Аргонавти Всесвіту
сайт україномовної фантастики
[Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Форум » Україномовний форум фантастики » Наповнення сайту "Аргонавти Всесвіту" » Збираємо матеріали для сайту (Тут будуть викладатися оголошення про розшукувані матеріали)
Збираємо матеріали для сайту
ben_hogДата: Субота, 30.10.2010, 00:41 | Повідомлення # 226
Стажер
Група: Перевірені
Повідомлень: 39
Репутація: 1
Статус: Offline
http://www.onlinedisk.ru/file/542212/
Мор Йокаї - 20000 років під кригою 168 с.
Кольорова вкладка повинна бути перед титульною сторінкою
 
argo-unfДата: Субота, 30.10.2010, 17:43 | Повідомлення # 227
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Щиро вдячний за видання! А я чомусь завжди думав, що Йокаї - японець... biggrin
 
NickДата: П'ятниця, 03.12.2010, 23:36 | Повідомлення # 228
Адмірал
Група: Адміністратори
Повідомлень: 271
Репутація: 5
Статус: Offline
До адмін. Якось роздивлявся в магазині книги, шукав щось нове з української фантастики чи фентезі. І майнула думка, що через кілька років багато з цих книг зникне з полиць і в майбутньому доведеться добре поправцювати, щоб відновити бібліографію з цієї тематики. А що, якщо не чекати, а почати тепер складати список цих книг усім разом, ділитися враженнями від нової книги, пропонувати прочитати особливо вражаючі твори. Думаю, список книг треба робити по роках видання з одним чи двома реченнями анотації. Через кілька років, проглянувши матеріали форуму, можна скласти більш-менш точний список книг, які потррібні для цього сайту. А можна кожному відслідковувати матеріали форуму і самому собі складати такий список, можливо, більше книг буде придбано по рекомендіції і колись вони поповнять цей сайт. Якщо пропозиція слушна, можна було б познайомитись з думками інших друзів цього сайту.
Зараз з'явились в магазинах чотири книги Стефані Маєр. Відгуки в Інтернеті схвальні, можливо хтось поділиться своїми враженнями? А хто вже встиг прочитати "День незалежності" Петра Масляка? І т.д...
 
argo-unfДата: П'ятниця, 03.12.2010, 23:53 | Повідомлення # 229
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Дуже слушна думка. Гадаю навіть, що треба створити окремий каталог з УНФ бібліографією по роках і з діючими посиланнями на матеріали АВ. Але наразі таки почнемо з теми у форумі. До речі, підкажіть, як би її правильніше назвати.
 
NickДата: Неділя, 05.12.2010, 01:13 | Повідомлення # 230
Адмірал
Група: Адміністратори
Повідомлень: 271
Репутація: 5
Статус: Offline
До адмін. Мені здається, що такий розділ на форумі можна було б назвати просто: "Бібліографія". Як пояснює "Вікіпедія", цей термін вживається також в значенні бібліографічного відділу в журналі (або ж сайті), що містить інформацію про надруковані книги, публікації в журналах і т.д. До речі, інформацію про публікацію української фантастики в журналах теж не слід обминати, деякі твори ніде більше, крім даного журналу, не будуть опубліковані.
В меню сайту вже є розділ "Бібліографія", тоді перший і другий рядок розділу виділити не для січня місяця, а для "Бібліографія по роках: друк книг" та "Бібліографія по роках: публікації в журналах". Можливо, будуть і більш слушні пропозиції.
Новий каталог по роках, де назви книг, що вже розміщені на сайті були б виділені кольром і дозволяли перейти на сам твір - це було б також непогано. А ще каталог авторів.., різних жанрів фантастики...
Друзі сайту могли б розділити між собою журнали та видавництва України і час від часу інформувати користувачів сайту про появу нових творів. Хоча це не заважало б будь-кому, хто помітив нову книгу чи публікацію, дати інформацію про це на форумі.
Дехто скаже, що є спеціалізовані журнали, де відслідковується друк всіх книг видавництвами України. Є, та в цих бюлетнях українська фантастика не виділена в окремий розділ, а тільки по назві в розділі художньої літератури знайти фантастику неможливо. Наприклад, Костянтин Матвієнко видав книги "Час настав", "Гроза над Славутичем", готує роман "Багряні крила". Хто, читаючи ці назви романів, скаже, що це фантастика. Правда, можливо є якийсь журнал, в якому ведеться бібліографія українськой новітньої фантастики. Та я такого не знаю і, скоріше за все, ніхто цим не займається професійно.
 
