути стародавня оповідка про чудовисько, що роками живиться від тіла, в яке йому вдається впитися пазурами. Ці розповіді, на перший погляд, не мають відношення до головного сюжету, але вони вторять головній темі роману, якою є любов з її непоступливістю, прискіпливістю і непередбачуваністю.

Олекса Росич. Джовані Трапатоні. — Львів: Видавництво Старого Лева, 2010. – 376 с.

Колись давно жив на світі злий чаклун, і так багато злих діянь він скоїв за життя, що коли настав час помирати, великий страх обійняв його.
І щоб уникнути Божого суду, чаклун перетворив себе на чорного ворона. За допомогою чарівного ґудзика кожні триста років він продовжує своє життя ще на три століття. Аж ось раптом чарівний ґудзик десь загубився — і весь воронячий світ примушено до пошуків. Зло має велику силу. Та ще більшу силу має справжнє кохання — єдине, що може те зло подолати...

Повідомлення відредагував Nick - П'ятниця, 24.12.2010, 23:21
 
argo-unfДата: Субота, 25.12.2010, 00:09 | Повідомлення # 42
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Quote (Nick)
Перша книга 2011 року:

А кажуть, що машина часу неможлива в принципі! biggrin

Знайшов ще декілька книг за 2009 та 2010 рр.:

СВІФТ Джонатан. Мандри Гуллівера. - К.: Країна мрій, 2009. - 336 с. - (Улюблені книжки).

У всесвітньо відомому романі англійського письменника Джонатана Свіфта описано захопливі подорожі Лемюеля Гуллівера до різних фантастичних країн. Кумедні пригоди спершу лікаря, а потім капітана кількох кораблів нікого не залишать байдужими. Неперевершений майстер сатиричного жанру висміює людські вади і дурість, засуджуючи тиранію, брехню і лицемірство.
Для дітей середнього і старшого шкільного віку.

КІПЛІНГ Р. Мауглі. - К.: Країна мрій, 2009. - 400 с. - (Улюблені книжки).

Історія про хлопчика, якого виховали вовки, відома дітям в усьому світі. Цю казку люблять не тільки за те, що її герої-тварини мають дуже яскраві характери; маленьких читачів захоплює сміливість, кмітливість і безстрашні вчинки Мауглі. Твір Редьярда Кіплінга доводить, що людина як найсильніша істота на Землі несе відповідальність за наш світ.
Для дітей молодшого і середнього шкільного віку.

МАЛИНА Маріана. Фіолетові діти. - К.: Країна мрій, 2009. - 224 с. - (Фієста).

Вони прилетіли не з Марсу. Вони з’явились у звичайній школі. Читання думок на відстані, левітація, телепортація... виявляється, ці фантастичні здібності цілком реальні! Хто ж вони — індиго? Нова генерація надлюдей — чи безжальні виродки, здатні на вбивство? Їх бояться, ними цікавляться, їх тримають під прицілом... Що ж діяти молодому шкільному психологу Дарині Миколаївні, яка після загадкової смерті колеги-вчительки опинилася поміж двох таборів? Ставати на бік старої системи, яка намагається втримати контроль, чи захищати дітей, яких цькують зусібіч?

МАЛИНА Маріана. Випалений шлях (Фіолетові діти - 2). - К.: Країна мрій, 2010. - 256 с. - (Фієста).

Є ділянка на небі — між двох знаків зодіаку, цих стрілок небесного годинника — Стрільця і Скорпіона,— яка має назву Via Combusta, що перекладається з латини як "випалений шлях". Люди, народжені цієї пори, називаються змієносцями й володіють унікальними здібностями. От і хлопець на прізвище Радний, що на санскриті означає "коштовність", не усвідомлюючи цього, простує своїм випаленим шляхом, який нещадна доля щедро вимостила гострим камінням, бездонними прірвами й непролазними хащами. І гадки хлопець не має, що він — драбина, здатна відкрити людству вихід у незнані світи. От тільки коли відчиняться небесні двері, що чигає за ними на самого Радного — нове життя чи невідворотна смерть?..

