Аргонавти Всесвіту
сайт україномовної фантастики
[Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 4 з 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум » Україномовний форум фантастики » Цей фантастичний світ » Достовірність фантастичних новин і фантастики ((фант новини == новини, що близькі до фант :)))
Достовірність фантастичних новин і фантастики
FlinaДата: Четвер, 24.12.2009, 00:46 | Повідомлення # 46
Капітан
Група: Перевірені
Повідомлень: 108
Репутація: 2
Статус: Offline
Щиро дякую за всі побажання ! Отримувати несподівані привітання так само приємно, як і несподівані подарунки biggrin

Додано (24.12.2009, 00:46)
---------------------------------------------
Давно хотіла запитатись, як ви памятаєте так багато назв творів і авторів, тобто ви дійсно все це тримаєте в памяті, чи просто читали колись і знаєте де знайти? В мене просто якась катастрофа з запамятовуванням назв і авторів, зміст занаю, а хто написав як назиивається...хоч бери і записуй cry

 
argo-unfДата: Четвер, 24.12.2009, 01:09 | Повідомлення # 47
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
Quote (Flina)
ви дійсно все це тримаєте в памяті, чи просто читали колись і знаєте де знайти?

Не зовсім вловлюю різницю, але щодо мене - тримаю в пам'яті, бо колись читав і знаю де знайти biggrin . Тут вся річ у тому, що кількість поступово починає переростати у якість. От перечитаєш усе про супутники зовнішніх планет - сама переконаєшся! cool

 
NickДата: Четвер, 24.12.2009, 01:38 | Повідомлення # 48
Адмірал
Група: Адміністратори
Повідомлень: 271
Репутація: 5
Статус: Offline
Quote (Flina)
ви дійсно все це тримаєте в памяті

Щодо мене, то супутники, планети і взагалі космонавтика — це моє хоббі, колись мав відношення до ракет і самольотів, тому фантастиці, пов'язанній з космічними польотами — особлива увага. Хоча і не все памятаю, особливо якщо назва не зв'язана з планетою чи супутником.


Повідомлення відредагував Nick - Четвер, 24.12.2009, 01:39
 
BobuaДата: Понеділок, 04.01.2010, 16:40 | Повідомлення # 49
Адмірал
Група: Перевірені
Повідомлень: 244
Репутація: 2
Статус: Offline
Quote (Flina)
Давно хотіла запитатись, як ви памятаєте так багато назв творів і авторів, тобто ви дійсно все це тримаєте в памяті, чи просто читали колись і знаєте де знайти? В мене просто якась катастрофа з запамятовуванням назв і авторів, зміст занаю, а хто написав як назиивається...хоч бери і записуй

Ага... Дійсно, просто купа "мнемоніків" якихось навколо, а сам насилу можеш щось згадати sad .
То, звісно може й непогано, поки були лише паперові книги й перечитувати доводилось по 7 разів sad . Але з кількома ГБ ел книг — якось недоречнувато smile .

Відтак, кілька років тому я почав записувати деякі заголовки у файл типу "золоті імена". Трохи та помогло biggrin

Але, які можуть бути причини цієї забудькуватості?
1) може швидке "запаковування" інфо (300-400 стр на день) не сприяє гарному запам’ятовуванню? Бо от аудіокниги — навпаки: такі вже подробиці вчеплються... smile . Тож варто налаштовувати старі ПК (486 чи Пент100 достатньо) для відтворення тексту голосом і давати сліпим — вони краще пам’ятатимуть, аніж пошукові системи шукатимуть за непевними людськими спогадами!
2) відсутність справжньої обкладинки у ел-книги (продовжуючи читати, не завжди й перечитаєш назву)
3) і найголовніше :): недостовірність книг. Напр., читав у когось про сус-во майбутнього в якому:
а) було два типи людей: прості і вдосконалені (і не воювали!! smile , причому деякі "прості" навіть не хотіли плодитися, бо всі їх комбінації генів за розрахунками були посередні);
б) вони носили зброю і вирішували складні суперечки дуелями (у нинішнійх суспільствах зброю людям чомусь не дають [навіть у США, попри конституційне право народу мати зброю, вони ще не вирішили, чи пошир це право на окремих людей biggrin ])
в) і найголовніше: якось "вдосконалений чоловік" нажлуктився до того, що бармен вже думав вимагати віддати зброю... Пішов додому, поспав десь так з 4-ри годинки й бадьорий мов і не було чогось! От трясця! А ту й не п’єш і все-одно вбитий після 5-тигодин сну.
г) та ще й коли групка "вдоск" надумалась здійняти заколот (задля більшої влади?) решта їх швидко укоськала... (недостовірно ... )