argo-unfДата: Неділя, 05.12.2010, 19:15 | Повідомлення # 231
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Спасибі, я постарався прислухатися до Ваших побажань і створив і відповідну тему форуму, і каталог Бібліографії. Отож переходьмо туди. Щоправді, там ще лишається купа відкритих питань, але їх обговорюватимемо по ходу.
 
FlinaДата: Понеділок, 27.12.2010, 01:38 | Повідомлення # 232
Капітан
Група: Перевірені
Повідомлень: 108
Репутація: 2
Статус: Offline
Привіт! biggrin
Викладаю біографію Джона Р.Р. Толкіна.
Я дуже люблю цього автора, але чомусь ніколи не читала повної його біографії. От нещодавно вирішила змінити це і виявилось, що у нього було дуже цікаве життя, особливо, історія кохання з його дружиною. Я чомусь не додумалась спершу пошукати в українській вікіпедії cranky ,а одразу глянула в англійську, от і сиділа сумлінно перекладала, з думкою що я першопрохідець, уявіть мій "облом", коли побачила чудову розгорнуту статтю на українській мові в українській вікіпедії surprised Та з іншого боку, може це і на краще, моя біографія таки відрізняється від вікіпедівської, тож все таки ексклюзив cool , хоч чесно визнаючи, як на мене в тої кращий стиль написання. Але менше з тим...
Як завжди, прохання до адміна: відредагувати, якщо і де треба smile
Прикріплення: 8257301.jpg (51.8 Kb) · 2927451.jpg (47.2 Kb) · 6506395.doc (48.5 Kb)


Повідомлення відредагував Flina - Понеділок, 27.12.2010, 11:50
 
argo-unfДата: Понеділок, 27.12.2010, 18:32 | Повідомлення # 233
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Нарешті! А то я вже почав непокоїтися: де це подівся наш провідний спеціаліст із Бібліографії biggrin . Навіть на літфорумі збрехав (як виявилося), що дана рубрика в стані анабіозу cool . На щастя, крига скресає.
Стаття дуже цікава і для мене майже повністю нова! А ще ж ексклюзив... cool До речі, правити майже не довелося. Викладаю в Бібліографії і бажаю в новому році створити ще хоча б півсто стільки подібних матеріалів xmas .
 
FlinaДата: Понеділок, 27.12.2010, 18:58 | Повідомлення # 234
Капітан
Група: Перевірені
Повідомлень: 108
Репутація: 2
Статус: Offline
Quote (argo-unf)
провідний спеціаліст із Бібліографії

shy та ні, в гілці українських фантастів і того більше біографій... та моя проблема в тому, на жаль, що я можу писати біографії лише тих фантастів, творчість яких мені подобається, та й тих, чомусь, не дуже багато.
Півсотні не вийде, та ще кілька авторів у моїх задумах є biggrin
Єдиний вихід з цієї ситуації - шукати щось нове і цікаве, може б мені хтось порадив шо б таке почитати у стилі добротної наукової фантастики чи космоопери але без галактичних війн і тому подібного book smile
 
argo-unfДата: Понеділок, 27.12.2010, 19:36 | Повідомлення # 235
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Quote (Flina)
космоопери але без галактичних війн і тому подібного

Я пас biggrin ! Без цього не було б самої космоопери (хоча тут можна було б спробувати класику подружжя Е. Гамільтон та Лі Брекет - і фантастично, і романтично cool ).

а стосовно добротної НФ... Очі розбігаються... Ги, пораджу-но Валентину Журавльову. Особливо ранні твори. Але все це дуже суб'єктивно - на колір і смак...