СТІВЕНСОН Р. Л., ШЕЛЛІ М., ПОЛІДОРІ Дж. В. Франкенштайн. - К.: Країна мрій, 2010. - 320 с. - (Золотий бестселер).

Чи можна створити бестселер на заклад? Саме так Мері Шеллі написала роман про науковця Віктора Франкенштайна, який із мертвої тканини зліпив людину і вдихнув у неї життя, а Дж. В. Полідорі - повість "Вурдалак", першу історію про вампірів у англійській літературі... А чи може бестселер прийти уві сні? Ще б пак: якось Р. Л. Стівенсону наснився жахливий сон про роздвоєння особистості, і він за шість днів перетворив його на повість “Химерна історія доктора Джекіла і містера Гайда”... Три твори, що містяться у пропонованій збірці, чи не найбільше вплинули на майбутній розвиток ґотичної літератури.

СТОКЕР Брем. Дракула. - К.: Країна мрій, 2010. - 384 с. - (Золотий бестселер).

Роман Брема Стокера "Дракула", який побачив світ у 1897 році, мав приголомшливий успіх. Він досі є найвідомішим романом жахів у світовій літературі. Цей твір перекладено багатьма мовами, він витримав безліч перевидань, послужив за основу сценічних інтерпретацій та численних екранізацій. І сьогодні моторошне оповідання про вурдалака, який постає із могили, бентежить уяву, а серце зрадливо робить перебій від зачаєної здогадки: а раптом легенда про волоського князя Влада Цепеша на прізвисько Дракула, тобто Дракон, має під собою реальний ґрунт? Озирніться на темній вулиці - за вами можуть стежити чужі зловісні очі!..

А чи вважати фантастикою "Навколо світу за 80 днів" Ж. Верна?

І ще ось такий надибав "об'єкт зеро":
ФРЕЙКС Рендалл, ВІШЕР Вільям. Термінатор. - Донецьк: Бао, 200 (?). - ? с. - (Бібліотека світового бестселера).

 
NickДата: Неділя, 26.12.2010, 22:49 | Повідомлення # 43
Адмірал
Група: Адміністратори
Повідомлень: 271
Репутація: 5
Статус: Offline
Фрейкс Рендалл, Вішер Вільям. Термінатор: Фантастичні романи. — Донецьк: ТОВ ВКФ «БАО», 2006. – 400 с. - (Бібліотека світового бестселера).
– Термінатор – с. 3-198
– Термінатор-ІІ: Судний день – с. 199-398
Quote (argo-unf)
чи вважати фантастикою "Навколо світу за 80 днів" Ж. Верна?

В мене є дані про перші переклади цієї книги на Україні:
Верн Ж. Подорож довкола землі в 80 днях Юлія Верного. — Львів: Накл. Рус. т-ва пед., 1894. — 468 с.
Верн Ж. Подорож довкола землі в 80 днях. — Львів: Друк. НТШ, 1895. — 237, [2] с.
Та, на жаль, це не фантастика, просто цікавий пригодницький роман, а от Ф. Фрамер використав події роману для чисто НФ-роману "Другий курс Філеаса Фогга".
Quote (argo-unf)
А кажуть, що машина часу неможлива в принципі!

Думаю, це погляд на проблему з врахуванням лише тих законів, що відомі на цей час. Так як з часом знання про структуру простору-часу поглибляться, або одержать нове пояснення, то й для цієї проблеми, можливо, буде знайдено вирішення.

Бердник Олесь. Покривало Ізіди: Повісті, легенди, казки. — Київ: Вид-во «Схід-Захід, 2010. — 896 с.

Сини Світовида – с.5-112
Подвиг Вайвасвати – с.113-270
Дике поле – с.271-350
Покривало Ізіди – с.351-492
Окоцвіт – с.493-616
Лабіринт Мінотавра – с.617-750
Жива вода – с.751-870
Серце Матіоли та інші легенди – с.871-725

Брати Капранови. Кобзар 2000 + Нові розділи + Найновіші розділи. — Київ: Зелений пес, 2010. — 820 с.

