Аргонавти Всесвіту
сайт україномовної фантастики
[Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Україномовний форум фантастики » Наповнення сайту "Аргонавти Всесвіту" » Пакетна обробка книг. ((щоби записати в читалку).)
Пакетна обробка книг.
BobuaДата: Середа, 23.03.2016, 21:10 | Повідомлення # 1
Адмірал
Група: Перевірені
Повідомлень: 244
Репутація: 2
Статус: Offline
Пакетна обробка файлів.

Отже, маємо велику книгозбірню укрмовної фантастики. І то є добре.
Файли гарно оброблені і містять навіть форматування. І то ще краще smile Більше того, є фант. книги, які без форматування нечитні, бо, напр., звичайна мова і телепатична позначаються автором по різному (остання може бути показана похилим шрифтом).

 
Наразі я взявся переводити всі книги з компа в читалку.
Роблю це сотнями-тисячами файлів макросом для MS Word.
Вирішив його оприлюднити, мо ще комусь знадобиться.


Отже, макрос може:
1) повертати виноски у текст (у потрібне місце);
2) вносити правки до зовнішнього вигляду тексту (додавати абзацні відступи, короткі тире, апострофи, лапки); щоб додати щось від себе – дописуйте в макрос рядки типу SubEditReplace "  ", " " (в лапках текст "шукати", "замінити");
3) зберігати змінений документ як у doc форматі, так і у звичайні, легкі текстові файли (форматування буде замінене на ВВ-код), бо інколи буває, що улюблена читалка (або єдино доступна для простих телефонів з java) не вміє відкривати doc, fb2...
4) і найголовніше саме для цієї книгозбірні — макрос може додати до імені файлу перший рядок з тексту (в переважній більшості випадків, ~90%, там є прізвище і ім’я автора, а це дозволить згодом значно легше знайти в читалці бажаний твір).

Вади макроса:
1) Зберігає файли в текстові з кодуванням 1251 (звичайні кириличні файли). Але часто Ворд запитує про якісь втрати тексту (особливо для документів-макетів, які дійсно містять дивні символи на останніх сторінках). І доведеться або тиснути час від часу ОК (не хоче автоматизовуватись..., тому запустивши макрос не затуляйте повністю вікно Ворда іншою програмою, щоби бачити коли він випрошує людської уваги) або зберігати з кодуванням 1200 (тобто ЮніКод; для заміни методу зберігання шукайте ці числа в тексті макроса), внаслідок чого книгозбірня зросте вдвічі... Тобто, якщо маєте 300МБ архівів, то звичайного тексту буде теж трохи більше 300МБ, а важкого – вже всі 600...
2) Якщо перший рядок тексту містить щось нехороше (напр., двокрапку), то буде помилка зберігання файлу при його перейменуванні. Але такі випадки одиничні. Втім, макрос доведеться зупинити. Оброблені файли забрати. Злий документ підправити в першому рядку. Почати макрос знову.
3) В 2007 Ворді вкладені каталоги вже не обробляються. Але в попередніх версіях починаючи з 97, зд., працювало... І чому 2007-ма така незручна і недолуга? Маю таке враження, що її розробляли для сенс.екранів (схожа на OfficeSuite для АнДроїда), але незрозуміло чому встановлюють на стаціонарні ПК.

 
Робота з макросами (запис, створення, запуск...) у будь-якому Ворді здійснюється через клав.скорочення Alt+F8. У даному випадку створити макрос можна буде скопіювавши все з текстового файлу.
Результат роботи відстежуйте в файловому менеджері.

 
Текст макросу додаю як книгу (бо тут архів чомусь не прикріплюється):
http://argo-unf.at.ua/load....-0-4126

Додано (23.03.2016, 21:10)
---------------------------------------------
Тут файл чомусь не прижився.
А там нова, спрощена версія
https://m.facebook.com/groups/261683110599181?view=files&refid=18


Всесвіт повен несподіванок — переважно неприємних / з книги: Девід Герролд — День прокляття (Війна проти Кторру -2)

Повідомлення відредагував Bobua - Середа, 11.03.2015, 16:44
 
Форум » Україномовний форум фантастики » Наповнення сайту "Аргонавти Всесвіту" » Пакетна обробка книг. ((щоби записати в читалку).)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Аргонавти Всесвіту © 2024