 
NickДата: Вівторок, 08.02.2011, 20:06 | Повідомлення # 236
Адмірал
Група: Адміністратори
Повідомлень: 271
Репутація: 5
Статус: Offline
Надсилаю оповідання А. Порджеса, воно є в бібліотеці "АВ", та переклад зроблено з російського видання. Це оповідання перекладене з оригіналу 1954 року.
Оповідання "Диявол і Саймон Флеґ" ("The Devil and Simon Flagg", 1954, рос. 1965) екранізували в Радянському Союзі під назвою "Математик і чорт" (1973). Роль Диявола в фільмі зіграв Олександр Кайдановський.
Фільм за оповіданням можна побачити тут: http://www.youtube.com/watch?v=fgVLe7CK-CA

Кілька слів про теорему Ферма, про яку згадується в оповіданні:
Теорему Ферма довів в 1993-1994 роках (через 30 років після написання оповідання) сэр Ендрю Джон Уайлс (англ. Sir Andrew John Wiles, народився 11 квітня 1953 (в рік, коли оповідання тільки писалось), Кембрідж, Великобританія, титул сера з 2000, після посвячення в рицарі (мабуть, за цю роботу) — англійський і американський математик, професор математики Прінстонського університету, завідувач його кафедрою математики, член наукової ради Інституту математики Клея.
А тут можна подивитись доказ теореми (зовсім не простий): http://math.stanford.edu/~lekheng/flt/taylor-wiles.pdf

Працюю над біографією Порджеса, це виявилось складніше, ніж думалось спочатку. Хотів запитати, чи в бібліографії автора давати тільки НФ твори, чи всі його твори?

Прикріплення: Dyjavol_i_Sajmo.doc (53.5 Kb)
 
argo-unfДата: Середа, 09.02.2011, 01:15 | Повідомлення # 237
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Щиро вдячний за новинку! Далебі, заміню нею старий гіперпереклад - однаково його можна прочитати в "Кришталевих небесах.
 
NickДата: Четвер, 10.02.2011, 00:53 | Повідомлення # 238
Адмірал
Група: Адміністратори
Повідомлень: 271
Репутація: 5
Статус: Offline
Quote (Nick)
Хотів запитати, чи в бібліографії автора давати тільки НФ твори, чи всі його твори?

Це стосується і українських авторів, таких як Бедзик, Загребельний та ін.
 
argo-unfДата: Четвер, 10.02.2011, 20:17 | Повідомлення # 239
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Quote (Nick)
Це стосується і українських авторів, таких як Бедзик, Загребельний та ін.

Гадаю, це зайве. Ми ж відображаємо лише частину їхнього багатогранного таланту, як сайт спеціалізований. Усім відомо, скажімо, що Загребельний класик, але що він писав фантастику, знає мало хто. Ось тут-бо й приходить наша черга smile .
До речі, випадково розкопав у себе рештки журналу "Радянська жінка", який завжди був у мене упослідженим і вважався жіночим читвом. І... знайшов там першу публікацію А. Кларка "Мавпа в нашому домі", а також... "Покорчене озеро" Загребельного! Весь трагізм у тому, що "Озеро" без початку (одна сторінка відсутня) і без кінця (продовження в наступному номері, якого в мене нема). На щастя, збереглася обкладинка, тож тепер відомо, що частина "Озера" видрукувана у "Радянській жінці" за 1987 рік, №7 - з продовженням.
 
NickДата: П'ятниця, 11.02.2011, 12:44 | Повідомлення # 240
Адмірал
Група: Адміністратори
Повідомлень: 271
Репутація: 5
Статус: Offline
Quote (argo-unf)
"Озеро" без початку (одна сторінка відсутня) і без кінця

Думаю, знаючи, що шукати, ми зможемо знайти "Радянську жінку" в бібліотеці і замовити копію тексту. Журнал зараз називається "Жінка", є в бібліотеці Вернадського в Києві з 1946 року.
 
Форум » Україномовний форум фантастики » Наповнення сайту "Аргонавти Всесвіту" » Збираємо матеріали для сайту (Тут будуть викладатися оголошення про розшукувані матеріали)
Пошук:

Аргонавти Всесвіту © 2024