„Кобзар 2000” Братів Капранових витримав п’ять перевидань. Але за цей час автори написали „Нові розділи” до нього, що вийшли окремою книжкою. І нарешті настав час об’єднати під однією обкладинкою обидва тексти – а для того, щоб зберегти ексклюзив Брати Капранови додали до знайомих вже читачам творів чотири найновіших розділи – „Якби ви знали, паничі”, „Кавказ”, „І мертвим, і живим” та „Молитва”.
Містичний зріз сучасної України, де відьми існують поряд із мобільними телефонами, вовкулаки та русалки не зважають на наявність автомобілів та бетонних парапетів, а жінки привертають коханих у ті самі способи, що й їхні прабабусі.
Романтичні, драматичні, іноді смішні і завжди цікаві історії розбито на дві частини: SOFT, рекомендований для жінок, та HARD – для чоловіків.
А для того, щоб знайти свою половину, треба тільки перевернути книжку.

Вовк Віра. Тотем скальних соколів. — Львів: БаК - бібліотека активного книгомана, 2010. — 116 с.

Події в історично-фантастичному романі розгортаються в містечку Кути де жили чотири групи людей. Вони жили по-сусідському хоч часом між ними виникали чвари. Вздовж Черемошу тягнулися села, наповнені легендами, звичаями, повір’ями. Суміш реальности, фантазії, сновидінь, міту від початків світу до сучасности. Герої роману захоплюють читача у світ невідомого начала, нищений різними пануваннями.

Гата Ева. Три чесноти, або казка про Оріхалк. — Львів: БаК - бібліотека активного книгомана, 2010. — 216 с.

Новий надзвичайно цікавий роман популярної письменниці!
Мешканці Краю провадять сіре, нецікаве, сповнене фальші життя. Як повернути колишню славу батьківщині, що потонула у мороці забобонів? Чи може одна людина вплинути на перебіг подій? Що треба зробити кожному задля покращення життя в країні? Відповідь на ці та інші запитання дає роман-феєрія «Три чесноти, або казка про Оріхалк».

 
argo-unfДата: Неділя, 26.12.2010, 23:22 | Повідомлення # 44
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Скидається на те, що в 2010 році у фантастиці справжній прорив! Дякую, додаю до Бібліографії.
До речі, я почав переводити у Бібліографію книги, які є в Бібліотеці, одночасно споряджаючи їх гіперпосиланнями. Гадаю, нема потреби їх тут згадувати - так я геть заплутаюся. Зате через деякий час можна буде просто додавати до вже наявного відсутні елементи.
 
NickДата: Неділя, 26.12.2010, 23:38 | Повідомлення # 45
Адмірал
Група: Адміністратори
Повідомлень: 271
Репутація: 5
Статус: Offline
Quote (argo-unf)
Гадаю, нема потреби їх тут згадувати

Думаю, це правильно, просто перед тим, як розмістити відповідь, треба буде перевірити, чи нема цих творів на сторінці відповідного року. Думаю також, не слід подавати матеріал гамузом, як було знайдено в Мережі, краще виділити книги одного року чи одного автора.

Люїс. Клайв Стейплз. Космічна трилогія: За межі мовчазної планети. Переландра. — Львів: Свічадо, 2010. — 380 c.