Одним словом казка

Крім того, я навіть раз знаходив цей твір повторно (бо тема "висипальності" вкрай цікава...) й знову загубив. Закономірно, бо назви казок теж забуваються smile .

Але є значно більша біда аніж недостовірність книг. Це недостовірність фант фільмів.
Вчора вкотре переглянув уривки з "Плуто Неша". І вразило на початку таке: в’їзджаємо в місячне місто. приготуйтесь до повної гравітації. Я розумію чому таке є в фільмі: у них просто не будо знімального майданчика з місячною гравітацією (==1/6). Але невже навіть якби була можливість робити штучну гравітацію люди звалили би на себе цей тягар ще й в космосі??? wacko [а саме такий висновок мож зробити з фільму] Не можу повірити sad Звісно, повна грав. — це важливо якщо хочеться шастати з Місяця на Землю, чи дітей туди відсилати (див.роман "Самі Боги" Азімова). Але якщо жити там постійно, то нащо навалювати на себе безглуздий тягар, який, крім як знесилює, сповільнює, то ще й старить людину???


Всесвіт повен несподіванок — переважно неприємних / з книги: Девід Герролд — День прокляття (Війна проти Кторру -2)
 
argo-unfДата: Вівторок, 05.01.2010, 01:15 | Повідомлення # 50
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 936
Репутація: 7
Статус: Offline
У мене вже давно напросився з цього приводу простий висновок: треба створити каталог улюблених авторів з творами, які подобаються, а які не подобаются - пліз їх подалі. А з рік тому навіть було виникло хобі - робити для власної бібліотеки НФ книги - авторські і збірники - лише з улюблених творів, ілюстровані лише малюнками, які подобаються. Запевняю, це дуже полегшує запам'ятовування.
 
BobuaДата: Вівторок, 06.09.2011, 15:30 | Повідомлення # 51
Адмірал
Група: Перевірені
Повідомлень: 244
Репутація: 2
Статус: Offline
достовірність...
Сумніви дедалі більші.
От вважаю я М. Крайтона наук.(фант., пригодн.) письменником.
Прочитав нещодавно його книгу "пожирачі мертвих".
Далі... післямова. Розказано автором що, як і нащо написано.
Завдання було звісно почесне: зробити нецікаву, але важливу в історії Європи вікінгську історичну сагу захопливою.
Але коли Крайтон дописався до того, що він же ж понадодавав до своєї наполовину придуманої книги наполовину придуманий перелік посилань на джерела в якому згодом сам же ж заплутався і марно порпався в каталозі книгозбірні, то я мало не очманів biggrin :D biggrin
І що найстрашніше...: він пише, що такий підхід ставав тоді нормою wacko
Пише про кепські тенденцій розмивання межі між фактом і вимислом... І не лише на традиційно продажному ТБ чи шкільній програмі, а й у так ним званій "постмодерністській науці"...

Складається враження, що з інформаційної точки зору ми живемо в якомусь дуже кепському часі: не лише література якась "сумнівнувата", посмодерністська (матюкниста)..., а й наука якось кульгає... sad


Всесвіт повен несподіванок — переважно неприємних / з книги: Девід Герролд — День прокляття (Війна проти Кторру -2)

Повідомлення відредагував Bobua - Вівторок, 06.09.2011, 15:31
 
Форум » Україномовний форум фантастики » Цей фантастичний світ » Достовірність фантастичних новин і фантастики ((фант новини == новини, що близькі до фант :)))
  • Сторінка 4 з 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Пошук:

Аргонавти Всесвіту © 2024