У середині 1930-х років два приятелі, викладачі Оксфордського університету Дж. Р. Р. Толкін і К. С. Люїс, не надто вдоволені станом тогочасної фантастичної прози, заходилися створювати для неї нові взірці. Відтак згодом, у 1950-х, з´явилася славнозвісна Толкінова епопея «Володар перстенів» і знамениті «Хроніки Нарнії» Люїса.
Та ще раніше, у 1938-1945 рр., К. С. Люїс написав «Космічну трилогію», яка була перекладена десятками мов і розійшлася мільйонними накладами по всьому світі... У першому романі трилогії – «За межі Мовчазної планети» - головного героя, кембриджського філолога Елвіна Ренсома, викрадають і силоміць вивозять на далеку планету Малакандру, де він зазнає дивовижних пригод. На Малакандрі у нього розкриваються очі на титанічну боротьбу добра і зла, яка невпинно точиться у Всесвіті. Дізнається Ренсом і про те, чому малакандрійці охрестили Землю Тулкандрою - Мовчазною планетою... Повернувшись додому, Ренсом невдовзі знову вирушає у космічні мандри - цього разу на райську планету Переландру, де ще панує первозданна ідилія. Там він має протистояти силам зла, які намагаються спокусити першу в тому світі жінку; над Переландрою нависає страшна загроза - адже вона може повторити трагічну історію Землі... Завдяки яскравим, насиченим неймовірними барвами образам та глибоким, напруженим діалогам «Переландра» вважається однією з вершин творчості К. С. Люїса, класичним взірцем філософської фантастики ХХ століття.
Переклад з англійської Андрія Маслюха.

Рушді Салман. Флорентійська чарівниця. — Київі: Видавництво Жупанського, 2010. - 288 с.

«Флорентійська чарівниця» (2008 р.) — новий роман Салмана Рушді, двічі лауреата Букерівської премії, автора скандально відомого твору «Сатанинські вірші», здобув блискавичну популярність у світі.
Письменник змальовує карколомні життєві шляхи своїх героїв — жінки і чоловіка доби Відродження у дещо феєричній, казково-пригодницькій формі, їхнє палке кохання на тлі тогочасних політичних подій, гаремних і двірцевих інтриґ та звичаїв, що побутували в Італії, Індії і Туреччині. Традиційно автор не припиняє дивувати читача незвичними поворотами сюжету і ризикованістю стилю, зіткненням філософії Сходу і Заходу.

Туллі Магдалена. Сни й камені [Sny i kamienie] / Пер. з пол. Віктор Дмитрук. — Львів: Кальварія, 2010. — 112 с.

«Сни й камені» — це метафорична історія розвитку великого міста (в якому впізнавані абриси Варшави), антиутопія, розповідь про невдалу спробу витворити досконалий світ.
За словами Авторки, «ця книжка — не про місто, вона — про життя і смерть». У плетиві реалістичних деталей та алегорій у «Снах і каменях» відкривається не якесь одне місто, а всі міста, і водночас, ще далі та ще глибше — бачення того, як створюються, змінюються та втрачаються світи. Це — синтез метафори та історії, притчі та анекдоту, оповіді й поеми. Тут немає героїв, проте є камені, в яких люди намагаються відтворити свій ідеал гармонії, і сни, в яких намагаються сховатися від навколишнього хаосу.

Шевченко Наталка, Шевченко Олександр. Привид у домі Гукала. — Київ: Грані-Т, 2010. — 144 с. — Серія: Дивний детектив.

Пригоди, які нам доведеться пережити в цій книжці разом із Командою Мрії, по-справжньому небезпечні.
Не лише сучасні злочинці, підступні викрадачі заморського птаха, а й моторошні примари з минулого опиняються тут на шляху четвірки «мрійливих» друзів та їхнього безстрашного поросяти Кабачка. Проте юні сищики мають на те раду: здоровий глузд, почуття гумору і… завжди дієвий метод провокації.
Та успішно розкрити заплутану справу - це, як то кажуть, півділа. Головне ж - навіть із переможеним супротивником повестися по-людськи. Саме так завжди чинять герої «дивних детективів» Наталки та Олександра Шевченків.

Повідомлення відредагував Nick - Неділя, 26.12.2010, 23:39
 
Форум » Україномовний форум фантастики » Книгоопис / Бібліографія » Фантастика ХХІ століття (Все що виходило після 2000-го і виходить зараз)
  • Сторінка 3 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Пошук:

Аргонавти Всесвіту © 2024